Dit was 2018

Geplaatst: 20 december 2018

Aan het einde van het jaar is het goed om als organisatie even stil te staan bij de ontwikkelingen en uitdagingen die het afgelopen jaar de revue hebben gepasseerd. Wat is er goed gegaan en wat zou er nog beter kunnen? Voor Scan Sys was 2018 een bijzonder jaar waarin wederom een exponentiële groei is gerealiseerd, zowel in aantallen nieuwe klanten als in nieuwe medewerkers. Wij zijn erg trots op onze 440 nieuwe klanten in 2018 en meer dan 3000 klanten in totaal. Daarom bedanken wij onze resellers en klanten dan ook hartelijk voor het gestelde vertrouwen in onze producten en dienstverlening!

Ook nieuwe partnerships zijn in 2018 afgesloten en een groot aantal applicatiekoppelingen zijn toegevoegd aan het productportfolio. Hoogtepunt voor ons was uiteraard de introductie van onze workflow, archief en reporting functionaliteit in ImageCapture. In dit overzicht nemen wij u in vogelvlucht mee langs de belangrijkste ontwikkelingen van 2018. 

Wij wensen u namens alle medewerkers van Scan Sys hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar met veel voorspoed en gezondheid!

 

2018 in vogelvlucht

 

Nieuwe functionaliteit voor Exact Online gebruikers – matchen op bestellingen
Aan het begin van dit jaar kwam de langverwachte functionaliteit in Exact Online beschikbaar waardoor u met ImageCapture nu ook uw inkoopfacturen automatisch kunt laten matchen met openstaande bestellingen en geregistreerde ontvangsten op factuurkop- en regelniveau. Deze functionaliteit van ImageCapture ondersteunt het inkoopproces en factuurverwerkingsproces in uw Exact Online administratie volledig.

Lees meer …

Samenwerking Serac en Scan Sys
Scan Sys heeft begin 2018 de ontwikkeling van de standaardkoppeling met SAP Business One ter hand genomen. Naast het bestaande partnership met Meridian IT is ook een nieuw partnership met SAP Business One Gold dealer SERAC in deze periode ontstaan. Inmiddels is SERAC al gestart met de eerste implementaties bij haar bestaande SAP Business One relaties. Ook zijn er dit jaar met regelmaat webinars en klantendagen georganiseerd in samenwerking met SERAC en de VNSG (Vereniging van Nederlandse SAP Gebruikers).

Lees meer …

Scan Sys was aanwezig tijdens de AFAS Open

In maart dit jaar waren wij traditiegetrouw aanwezig bij de drukbezochte klantendagen van AFAS, de AFAS Open. De AFAS Open bestaat uit een aantal dagen, verdeeld over specifieke gebruikersgroepen. Zo waren wij te vinden op de AFAS Open Accountancy op het hoofdkantoor van AFAS in Leusden, en waren wij te gast in AFAS Live, waar de AFAS Open ERP gehouden werd. Bezoekers konden tijdens de AFAS Open kennis maken met de nieuwe mogelijkheden van onze software, in combinatie met de P2P-functionaliteit van AFAS die eveneens dit jaar geïntroduceerd werd. 

Benieuwd wanneer de AFAS Open volgend jaar zal plaatsvinden? Hou dan de website van AFAS in de gaten: https://www.afas.events/#aankomend

Nieuwe koppeling met ConstruSteel
In april dit jaar kwam de koppeling met ConstruSteel beschikbaar. Zoals de naam al doet vermoeden is ConstruSteel een ERP applicatie, specifiek ontwikkeld voor de staalbouwindustrie. Gebruikers van het pakket zochten een goede factuurverwerkingsoplossing en zo ontstond een partnership tussen ConstruSteel en Scan Sys. De koppeling met ConstruSteel ERP en ImageCapture was het directe resultaat van deze samenwerking.

Lees meer…

Nieuwe functionaliteit: Automatisch matchen van inkooporderbevestigingen
Net voor de zomervakantie werd wederom een unieke feature van ImageCapture software geïntroduceerd; het automatisch matchen van inkooporderbevestigingen. Handelsbedrijven ontvangen van leveranciers regelmatig gestandaardiseerde bevestigingen van hun bestelling. ImageCapture software kan deze bevestigingen direct inlezen en matchen met de geregistreerde bestelling in uw inkoopadministratie. Daarbij wordt er direct gesignaleerd wanneer aantallen of prijzen afwijken. Geen verrassingen achteraf dus, wanneer u de factuur van de leverancier ontvangt en ook geen onnodige administratieve handelingen zoals het afboeken van onvoorziene kosten en voorraadwaarde debitering. De functionaliteit is op dit moment standaard beschikbaar voor gebruikers van AFAS software en Ridder iQ en zal in de loop van 2019 aan meer standaardkoppelingen worden toegevoegd.

Lees meer…

Scan Sys introduceert workflow, archief en reporting functionaliteit
6 september introduceerden wij, met een groots feest op het strand van Scheveningen, onze nieuwste productoplossing: ImageCapture Workflow. Met deze nieuwe toepassing van onze software is het mogelijk om het volledige factuurverwerking- en fiatteringsproces in ImageCapture uit te voeren. Naast uitgebreide workflow functionaliteit, biedt het digitale archief in ImageCapture medewerkers eenvoudig inzage in alle verwerkte facturen en bijbehorende boekingsgegevens. Eventueel modulair uit te breiden met reporting functionaliteit waardoor waardevolle managementinformatie over leveranciers, kosten en periodes beschikbaar komt. 

Lees meer…

Partnership Scan Sys en Sumatra
Tijdens de ontwikkeling van ImageCapture Workflow werden eveneens de eerste contacten met reporting specialist Sumatra gelegd. Zo ontstond een, specifiek voor Scan Sys ontwikkelde, reporting module ten behoeve van het digitale archief.

Lees meer…

Scan Sys wint Ridder Partner Innovation Award
Dat een goede samenwerking zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit de award die Scan Sys eind september uit handen van business partner Ridder Data Systems mocht ontvangen. De award werd toegekend aan Scan Sys vanwege de vergaande integratie en uitgebreide functionele mogelijkheden die de koppeling tussen ImageCapture en Ridder iQ biedt. Na een succesvolle eerste implementatie in 2014, zijn er inmiddels al meer dan 100 gebruikers van ImageCapture software in combinatie met Ridder iQ.

Lees meer…

Scan Sys aanwezig tijdens Exact Live 2018
Ook dit jaar waren wij, als partner van Exact en Exact business partners, weer van de partij bij Exact Live! Hier konden Exact gebruikers voor het eerst kennis maken met onze nieuwe workflow toepassing in combinatie met Exact Globe en Exact Online. Tijdens het bouwontbijt werd eveneens de nieuwste versie van onze software aan gebruikers van Exact AEC gedemonstreerd. Hiermee is het ook mogelijk documenten zoals pakbonnen, urenstaten en werkbonnen te scannen of met de Synergy app te importeren en te koppelen als factuurbijlage. Zo beschikt de fiatteur direct over alle benodigde gegevens om de factuur te accorderen. Daarnaast is het in de nieuwe versie van ImageCapture mogelijk om werkopdrachten automatisch in te lezen die daarmee tot serviceopdracht kunnen worden verwerkt in Exact Synergy.

Afgaande op het groot aantal bezoekers op de stand en tijdens onze beurssessie, kunnen wij concluderen dat de nieuwe versie van ImageCapture met workflow en archief toepassing ook bij gebruikers van Exact software goed in de smaak is gevallen! 

Lees meer…

Scan Sys aanwezig tijdens ICT & Logistiek
In november werd de workflow toepassing tijdens ICT & Logisitiek geïntroduceerd aan relaties in de logistieke sector. Hier kan ImageCapture software worden ingezet voor de automatisering van de volledige transportadministratie, van de digitalisering en geautomatiseerde verwerking van retour gekomen vrachtbrieven tot aan de matching, verwerking en fiattering van charterfacturen en kostenfacturen.

Lees meer…

Nieuwe koppeling met CERM
Eveneens in november dit jaar kwam de koppeling met CERM beschikbaar. CERM is ERP software, ontwikkeld voor de digitale label drukkerijen. De vraag van CERM gebruikers naar een volledig geïntegreerde factuurverwerkingsoplossing heeft uiteindelijk geleid tot een partnership en een gezamenlijk ontwikkelde koppeling tussen de CERM en ImageCapture applicaties. Ook workflow en het digitale archief in ImageCapture maken onderdeel uit van deze oplossing waardoor het volledige factuur- en fiatteringsproces in ImageCapture kan plaatsvinden.

Lees meer…

Uitbreiding bestaande koppelingen Reflecta XL-ENZ, Colijn iONE en Exact Financials

Ook de standaardkoppeling met Reflecta XL-ENZ, een in de fashion industrie veel gebruikte ERP applicatie, is in de nieuwste versie van onze software sterk uitgebreid. De eerste implementatie van de nieuwe standaard op Reflecta XL-ENZ  staat gepland voor begin 2019.  In deze koppeling, kunnen kosten- en goederenfacturen integraal geautomatiseerd worden verwerkt, geboekt in XL-ENZ en met ImageCapture Workflow worden geautoriseerd.


De standaardkoppeling met Colijn IOne/ Uniliving, een veel gebruikte ERP applicatie in de woninginrichtingsbranche en bij baby-speciaal zaken, is eveneens sterk uitgebreid. Ook hier wordt nu door ImageCapture, naast de digitale autorisatie, het volledige proces van factuurverwerking, -boeking en -matching op bestellingen en ontvangsten in Uniliving ondersteund.

Op de valreep van 2018, is de workflow- en archieffunctionaliteit van ImageCapture nu ook voor gebruikers van Exact Financials beschikbaar gekomen.

Een tipje van de sluier, 2019

Alhoewel de ontwikkelingen nog in volle gang zijn, willen wij alvast een vooruitblik doen naar 2019: Aan het begin van het nieuwe jaar zullen wij namelijk onder meer een vijftal nieuwe koppelingen met ERP-systemen introduceren. In onze nieuwsberichten op de site zullen de koppelingen worden aangekondigd zodra de release datum bekend is.

Ook zullen wij het komende jaar de aansluiting met Peppol faciliteren, dé nieuwe manier van grensoverschrijdend elektronisch factureren die vanaf april 2019 verplicht wordt gesteld door Europese overheden.

2019 belooft niet alleen een groot aantal nieuwe applicatiekoppelingen, ook de functionaliteit van onze bestaande koppelingen zal het komende jaar continu worden doorontwikkeld. Zo zullen bestaande koppelingen worden uitgebreid met de nieuwe workflowfunctionaliteit, en zal de workflowfunctionaliteit in ImageCapture ook verder worden geoptimaliseerd. Maandelijks zullen ook in het komende jaar weer nieuwe releases beschikbaar komen met nieuwe features en verbeteringen in onze software.

Tot slot zal er vanaf volgend jaar een klantenportal beschikbaar komen voor alle relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst. Niet alleen wordt het voor u als gebruiker makkelijker om uw supportvragen in te dienen, u heeft ook direct inzage in al uw lopende en afgesloten supportvragen. Daarnaast zal er een kennisbank worden opgebouwd op basis van de meest gestelde vragen. Zo willen wij in 2019 ook de volgende stap zetten in de verdere optimalisering van onze supportdienstverlening. In januari volgt een mailing waarin onze klanten worden uitgenodigd om zich aan te melden bij het klantenportal. Wilt u deze mailing ook ontvangen? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.