Over Scan Sys
Meer dan 2700 tevreden klanten in binnen en buitenland
0
Jarenlange kennis en ervaring
0
Nieuwe projecten per jaar
> 0
Standaard software koppelingen

Historie

Historie

Scan Sys historie

1991
13 mei
Start

13 mei 1991 begonnen directeur Maarten Terlingen en zijn toenmalige compagnon op een klein kantoor in Alphen aan den Rijn met het verzorgen van OCR dienstverlening aan de lokale middenstand.

1994
16 augustus
Revolutionair

In 1994 ontdekte Maarten op een beurs de (voor die tijd revolutionaire) OCR technologie die het mogelijk maakt om op intelligente wijze documentstromen te digitaliseren. Ook het herkennen van complexe teksten zoals in het Grieks of Russisch konden met deze techniek herkend worden en om deze reden werd de techniek toegepast bij universiteiten en wetenschappelijke organisaties.

1996
3 april
Verhuizing naar Den-Haag

Al gauw bood het kleine kantoor in Alphen aan den Rijn niet voldoende ruimte meer voor de ambities van Maarten en zijn team. Scan Sys verhuisde naar een kantorenpand aan De Donau in Den Haag.

11 april
Nieuwe markt

Vanaf 1996 betrad Scan Sys de markt van overheidsinstanties en corporate communications afdelingen, media- en documentatie organisaties met de verkoop van software om digitale knipselkranten, thema kranten en persoonlijke nieuwsbulletins te vervaardigen. De software werd gebruikt bij om informatie snel digitaal toegankelijk te maken voor interne medewerkers.

1998
9 februari
Uitbreiding portfolio

In 1998 werd het productportfolio verder uitgebreid met de mogelijkheid om schriftelijke enquêtes en standaard registratieformulieren te verwerken. Met name marktonderzoeksbureaus en onderzoeksafdelingen maakten in die tijd gebruik van deze oplossing.

2001
8 maart
Ontwikkeling ImageCapture

In 2001 werd gestart aan de ontwikkeling van onze software ImageCapture for Documents. Dit was het begin van de organisatie Scan Sys zoals wij die vandaag de dag kennen.

De software werd in eerste instantie ingezet in de Transport branche voor de geautomatiseerde verwerking van transportdocumenten en in het Notariaat waar men de software gebruikte voor het scannen van dossiers en belangrijke stukken. In die periode ontstonden ook de eerste partnerships met leveranciers van TMS systemen.

2005
28 januari
Verhuizen

Vanwege de razendsnelle groei van de organisatie, verhuisde Scan Sys in 2005 opnieuw. Ditmaal naar een in eigen opdracht gebouwd bedrijfspand aan de Hofweg in Nootdorp. Hier zijn wij vandaag de dag nog steeds gevestigd.

2010
22 november
Uitbreiding ImageCapture

In 2008 werd de software verder uitgebreid met ImageCapture for Forms voor het geautomatiseerd verwerken van formulieren, waarna in 2010 ImageCapture for Invoices werd geïntroduceerd, de functionaliteit die het mogelijk maakt facturen geautomatiseerd te verwerken in het achterliggende boekhoudsysteem.

In deze periode groeiden ook de partnerships met leveranciers van ERP en TMS systemen snel. Deze partners dragen vandaag de dag nog steeds actief bij aan de groei en het succes van Scan Sys!

 

Inmiddels telt Scan Sys 35 medewerkers en dit aantal groeit nog ieder jaar!

Meer dan 2700 bedrijven en instellingen in binnen-en buitenland maken dagelijks gebruik van ImageCapture software voor het automatisch verwerken van uiteenlopende documentstromen. Jaarlijks komen hier tussen de 350 en 400 nieuwe gebruikers bij. Scan Sys heeft hierdoor al sinds enkele jaren een marktleidende positie op het gebied van geautomatiseerde factuurverwerking.

 

 

 

Top