Over Scan Sys
Meer dan 3000 tevreden klanten in binnen en buitenland
0
Jarenlange kennis en ervaring
0
Nieuwe projecten per jaar
> 0
Standaard software koppelingen

Historie

Historie

Scan Sys historie

1991
13 mei
Start

13 mei 1991 begonnen directeur Maarten Terlingen en zijn toenmalige compagnon op een klein kantoor in Alphen aan den Rijn met het verzorgen van OCR dienstverlening aan de lokale middenstand.

1994
16 augustus
Revolutionair

In 1994 werd op een beurs de (voor die tijd revolutionaire) OCR technologie ontdekt die het mogelijk maakt om op intelligente wijze teksten uit documenten te herkennen. Hiermee konden ook complexe teksten zoals Grieks of Russisch herkend worden. Om deze reden werd de OCR applicatie ProLector geïmplementeerd bij universiteiten en wetenschappelijke organisaties.

1996
3 april
Verhuizing naar Den-Haag

Al gauw bood het kleine kantoor in Alphen aan den Rijn niet voldoende ruimte meer voor de ambities van Maarten en zijn team. Scan Sys verhuisde naar een kantorenpand aan De Donau in Den Haag.

11 april
Nieuwe markt

Vanaf 1996 betrad Scan Sys de markt van overheidsinstanties, corporate communications afdelingen en media- en documentatie organisaties met de verkoop van ProClip software en later NewsClip software, om op digitale wijze knipselkranten, themakranten en persoonlijke nieuwsbulletins te vervaardigen en persarchief databanken te vullen. De software werd gebruikt om persinformatie snel digitaal toegankelijk te maken voor interne medewerkers en om organisaties dagelijks door middel van een elektronische newsfeed te informeren over belangrijke nieuwsartikelen.

1998
9 februari
Uitbreiding portfolio

In 1998 werd de productportfolio verder uitgebreid met ReadSoft Forms om schriftelijke enquêtes en standaard registratieformulieren te verwerken met behulp van OCR- OMR- Barcode- en handschriftherkenning. Met name marktonderzoeksbureaus en onderzoeksafdelingen werden op deze wijze door Scan Sys geautomatiseerd.

2001
8 maart
Ontwikkeling ImageCapture

In 2001 werd gestart met de ontwikkeling van onze eigen software ImageCapture for Documents. De software werd in eerste instantie ingezet in de transport branche voor de geautomatiseerde verwerking van transportdocumenten en in het notariaat waar men de software gebruikte voor het scannen van dossiers en belangrijke stukken. De verwerkte documenten konden direct vanuit de applicatie worden opgevraagd. In die periode ontstonden de eerste partnerships met leveranciers van Transport Management Systemen en Notariële Informatie Systemen. Later werd hier ook de mogelijkheid aan toegevoegd om handmatig ingeboekte facturen batchmatig te scannen en als digitale bijlage beschikbaar te maken vanuit de boeking in ERP- en financieel administratieve applicaties en diverse workflow processen.

2005
28 januari
Verhuizen

Vanwege de snelle groei van de organisatie, verhuisde Scan Sys in 2005 opnieuw. Ditmaal naar een in eigen opdracht gebouwd bedrijfspand aan de Hofweg in Nootdorp dat meer ruimte bood aan de voorziene groei van de organisatie. Hier zijn wij vandaag de dag nog steeds gevestigd.

2010
22 november
Uitbreiding ImageCapture

In 2008 werd de productportfolio verder uitgebreid met de varianten ImageCapture for Forms voor het geautomatiseerd verwerken van formulieren en in 2010 werd ImageCapture for Invoices geïntroduceerd, de versie die het mogelijk maakt inkoop(order)facturen geautomatiseerd te verwerken en matchen. Voor de accountancy sector werd daarnaast de mogelijkheid toegevoegd om verkoopfacturen op geautomatiseerde wijze te verwerken en aansluiting te kunnen maken op Accountancy Portals.

In alle geboden toepassingen met ImageCapture for Invoices is sprake van een volledige integratie met de achterliggende financiële- en ERP-applicaties. Hierdoor groeien in deze periode ook de partnerships met leveranciers van ERP en TMS systemen snel. Deze partners dragen ook vandaag de dag nog sterk bij aan de groei en het succes van Scan Sys!

 

Inmiddels telt Scan Sys 37 medewerkers en dit aantal wordt ieder jaar verder uitgebreid om de groei van het aantal klanten, partnerships en nieuwe functionaliteit van de software zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen.

Meer dan 2900 bedrijven en instellingen in binnen-en buitenland maken inmiddels dagelijks gebruik van ImageCapture software voor het automatisch verwerken van uiteenlopende documentstromen. Jaarlijks komen hier tussen de 350 en 400 nieuwe klanten bij. Scan Sys heeft hierdoor sinds jaren een marktleidende positie op het gebied van geautomatiseerde factuur- en documentverwerking. De functionaliteit en de toepassingsmogelijkheden van de software worden door Scan Sys continu verder uitgebreid.

 

 

 

Top

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Lees meer. | Sluiten