Inkoopfactuur matchen Exact Online

Uw inkoopfacturen matchen met bestellingen in Exact Online

Geplaatst: 6 maart 2018

Wanneer u als handelsonderneming bestellingen en ontvangsten registreert in Exact Online, is de verwerking van de bijbehorende inkoopfacturen een tijdrovende klus voor uw administratie. De facturen moeten namelijk eerst gecontroleerd worden met de overeengekomen prijzen en aantallen en eventueel ook met de nadien geregistreerde ontvangsten in Exact Online. ImageCapture for Invoices biedt hier een unieke oplossing voor: Het geautomatiseerd matchen van inkoopfacturen met bestellingen en ontvangsten in Exact Online;

ImageCapture herkent het ordernummer dat uw leverancier op de inkoopfactuur heeft vermeld, en haalt de bijbehorende orderregels automatisch op uit Exact. Hierbij worden verschillen in aantallen en prijzen direct zichtbaar, zonder dat u bestel- en ontvangstgegevens op verschillende locaties hoeft op te zoeken. Alle gegevens zijn tijdens de verwerking in ImageCapture beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om facturen, die 100% matchen met de bestelling, met robotfunctionaliteit te laten verwerken. De administratie krijgt alleen nog de facturen aangeboden die niet volledig matchen zodat hier (menselijke) actie op ondernomen kan worden.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het volledige verwerkingsproces van uw kosten- en inkoopfacturen eenvoudig geautomatiseerd wordt, van binnenkomst tot aan betaling: