Onze software oplossing voor de bouw: Serviceorders geautomatiseerd verwerken

Geplaatst: 12 juli 2021

Veel bouw- en installatiebedrijven ontvangen van vaste klanten zoals woningcorporaties en vastgoedbedrijven regelmatig serviceopdrachten, oftewel servicebonnen. De gegevens van deze bonnen moeten handmatig worden ingevoerd in de administratie in de vorm van een verkooporder. Het handmatig controleren van die gegevens, het invoeren en ook het naderhand archiveren van de opdrachten is een tijdrovende klus!

Dat kan sneller en efficiënter!

Met ImageCapture software kun je dit proces namelijk automatiseren, vanaf het moment dat de serviceopdracht binnenkomt. Daarbij integreert onze software met jouw bouwsoftware en maakt voor het verwerken van de opdrachten gebruik van de debiteurgegevens uit jouw administratie. Je kunt de serviceopdrachten scannen als deze nog in papieren vorm binnenkomen (bijvoorbeeld via fax), anders importeert ImageCapture ze direct uit de e-mailbox in PDF-formaat.

ImageCapture herkent de opdrachtgever en koppelt deze automatisch aan de serviceorder. Vervolgens leest onze software de serviceorder uit op kop- en regelniveau en genereert de orderregels. Na controle kan de verkooporder direct worden verwerkt naar de achterliggende Bouw-applicatie met het digitale document als bijlage. Eventueel kan ImageCapture de opdrachtgever ook direct een ontvangstbericht sturen nadat de order is verwerkt.

Het geautomatiseerd verwerken van servicebonnen is op dit moment beschikbaar voor gebruikers van Exact AEC, Bouw7 en alle bouwsector-applicaties die DICO-serviceorder berichten kunnen inlezen. Naast de verwerking van serviceorders kun je met ImageCapture ook het factuurverwerking- en goedkeuringsproces automatiseren. Via onderstaande links vind je meer informatie over de koppelingen met Exact AEC en Bouw7.

 

Servicebonnen verwerken met Exact AEC

Factuurverwerking met Exact AEC

Servicebonnen verwerken met Bouw7

Factuurverwerking met Bouw7

 

Benieuwd hoe dit proces eruit ziet in ImageCapture?

Plan dan direct een demo in!

DICO formaat exporteren