serviceorders geautomatiseerd verwerken

Onze software oplossing voor de bouw: Serviceorders geautomatiseerd verwerken

Geplaatst: 12 juli 2021

Veel bouw- en installatiebedrijven ontvangen van vaste klanten zoals woningcorporaties en vastgoedbedrijven regelmatig serviceorders, oftewel servicebonnen. De gegevens van deze bonnen moeten handmatig worden ingevoerd in de administratie in de vorm van een verkooporder. Het handmatig controleren van die gegevens, het invoeren en ook het naderhand archiveren van de opdrachten is een tijdrovende klus! Onze oplossing voor de bouw: Serviceorders geautomatiseerd verwerken, zorgt ervoor dat dit proces sneller en efficiënter verloopt!

Met ImageCapture software kun je het proces automatiseren vanaf het moment dat de serviceopdracht binnenkomt. Daarbij integreert onze software met jouw bouwsoftware en maakt voor het verwerken van de opdrachten gebruik van de debiteurgegevens uit jouw administratie. Je kunt de serviceopdrachten scannen als deze nog in papieren vorm binnenkomen (bijvoorbeeld via fax), anders importeert ImageCapture ze direct uit de e-mailbox.

ImageCapture herkent de opdrachtgever en koppelt deze automatisch aan de serviceorder. Vervolgens leest onze software de serviceorder uit op kop- en regelniveau en genereert de orderregels. Na controle kan de verkooporder direct worden verwerkt naar de achterliggende bouw-applicatie met het digitale document als bijlage. Eventueel kan ImageCapture de opdrachtgever ook direct een ontvangstbericht sturen nadat de order is verwerkt.

Serviceorders geautomatiseerd verwerken kan op dit moment in combinatie met Exact AEC, Bouw7 en alle bouwsector-applicaties die DICO-serviceorder berichten kunnen inlezen. Naast de verwerking van serviceorders kun je met ImageCapture ook het factuurverwerking- en goedkeuringsproces automatiseren. Via onderstaande links vind je meer informatie over de koppelingen met Exact AEC en Bouw7.

 

Servicebonnen verwerken met Exact AEC

Factuurverwerking met Exact AEC

Servicebonnen verwerken met Bouw7

Factuurverwerking met Bouw7