Dag 2020, hallo 2021!

Geplaatst: 7 januari 2021

Misschien wil je liever niet meer terugdenken aan 2020, dat kunnen we ons best voorstellen! Het was een moeilijk jaar voor veel organisaties. Toch zagen wij ook juist in deze uitdagende tijd veel mooie initiatieven ontstaan. Zo is Nederland in 2020 een stuk digitaler geworden! Natuurlijk is het thuiswerken hierbij een belangrijke aanjager geweest. Ook bij Scan Sys hebben we aanpassingen moeten maken in de manier van werken, onderling en met onze klanten. Zo werden veel consultancy activiteiten remote uitgevoerd en werkten de medewerkers het grootste deel van het jaar vanuit de huiskamer of het thuiskantoor. Gelukkig ging bij ons de productontwikkeling onverminderd door en kijken we ondanks alle uitdagingen terug op een succesvol jaar. Uiteraard heeft de samenwerking met onze businesspartners hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen en zijn wij ook dankbaar voor de vele nieuwe ImageCapture gebruikers die wij dit jaar hebben mogen begroeten. In dit artikel nemen we je kort mee door de hoogtepunten van 2020. Daarna sluiten we het hoofdstuk af en richten we ons op een nog succesvoller 2021 voor ons én onze klanten en partners!

Nieuwe ERP- en TMS-koppelingen

BluJay LSP Platform
Begin dit jaar introduceerden wij de koppeling met BluJay LSP Platform voor het automatisch verwerken van (charter)facturen met digitale workflow voor de fiattering. Tijdens de BluJay Soar Summit op 5 februari dit jaar werd de koppeling geïntroduceerd. Op de landingpage Geautomatiseerde factuurverwerking met BluJay LSP Platform lees je alles over deze nieuwe koppeling.

Exact bouw7
Ook de koppeling met bouw7 van Exact is dit jaar beschikbaar gekomen. Gebruikers van bouw7 kunnen nu ook de inkoopfacturen automatisch boeken, matchen en digitaal fiatteren in ImageCapture. Alles over de koppeling met bouw7 lees je op de landingpage: Geautomatiseerde factuurverwerking met Exact bouw7.

Visma.net
Begin december werd de koppeling met Visma.net geïntroduceerd. Hiermee kunnen gebruikers van de cloud ERP inkoopfacturen automatisch boeken en matchen in ImageCapture. De digitale goedkeuring vindt plaats in Visma Approval en ook hier sluit ImageCapture direct op aan. Lees meer over deze koppeling op de landingpage: Geautomatiseerde factuurverwerking met Visma.net.

Webinars
Een mooie ontwikkeling die is ontstaan vanwege het vele thuiswerken is de toename van het aantal webinars dat werd georganiseerd (en waaraan werd deelgenomen). Ook bij Scan Sys hebben we mogen ervaren dat webinars een mooie nieuwe toevoeging zijn om in contact te blijven met onze relaties. Daarom hebben we in het afgelopen jaar de nodige thema-webinars georganiseerd; van updatesessies voor onze bestaande klanten tot applicatie-specifieke sessies voor relaties binnen ons partnernetwerk, vaak in nauwe samenwerking met de partners van Scan Sys. Juist vanwege het online karakter zagen we veel meer deelnemers dan bij een sessiemiddag op locatie vaak het geval is. (Alleen de borrel achteraf is minder gezellig). Ook het komende jaar zullen er weer een aantal applicatie-specifieke webinars georganiseerd gaan worden. Zo kunnen wij de gebruikers van onze software blijven informeren over alle nieuwe ontwikkelingen die van toepassing zijn op hun eigen financiële systeem. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin.

Ook de virtuele deelname aan Exact Live is een mooi voorbeeld van een succesvol online event waarbij de deelnemers dit jaar niet alleen onze productdemonstraties via een livestream konden volgen, maar zelfs een kijkje in de Scan Sys-keuken konden nemen, want ook onze beursbemanning werd gefilmd!  Alle webinars van 2020 kun je nog eens rustig terugkijken op onze Nieuwspagina.

De digitale beursstand van Exact Live

ImageCapture Online
Dit jaar hebben wij ook het aantal gebruikers van ImageCapture Online sterk zien toenemen. Deze gebruikers konden direct profiteren van het plaats- en tijdonafhankelijk werken met onze webclient en dat was vanwege het vele thuiswerken dit jaar echt een uitkomst! Werk je met AFAS, Exact Online, bouw7 of Visma.net en wil je meer weten over ImageCapture Online? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan informeren wij je graag verder! Ook zal het aantal applicatiekoppelingen in combinatie met ImageCapture Online het komende jaar verder uitgebreid worden. Je blijft hiervan op de hoogte via onze Nieuwspagina.

Inkoopmanagement met Shopper
In 2019 hebben wij tijdens Exact Live, toen nog op de beursvloer, de nieuwe koppeling met Shopper geïntroduceerd. Shopper is inkoopmanagement software die speciaal voor het MKB kan worden ingezet op de (interne) kostenbeheersing. In koppeling met ImageCapture kan zo het gehele proces, van aanvraag tot betaling van de inkoopfactuur, volledig digitaal en geautomatiseerd verlopen. Kostbare tijd wordt op deze manier bespaard terwijl de ondernemer en het management altijd grip hebben op de uitgaven van de organisatie. In 2020 zijn de eerste 8 projecten op Shopper succesvol afgerond bij gebruikers van Exact Globe in Nederland en België. Voor 2021 staan inmiddels ook al een aantal nieuwe Shopper-implementatie gepland.

Nieuwe functionaliteit in 2021

Voor 2021 zullen per applicatiekoppeling ook nieuwe functionaliteiten voor gebruikers worden toegevoegd. Bijvoorbeeld de automatische matching van inkooporderbevestigingen. Deze functionaliteit is nu al beschikbaar voor gebruikers van Ridder iQ maar zal dus in 2021 ook voor andere applicaties ontwikkeld worden. Ook het automatisch verwerken van pakbonnen en verkooporders zal voor meerdere applicaties beschikbaar komen dit jaar.

Ook de mogelijkheden van de ImageCapture Workflow worden dit jaar verder uitgebreid. Inmiddels kan onze workflow al worden gebruikt voor de digitale goedkeuring van facturen in combinatie met 27 ERP of financiële applicaties. Dit aantal wordt in 2021 nog verder uitgebreid. Uiteraard wordt de functionaliteit van onze workflow bij bestaande koppeling ook verder geoptimaliseerd.

Inmiddels is ImageCapture verkrijgbaar in combinatie met ruim 50 ERP- TMS- en financiële applicaties. In 2021 hopen wij dit aantal weer veel verder te mogen uitbreiden. Uiteraard is de ontwikkeling hiervan al in volle gang.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in 2021?

Volg ons op social media, abonneer je op de nieuwsbrief of bezoek regelmatig onze Nieuwspagina op de website. Heb je al iets gelezen waar je meer informatie over wilt ontvangen? Stuur ons dan een bericht via de contactpagina of info@scansys.nl

De beste wensen voor 2021

Wij hopen dat jullie een gezond en succesvol 2021 tegemoet gaan. Wij ondersteunen daarbij zoals altijd graag bij de verdere optimalisatie en digitalisering van de financiële processen zodat jij je kunt bezig houden met de business!