Hebben jullie ook een koppeling met ConstruSteel?

Geplaatst: 25 oktober 2022

Wij krijgen regelmatig de vraag: koppelen jullie ook met systeem A of B? Scan Sys heeft meer dan 50 standaardkoppelingen beschikbaar waar je als gebruiker uit kunt kiezen. Deze koppelingen of integraties zijn met bekende ERP-, TMS- en financiële systemen. Ieder systeem is een nieuwe koppeling met zijn eigen unieke functionaliteit en toepassingsmogelijkheden. In deze rubriek lichten wij iedere keer een van onze koppelingen uit.

Ditmaal zoomen wij in op de koppeling met ConstruSteel ERP, dé software voor staalbouw- en constructiebedrijven. De koppeling met ConstruSteel is in 2017 ontwikkeld en inmiddels werken een groot aantal bedrijven in de staalverwerkingsindustrie dagelijks met onze software voor de geautomatiseerde verwerking van hun inkoopfacturen. De hoogste tijd om deze koppeling uit te lichten dus! In dit artikel ontdek je alle mogelijkheden van ImageCapture software in combinatie met jouw ConstruSteel-administratie.

 

GEAUTOMATISEERDE FACTUURVERWERKING, MATCHING en boeking

Onze ConstruSteel-gebruikers maken dagelijks gebruik van de factuurverwerkingsoplossing in ImageCapture en besparen op deze manier kostbare tijd op het verwerkingsproces van de inkoopfacturen. Omdat onze software naadloos integreert met de ConstruSteel software, kan ImageCapture gebruik maken van alle aanwezige data in de administratie om zo een geautomatiseerd boekingsvoorstel te maken; inkoopfacturen worden automatisch geïmporteerd uit de mail en uitgelezen op alle relevante factuurkenmerken zoals factuurbedragen, -data en BTW. ImageCapture verwerkt gegevens van UBL-facturen direct.

ImageCapture herkent de crediteur en haalt de crediteurgegevens op uit ConstruSteel. Daarbij haalt de software ook voorkeursrekeningen en kostenplaatsen op, zo creëert ImageCapture automatisch de boekingsregels. Ook projectcodes die in ConstruSteel aanwezig zijn, neemt de software automatisch over. Natuurlijk kun je hier als gebruiker wijzigingen in aanmaken, maar het overtikken van factuurgegevens behoort voorgoed tot het verleden!

Naast het coderen van kostenfacturen is er de mogelijkheid om inkooporder-gerelateerde facturen direct te matchen op proforma’s in ConstruSteel. Hierbij leest ImageCapture de factuur niet alleen op kopniveau uit, maar afhankelijk van de factuur lay-out, ook de factuurregels. Verschillen van gefactureerde aantallen en inkoopprijzen worden hierbij direct zichtbaar.

Ook op het goedkeuringsproces in ConstruSteel sluit ImageCapture naadloos aan. Daarbij wordt de boeking wel direct aangemaakt maar wordt de factuur pas vrijgegeven voor betaling nadat alle budgethouders de factuur hebben goedgekeurd.

 

MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN FACTUUR- EN DOCUMENTVERWERKING VOOR JOUW ConstruSteel-ADMINISTRATIE?

Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Lees hier de User Story van Reijrink Staalconstructie. Meer informatie? Bekijk dan ook eens onze landingpage of neem vrijblijvend contact met ons op voor een productdemonstratie.