Zo lang het om staal gaat zit je bij Reijrink Staalconstructie als gegoten. Van de grootste champignonkwekerij van de wereld in Canada, tot een bioscoopcomplex in hartje Amsterdam. Vanuit de moderne vestigingen in Esbeek en Someren realiseert Reijrink Staalconstructie alledaagse én spraakmakende projecten. Continu willen blijven leren, dat is misschien wel de meest kenmerkende eigenschap van dit bedrijf. Die vooruitstrevendheid vertaalt zich dan ook door in de digitalisering van het bedrijf zelf.

 

GEBRUIK VAN IMAGECAPTURE

Reijrink Staalconstructie is sinds 2018 actief gebruiker van ImageCapture-software in combinatie met ConstruSteel. De integratie van ImageCapture met ConstruSteel is in 2017 ontwikkeld en inmiddels werken tientallen bedrijven in de staalverwerkingsindustrie dagelijks met ImageCapture software. Jos van der Bruggen, controller bij Reijrink Staalconstructie, vertelt ons meer over zijn ervaringen.

Alleen al met de stroom van inkoopfacturen konden we in totaal zo’n 25 tot 30 ordners per jaar vullen. We ontvangen namelijk rond de 12.000 inkoopfacturen per jaar, dan is digitaliseren wel heel erg wenselijk. Ongeveer drie van de 150 medewerkers bij Reijrink werken dagelijks met ImageCapture, maar de hele organisatie heeft profijt van de digitalisering. Het is gewoon ideaal, want alles is in beeld.

 

DE IMPLEMENTATIE

Reijrink Staalconstructie is als organisatie een voorloper op het gebied van vernieuwing en modernisering. Het was dan ook geen verrassing dat zij proactief op zoek waren naar een oplossing voor het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Toen duidelijk werd dat ConstruSteel en Scan Sys de handen ineen sloegen om een koppeling te realiseren, werd bij Reijrink snel besloten om ook in te stappen. Reijrink is een van de eerste gebruikers van de integratie van ImageCapture met ConstruSteel.

Wij waren al erg geïnteresseerd in scan en herken software voor onze administratieprocessen toen ConstruSteel aangaf dat er contacten liepen met Scan Sys. Reden genoeg voor ons om onze zoektocht te parkeren, en te wachten tot deze koppeling beschikbaar kwam. De implementatie is goed verlopen. Wanneer er wel problemen naar boven kwamen, werd dit spoedig opgelost door Jay Madho, onze consultant bij Scan Sys.

 

ERVARINGEN

Voor Reijrink Staalconstructie was het van groot belang om zo snel mogelijk afstand te nemen van de ‘papierwinkel’. Het digitaliseren van dit proces heeft gezorgd voor meer overzicht en een prettigere werkwijze waarin ook nog eens veel tijd wordt bespaard. De gedigitaliseerde facturen zijn zowel in het ImageCapture archief, als in ConstruSteel terug te vinden. Hierdoor is elke factuur op ieder moment van de dag direct inzichtelijk.

Bij het handmatig verwerken van facturen konden we het gewenste proces niet goed waarborgen. Soms werden facturen eerst goedgekeurd en dan pas geboekt, of waren papieren facturen niet direct voorhanden. Met ImageCapture software is dat verleden tijd.