Actie vereist: Microsoft stopt met basic authentication, pas uw ImageCapture configuratie aan!

Geplaatst: 20 juni 2022

Onlangs heeft Microsoft bekend gemaakt per 1 oktober 2022 te stoppen met basic authentication in Exchange Online voor alle accounts. Veel ImageCapture-gebruikers maken, bewust of onbewust, nog gebruik van deze verouderde authenticatiemethode.

 

Klanten die binnen ImageCapture gebruik maken van de importmogelijkheden voor facturen en documenten en werken met Office365, moeten voor 1 oktober 2022 een aanpassing doorvoeren in de ImageCapture configuratie. Als je deze aanpassing niet doorvoert, stopt de import per deze datum en kun je niet verder werken. Zorg ervoor dat je bedrijfsprocessen niet plotseling stoppen met werken op 1 oktober en kom op tijd in actie!

 

In dit Stappenplan staat aangegeven welke zaken er allemaal voorbereid en aangepast moeten worden. Met het stappenplan kun je met/of je IT-beheerder de aanpassingen doorvoeren in de ImageCapture Manager. Als je met een oudere versie werkt (ouder dan 8.11.1) moet de software ook worden geüpdatet. Ook kun je onderstaande video bekijken, daarin laten we zien hoe je de aanpassingen kunt doorvoeren in de ImageCapture omgeving. 

 

Een Microsoft Graph Email Account gebruikt OAuth voor autorisatie met Office 365. Hiervoor is het nodig om een app registration aan te maken in de Azure portal van Microsoft. In deze portal worden alle benodigde rechten gedefinieerd en gegevens vastgelegd die nodig zijn voor OAuth vanuit ImageCapture. In dit document lees je aanvullende informatie over de email-koppeling die gemaakt dient te worden.

 

Als je hier vragen over hebt kun je contact opnemen met onze supportafdeling. Dit kan telefonisch, of via onze support portal.

 

Lees via deze link het bericht van Microsoft over Basic authentication: Deprecation of Basic authentication in Exchange Online.