Release ImageCapture 9.1

Geplaatst: 25 oktober 2021

ImageCapture 9.1 is een zogenaamde minor release waarbij met name optimalisaties in de software zijn doorgevoerd. Daarnaast zijn er koppelingsafhankelijke features beschikbaar gekomen in de nieuwste versie van ImageCapture. In dit artikel worden deze per applicatiekoppeling beschreven.

Exact Online
Een belangrijke aanpassing die in versie 9.1 is gemaakt is de ondersteuning van de Sync API van Exact Online. Dit is nieuwe technologie van Exact voor een efficiëntere synchronisatie van data.

Bouw7
Een grote wens van veel Bouw7-gebruikers is de mogelijkheid om DICO-bestanden te kunnen importeren. Vanaf deze release ondersteunt ImageCapture dit type bestandsformaat en kunnen de DICO-facturen dus ook met ImageCapture verwerkt worden.

Multivers
Vanaf versie 9.1 ondersteunt ImageCapture ook transitorisch boeken voor gebruikers van Multivers. Zo kunnen inkoopfacturen geboekt worden over verschillende periodes. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse nota voor huur of verzekeringen, waarvan de kosten op maandelijkse basis geregistreerd moeten worden. In ImageCapture kan met behulp van de button Permanence, eenvoudig de periode worden opgegeven waarover de factuur verdeeld moet worden. De boekingsregels worden automatisch gegenereerd voor de desbetreffende periodes en aangemaakt in Multivers.

AFAS
Voor gebruikers van AFAS software is vanaf deze release de oplossing Inkoopordermatching beschikbaar gekomen. Deze oplossing automatiseert het verwerkingsproces van inkooporderbevestigingen. Dit zijn bevestigingen die de leverancier toestuurt naar aanleiding van een bestelling die je bij hen plaatst. De prijzen, leverdata en eventuele aanvullende kosten zoals transport, moeten gecontroleerd en verwerkt worden op de bestelling in AFAS. Met ImageCapture kan dit proces geautomatiseerd verlopen. Hierdoor worden menselijke fouten voorkomen en heeft de planning altijd een actueel overzicht van de leverdata. (Lees hier meer over deze oplossing).

SAP Business One
Voor gebruikers van SAP Business One is de oplossing Verkooporderverwerking vanaf deze release beschikbaar. Wanneer je als bedrijf regelmatig inkooporders van je klanten ontvangt, moeten deze gecontroleerd worden op (staffel)prijzen en artikelen. Daarna wordt er in SAP BO een verkooporder aangemaakt die de basis vormt voor de later te versturen factuur. Het handmatig controleren van de inkooporder en het verwerken van de verkooporder is een foutgevoelig en tijdrovend proces. ImageCapture controleert op basis van de stamgegevens in SAP Business One of de inkooporder van de klant overeenkomt met de standaard-verkoopprijzen of vastgelegde prijsafspraken. Daarna genereert ImageCapture automatisch de boekingsregels en wordt de verkooporder aangemaakt in SAP BO. (Lees hier meer over deze oplossing).

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over ImageCapture 9.1 kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via het Scan Sys portal. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met jou de mogelijkheden van deze update en of je deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren.

Vanwege het grote aantal aanvragen om de update door onze support professionals uit te laten voeren, dien je rekening te houden met een doorlooptijd van ca. 1 maand. Hou hier dus rekening mee bij het inplannen van de update van jouw ImageCapture omgeving.

Ben je nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor jouw financiële administratie.