factuurverwerking met sap business one

Nieuw! Verkooporderverwerking met SAP Business One

Geplaatst: 30 september 2021

Handelsbedrijven die veel zaken doen met vaste klanten zien regelmatig een grote stroom inkooporders op zich af komen. Deze inkooporders moeten gecontroleerd worden op zaken zoals (staffel)prijzen en artikelen. Aansluitend wordt de inkooporder van de klant ingevoerd als verkooporder in SAP Business One. Het document wordt bewaard in een (digitale) map voor naslag, bijvoorbeeld als er vragen zijn over de verzonden verkoopfactuur. Niet alleen zijn deze handelingen foutgevoelig, ze vergen ook veel tijd van de medewerkers op de administratie. 

Geautomatiseerde verkooporderverwerking met ImageCapture

Met ImageCapture kan het proces van controleren, invoeren en archiveren eenvoudig gedigitaliseerd worden; ImageCapture leest de inkooporder uit en koppelt deze automatisch aan de juiste debiteur in SAP Business One. Op basis van de artikelcodes en stamgegevens in SAP Business One, controleert de software of de inkoopprijzen niet afwijken van de vastgelegde standaard-verkoopprijzen of de per artikel vastgelegde prijsafspraken met de debiteur. Afwijkingen worden hierbij direct gesignaleerd. Op basis van deze informatie, genereert ImageCapture automatisch orderregels die, na controle en eventuele verrijking, worden aangemaakt in SAP Business One. De digitale inkoopopdracht wordt gearchiveerd in SAP Business One en is vanuit diverse invalshoeken, waaronder de verkooporder, opvraagbaar. 

Met geautomatiseerde verkooporderverwerking voorkom je fouten in de verwerking van inkoopopdrachten en wordt kostbare tijd bespaard op het administratieve proces! Meer informatie over deze oplossing vind je op de landingpage: Verkooporderverwerking met SAP Business One