Nieuw! Inkooporder matching met AFAS

Geplaatst: 4 oktober 2021

Vanaf nu is het ook voor gebruikers van AFAS software mogelijk om het verwerkingsproces van inkooporderbevestigingen te automatiseren met ImageCapture. In dit artikel leggen wij uit hoe dit precies in zijn werk gaat;

Organisaties die regelmatig bestellingen plaatsen, worden bij het verwerken en matchen van de inkoopfacturen vaak geconfronteerd met onverwachte prijsverschillen of nakomende kosten. Met als gevolg een tijdrovend controleproces waarbij de onverwachte kosten worden afgeboekt of de voorraadwaarde wordt gedebiteerd. Door een inkooporderbevestiging te laten toezenden door de leverancier, kan dit risico worden geminimaliseerd. De inkooporderbevestiging kan namelijk gecontroleerd worden met de geplaatste bestelling, bijvoorbeeld op aantallen, prijzen en leverdata. Het verwerken van deze inkooporderbevestiging en het corrigeren van de eerder geplaatste bestelling is echter wel een tijdrovend en foutgevoelig proces voor de administratie. 

Inkooporder matching met ImageCapture

ImageCapture matcht de bevestiging van de leverancier met de aangemaakte bestelling in AFAS en controleert automatisch of deze overeenkomt. Eventuele gesignaleerde verschillen tussen de bevestiging van de leverancier en de bestelling in AFAS kunnen direct vanuit ImageCapture worden aangepast. Ook leverdata, te verwachten transportkosten, opmerkingen etc. kunnen worden verwerkt op de openstaande inkooporder in AFAS.

Zo heeft de planning altijd zicht op de levering van producten en kunnen de interne processen hier nog nauwkeuriger op afgestemd worden, zonder dat dit extra handmatige handelingen van de medewerker vraagt!

Meer weten over inkooporder matching met AFAS?

Bezoek dan ook eens deze webpagina of neem direct contact met ons.