Declaratieverwerking met Exact

Hebben jullie ook een koppeling met Exact Bouw7?

Geplaatst: 20 september 2021

Wij krijgen regelmatig de vraag: koppelen jullie ook met systeem A of B? Inmiddels zijn er meer dan 50 standaardkoppelingen met ImageCapture beschikbaar waar je als gebruiker uit kunt kiezen. Deze koppelingen of integraties zijn met bekende ERP-, TMS- en financiële systemen. Ieder systeem is een nieuwe koppeling met zijn eigen unieke functionaliteit en toepassingsmogelijkheden. In de rubriek Hebben jullie ook een koppeling met …? lichten wij iedere keer een van onze koppelingen uit. Deze keer is dit de koppeling met Exact Bouw7. De koppeling met Bouw7 is in 2020 geïntroduceerd en inmiddels werken meer dan twintig bedrijven dagelijks met onze software. De hoogste tijd om deze koppeling uit te lichten dus! In dit artikel ontdek je alle mogelijkheden van ImageCapture software in combinatie met jouw Bouw7-administratie.

Geautomatiseerde factuurverwerking en -matching

Veruit de meeste van onze Bouw7-gebruikers zetten ImageCapture in voor het geautomatiseerd verwerken van hun inkoopfacturen. ImageCapture integreert hierbij volledig met de Bouw7-administratie en maakt gebruik van de daar aanwezige data om de inkoopfacturen automatisch uit te lezen en te boeken. Ook op het goedkeuringsproces in Bouw7 sluit ImageCapture naadloos aan, maar je kunt je facturen ook met behulp van onze webclient fiatteren. Bijvoorbeeld wanneer je naast Bouw7 ook gebruik maakt van een financiële applicatie zoals Exact Online voor het boeken van je kostenfacturen. 

Naast het herkennen en boeken van inkoopfacturen kan ImageCapture de inkoopfactuur ook automatisch matchen met de leverbon in Bouw7. Eventuele verschillen worden hierbij direct gesignaleerd waarna correcties snel kunnen worden uitgevoerd. Als de factuur volledig matcht kan deze naar keuze direct worden vrijgegeven voor betaling.

ImageCapture ondersteunt overigens de verwerking van zowel gescande facturen, reguliere PDF-facturen én PDF-facturen met DICO- of UBL bestandsbijlage. 

Serviceorderverwerking

Naast een stroom van inkoopfacturen, ontvangen bouwbedrijven op de administratie soms ook een groot aantal servicebonnen van vaste opdrachtgevers zoals woningcorporaties. Deze serviceopdrachten moeten gecontroleerd worden, waarna ze ingevoerd worden in Bouw7 als project. Daarna wordt de opdracht (vaak nog in papieren vorm) gearchiveerd voor naslagwerk. Het controleren, aanmaken van de verkooporder en het archiveren hiervan, kan in ImageCapture ook geautomatiseerd verlopen. Daarbij koppelt ImageCapture de servicebon automatisch aan de juiste debiteur in Bouw7 en worden orderregels aangemaakt. Na akkoordbevinding wordt de verkooporder aangemaakt in Bouw7 en wordt er eventueel automatisch een bevestigingsbericht aan de klant gestuurd. 

Meer informatie over factuurverwerking of het automatisch verwerken van servicebonnen? Neem dan ook eens een kijkje op een van onze Bouw7 pagina’s:

Factuurverwerking met Exact Bouw7

Serviceorderverwerking met Exact Bouw7