Release 6.3 voor AFAS gebruikers

Geplaatst: 12 september 2016

afas

Release 6.3 van onze software staat in het teken van AFAS authenticatie. Per 1 januari 2017 wordt het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord namelijk niet meer ondersteund door AFAS. Authenticatie is vanaf dat moment alleen nog maar mogelijk met het gebruik van een token. Dit betekent dat externe applicaties zoals ImageCapture ook niet meer op deze wijze kunnen inloggen in AFAS. Wij hebben daarom in de nieuwste versie van onze software een aantal wijzigingen moeten doorvoeren.

Als gebruiker van AFAS in combinatie met ImageCapture software betekent dit het volgende;

AFAS Online gebruikers

Als u na 1 januari 2017 gebruik wilt blijven maken van onze software in combinatie met AFAS Online, zal er een update van uw ImageCapture omgeving moeten plaatsvinden naar versie 6.3.

AFAS Profit gebruikers

U kunt na 1 januari 2017 zelf het moment kiezen om de lokaal geïnstalleerde software van AFAS te updaten. Voert u deze update pas uit nadat u ImageCapture geupdate heeft!

Naast de authenticatie wijzigingen voor AFAS gebruikers, zijn vanaf versie 6, de major release van onze software, een groot aantal functionaliteiten en optimalisaties aan de software toegevoegd, waaronder een compleet nieuwe user interface met dashboard functionaliteit.

In het artikel release 6.2 en release 6.1 vindt u meer informatie over de mogelijkheden van ImageCapture 6.

Updaten of vragen?

Om te updaten naar versie 6.3 kunt u contact opnemen met onze projectafdeling via project@scansys.nl. Voor het uitvoeren van deze update zullen (remote) consultancy kosten in rekening worden gebracht. Ook wanneer u meer informatie over de update wilt, kunt u onze projectafdeling mailen. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden van de update en hoe deze het beste kan worden uitgevoerd.

Vanwege het grote aantal AFAS relaties die onze software gebruiken, verwachten wij veel aanmeldingen. Wacht dus niet te lang met het aanvragen van de update! Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst ingepland.