Release ImageCapture 6.1

Geplaatst: 19 mei 2016

Na een lange periode van ontwikkeling, testen en verder ontwikkelen kunnen wij vanaf nu de release van ImageCapture 6.1 officeel aankondigen! De nieuwste versie van onze software mag met recht een major release heten: Met compleet nieuwe dashboard functionaliteit en een groot aantal nieuwe features brengt versie 6.1 uw ImageCapture omgeving naar een hoger niveau. Slimme navigatie tools en snellere processen zorgen voor nog meer efficiency in het verwerkingsproces van uw documenten en facturen. In dit artikel vertellen wij meer over de meest opvallende veranderingen en nieuwe functionaliteiten. 

Algemene features en verbetering

Look and feel

De look and feel oftewel de GUI van versie 6.1 ziet er compleet anders uit in vergelijking met voorgaande versies van de ImageCapture software. Wat direct opvalt is het gebruiksvriendelijke dashboard dat de gebruiker te zien krijgt op het moment dat ImageCapture geopend wordt. Waar voorheen de class eerst geopend moest worden, beschikt de gebruiker nu over een dashboard met overzichten per class waardoor direct zichtbaar is hoeveel documenten er nog verwerkt moeten worden of wanneer er sprake van een error is. De indeling van het dashboard kan per gebruiker ingesteld worden zodat de classes op volgorde van belangrijkheid getoond worden. Ook de namen van de classes zijn vereenvoudigd en bij iedere class ziet de gebruiker aan de omschrijving waar hij of zij deze class voor kan gebruiken. 

nieuwe look and feel ImageCapture

Indeling en gebruik classes

Wanneer een class wordt geopend om bijvoorbeeld kostenfacturen te verwerken, valt de indeling van het scherm meteen op! Het scherm is onderverdeeld in drie kolommen; In de eerste kolom ziet de gebruiker de jobs die bij de class horen. Ook ziet men hier in één oogopslag bij welke stap van het verwerkingsproces documenten klaar staan om verwerkt te worden, geskipped zijn of misschien in error staan. De tweede kolom geeft een weergave van het aantal documenten die bijvoorbeeld nog verwerkt moeten worden. Door de gefilterde weergave kan er direct worden ingezoomd op de desbetreffende documenten. De derde kolom tot slot, biedt de mogelijkheid tot het filteren van de documenten. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld heel eenvoudig alle documenten behorend bij een bepaalde administratie of omgeving in één keer worden geselecteerd om te verwerken. 

openen class IC

Jobs

Wanneer u aan de slag wilt gaan met het verwerken van documenten selecteert u uit de eerste kolom de job Scannen of Importeren. De te verwerken documenten worden in één overzicht getoond, voorzien van een scheidingslijn die aangeeft waar het ene document eindigt en het volgende document begint. In dit scherm kunt u met behulp van drag and drop de volgorde en indeling van de documenten eenvoudig wijzigen. Ook ziet u direct wanneer een validatiefout is opgetreden tijdens het importeren door een duidelijke rode markering van het document.

Filters

De derde kolom biedt de mogelijkheid tot het toevoegen van een filter. Hierdoor kunnen documenten snel geselecteerd worden om te verwerken. Een aantal filtermogelijkheden zijn: het filteren op administratie/batch of omgeving, maar ook op bedragen tot, of vanaf een bepaalde waarde. Ook kan er gefilterd worden op factuurdatum of een specifieke crediteur. Kortom, de filterfunctie maakt het mogelijk documenten eenvoudig in de gewenste volgorde te verwerken.

Boekingsscherm

In het boekingsscherm zijn een aantal aanpassingen gemaakt die het controleren en coderen van documenten vereenvoudigd en gebruiksvriendelijker maakt. Zo zijn de icoontjes en de bijbehorende omschrijvingen in het navigatiemenu verduidelijkt, wordt de boekingsregel waarin u op dat moment aan het boeken bent duidelijk gemarkeerd en kunt u net als in een internet browser gemakkelijk navigeren naar de vorige of volgende pagina met het pijltje naar links of rechts. Misschien is het even wennen, maar de OK button die rechtsonder in het boekingsscherm stond is vanaf deze versie verdwenen. Deze is vervangen door de Save & Next button bovenin het scherm. Hierdoor is er meer schermruimte beschikbaar gekomen en staan alle navigatieknoppen overzichtelijk bij elkaar.

Documents scherm

Een andere, belangrijke toevoeging is in het Documents scherm (voorheen datascherm) terug te vinden. In dit scherm is namelijk de mogelijkheid toegevoegd om een document direct te verwerken met behulp van de process button. 

 

IMAGECAPTURE CLIENT SERVICE

Vanaf de nieuwste versie van ImageCapture wordt de mogelijkheid van multicore processing door de client service ondersteund voor een groot aantal verwerkingsstappen in ImageCapture. Hierdoor wordt het verwerkingsproces aanzienlijk versneld. Om te voorkomen dat er te veel data in één keer wordt aangeboden aan de achterliggende applicatie, blijft de export van de documenten een single core proces.

De nieuwe versie aanvragen?

Aan klanten met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de 6.1 software kosteloos beschikbaar gesteld. U kunt zich misschien wel voorstellen dat bij een major release als deze er eerst geïnventariseerd moet worden of u deze update zelf kunt uitvoeren, of dat hier wellicht (remote) ondersteuning bij nodig is. Daarnaast willen wij er zeker van zijn dat de software 100% compatible is met uw huidige ICT infrastructuur. U kunt deze update aanvragen door een e-mail te versturen naar support@scansys.nl. Onze supportmedewerkers sturen u dan een update formulier en zullen aan de hand van dit formulier samen met u beoordelen of/ en hoe de update uitgevoerd kan worden. Bij (remote) ondersteuning zullen kosten in rekening gebracht worden.