transportadministratie automatiseren

Jouw transportadministratie automatiseren met ImageCapture

Geplaatst: 1 juni 2023

 

Automatiseer de verwerking van inkomende facturen

Inkomende facturen zijn vaak een bron van vertraging en verwarring binnen transportbedrijven. Het handmatig verwerken van deze facturen kan tijdrovend zijn en leiden tot menselijke fouten. 

Met ImageCapture kun je jouw inkomende facturen automatiseren en belangrijke gegevens extraheren, zoals leveranciersgegevens, factuurnummers, datums en bedragen. Deze gegevens worden vervolgens automatisch geïntegreerd in jouw boekhoudingssysteem, waardoor fouten worden geminimaliseerd en de efficiëntie wordt verhoogd. Hierdoor houd je meer tijd over voor andere belangrijke taken en bespaar je kosten.

Onze software maakt gebruik van geavanceerde OCR-technologie om facturen te scannen en gegevens te extraheren. Hierdoor wordt handmatige invoer geëlimineerd, de nauwkeurigheid verbeterd en worden dubbele betalingen voorkomen. Daarnaast integreert de software naadloos met je boekhoudsysteem, wat zorgt voor een betere controle en zichtbaarheid van financiële gegevens.

Met ImageCapture kun je jouw transportadministratie efficiënter maken door de automatisering van inkomende facturen. Dit leidt tot minder vertragingen, minimaliseert fouten en bespaart tijd en kosten.

 

transportadministratie automatiseren  

 

Digitaliseer de verwerking van transportdocumenten

Het handmatig verwerken van vrachtbrieven kan een tijdrovende taak zijn, vooral wanneer dit proces handmatig wordt uitgevoerd. Met ImageCapture kun je vrachtbrieven scannen en alle benodigde informatie automatisch verwerken en muteren.

Deze informatie kan vervolgens moeiteloos worden geïntegreerd in jouw Transportation Management System (TMS). Hierdoor wordt de tijd die wordt besteed aan administratieve taken aanzienlijk verminderd en kun je je focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf.

ImageCapture kan grote aantallen vrachtbrieven snel scannen en de gegevens automatisch verwerken, waardoor menselijke fouten worden geminimaliseerd en de efficiëntie wordt verhoogd. Hierdoor kunnen transportbedrijven de administratieve processen stroomlijnen en de doorvoertijd verbeteren, zelfs bij een hoog volume aan vrachtbrieven.

Of het nu gaat om het verwerken van duizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen vrachtbrieven per jaar, onze software biedt de schaalbaarheid en betrouwbaarheid die nodig is om aan de eisen van grootschalige transportbedrijven te voldoen.

 

 

Optimaliseer het beheren van charterdocumenten

Voor transportbedrijven die regelmatig opdrachten uitbesteden aan collegavervoerders, biedt ImageCapture oplossingen om zowel de facturen als de bijbehorende transportdocumenten efficiënt te verwerken. Met behulp van onze software worden charterfacturen gematcht met eerder vastgelegde prijsafspraken, waardoor de verwerking geautomatiseerd wordt en de controle geoptimaliseerd kan worden.

Daarnaast kunnen bij operationele charterfacturen de meegestuurde transportdocumenten snel en nauwkeurig worden verwerkt, waardoor de administratieve belasting voor jouw team wordt verminderd. Hierdoor kun je sneller en efficiënter werken, wat resulteert in een verbeterde samenwerking met leveranciers en een beter beheer van het crediteurensaldo.

 

transportadministratie automatiseren

 

 

GVT Group of Logistics: Een succesverhaal met ImageCapture

Een voorbeeld van een bedrijf dat al jarenlang profiteert van de voordelen van ImageCapture is GVT Group of Logistics. Dit samenwerkingsverband van 6 gespecialiseerde logistieke bedrijven verwerkt jaarlijks bijna 3 miljoen vrachtbrieven en 40.000 facturen.

Sinds 2006 maakt GVT gebruik van ImageCapture voor de geautomatiseerde verwerking van hun vrachtdocumenten, en in 2012 is ook de verwerking van facturen geautomatiseerd met behulp van deze software. 

 

Wat heeft het werken met ImageCapture opgeleverd? Met name een enorme tijdsbesparing. We hoeven niet meer te zoeken naar documenten en we hebben een veel betere positie richting onze leveranciers. Betalingen komen op tijd en het crediteurensaldo wordt beter beheerd. Dit geeft vertrouwen aan onze leveranciers. Ook kunnen wij meer werk verzetten met hetzelfde aantal mensen.

Lees de gehele User Story van GVT!

 

De grootste voordelen van het automatiseren van jouw transportadministratie op een rij:

  • Tijdsbesparing: Automatisering vermindert repetitieve taken, waardoor jouw team meer tijd heeft voor waardevolle taken. 

  • Vermindering van menselijke fouten: Geautomatiseerde gegevensverwerking minimaliseert fouten en verbetert de nauwkeurigheid.

  • Verbeterde controle en zichtbaarheid: Je krijgt betere controle over jouw administratie en real-time inzicht in de status van processen.

  • Kostenbesparing: Efficiëntere processen en minder fouten leiden tot lagere operationele kosten.

  • Schaalbaarheid: Een geautomatiseerd systeem groeit mee met jouw bedrijf en past zich aan de veranderende behoeften aan.

 

Ervaar het zelf tijdens een live demo!

Dus, klaar om jouw transportadministratie te automatiseren maar toch nog vragen? Ontdek de mogelijkheden van ImageCapture in combinatie met jouw TMS. Wil je zelf ervaren hoe onze software jouw transportadministratie kan optimaliseren? Schrijf je dan gratis in voor het webinar dat wordt gegeven op dinsdag 20 juni om 10:00 uur. Onze experts Stefan en Sarah zullen je tijdens dit webinar alle ins en outs van onze oplossingen in combinatie met jouw TMS laten zien. Mis deze kans niet en schrijf je vandaag nog in!