prodin

Hebben jullie ook een koppeling met Prodin?

Geplaatst: 31 mei 2022

Wij krijgen regelmatig de vraag: koppelen jullie ook met systeem A of B? Inmiddels zijn er meer dan 50 standaardkoppelingen met ImageCapture beschikbaar waar je als gebruiker uit kunt kiezen. Deze koppelingen of integraties zijn met bekende ERP-, TMS- en financiële systemen. Ieder systeem is een nieuwe koppeling met zijn eigen unieke functionaliteit en toepassingsmogelijkheden. In de rubriek Hebben jullie ook een koppeling met? lichten wij iedere keer een van onze koppelingen uit. Deze keer is dit de koppeling met Prodin. Prodin is een ERP-systeem voor de (groot)handel, service- en productiebranche en wordt hier gebruikt voor de aansturing en beheersing van alle bedrijfsprocessen. Daarbij staat de ketenintegratie tussen klant en leverancier centraal. De koppeling tussen ImageCapture en Prodin is doorontwikkeld in 2022 en inmiddels maken verschillende bedrijven dagelijks gebruik van onze factuurverwerkende oplossing in koppeling met Prodin. De hoogste tijd dus om deze koppeling eens in de schijnwerpers te zetten! In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van geautomatiseerde factuurverwerking voor jouw Prodin-administratie.

 

Factuurverwerking met Prodin en ImageCapture

ImageCapture integreert volledig met de software van Prodin en maakt voor het automatisch boeken van de inkoopfacturen real time gebruik van de gegevens in Prodin. Wanneer er een inkoopordernummer op de factuur aanwezig is, wordt deze herkend waarna ImageCapture de factuur automatisch koppelt aan het ordernummer in Prodin. Ook de verwerking van verzamelfacturen op meerdere orders wordt volledig ondersteund. Kostenfacturen worden automatisch geboekt op grootboekrekening, kostenplaats en BTW-code, daarbij is het direct mogelijk om de kosten door te belasten op onderhanden werk, productie en service. De verwerking van G-rekeningbedragen, BTW-verlegd, kredietbeperking, betalingskortingen, rekening courant en noties wordt ook volledig ondersteund.

Ook de digitale goedkeuring van de facturen verloopt via ImageCapture; tijdens de boeking in ImageCapture, wordt op basis van een procuratieschema in Prodin, de juiste autorisatielijst geselecteerd van medewerkers die de facturen moeten goedkeuren. De facturen worden direct aangemaakt in Prodin met de status geblokkeerd voor betaling zodat er wel direct inzage is in de kosten maar de factuur nog niet ongezien betaald kan worden.

In ImageCapture Web worden de facturen aangeboden ter goedkeuring. Dit kan vanaf iedere gewenste locatie en zowel vanaf een mobile device zoals smartphone of tablet, als vanaf de laptop of desktop. Met ImageCapture besparen de gebruikers van Prodin zo kostbare tijd op het verwerkingsproces van hun inkoopfacturen.

Na de zomer zal ook de integrale verwerking van door medewerkers ingediende onkostenbonnen van voorgeschoten kosten en betalingen via company pinpassen en creditcards worden toegevoegd aan ImageCapture for Invoices op Prodin.

 

Meer weten over het geautomatiseerd verwerken van je inkoopfacturen in Prodin?

Bekijk dan ook onze pagina Factuurverwerking met Prodin of neem contact met ons op voor een vrijblijvende productdemonstratie!