release 9.4

Release ImageCapture 9.4

Geplaatst: 15 maart 2022

Deze maand is release 9.4 beschikbaar gekomen. In de nieuwste versie van onze software zijn een aantal mooie nieuwe features opgenomen. De meest belangrijke ontwikkelingen zetten wij in dit artikel voor je op een rij. We maken hierbij een onderscheid tussen algemene features en features die applicatie-afhankelijk zijn.

 

Softwaregemak Multivers

Vanaf versie 9.4 is de koppeling met ImageCapture en Multivers ook beschikbaar voor klanten die Multivers gebruiken vanuit een gehoste omgeving. 

 

Archifact Shopper

Voor gebruikers van Shopper in combinatie met Exact Globe zijn vanaf deze release diverse nieuwe functionaliteiten beschikbaar gekomen, zoals het dynamischer verwerken van UBL-facturen. In ImageCapture wordt per inkoopfactuur direct gesignaleerd of er UBL-data beschikbaar is. Deze data kan bijvoorbeeld worden gebruikt om heel snel meerdere boekingsregels aan te maken. Eventuele BTW-verschillen die ontstaan bij afronding, worden in ImageCapture direct gecorrigeerd. Wanneer de ontvangen inkoopfactuur juist alleen op kopbedrag geboekt moet worden, kun je er ook voor kiezen om de UBL-data niet te gebruiken. In ImageCapture kun je het veld “Gebruik UBL-regels” namelijk aan- of uitvinken. Of de inkoopfacturen nu in PDF of UBL worden aangeleverd, met ImageCapture boek én fiatteer je ze allemaal op uniforme wijze.

Ook kunnen gebruikers van Shopper in combinatie met Exact Globe gebruik maken van standaard codering. Dat werkt als volgt: bij facturen met veel regels, vermeldt een leverancier vaak per factuurregel een referentie. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummers op facturen van de telecomprovider, of aan kentekens op de leasenota. Deze referenties kan ImageCapture uit UBL-bestanden overnemen of met behulp van factuurregelherkenning uitlezen. De eerste keer dat de factuur wordt geboekt, selecteer je de kostenplaatsen en/of kostendragers, waarna ImageCapture de relatie tussen de referenties en de kostenplaats en/of drager onthoudt, zodat deze de volgende keer automatisch worden voorgesteld.

 

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over ImageCapture 9.4 kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via het Scan Sys Portal. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met jou de mogelijkheden van deze update en of je deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren.

Vanwege het grote aantal aanvragen om de update door onze support professionals uit te laten voeren, dien je rekening te houden met een langere doorlooptijd. Hou hier dus rekening mee bij het inplannen van de update van jouw ImageCapture omgeving.

Ben je nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor jouw financiële administratie.