Release ImageCapture 9.0

Geplaatst: 1 september 2021

Vandaag introduceren wij een major release van onze ImageCapture software: ImageCapture 9. Zoals verwacht mag worden van een major release, zit deze boordenvol nieuwe functionaliteit! In dit artikel beschrijven wij de hoogtepunten van ImageCapture 9;

User interface ImageCapture

Zo is vanaf deze release een mooie optimalisatie doorgevoerd in de interface van onze webclient. Hierdoor zijn de boekingsschermen overzichtelijker en is het beeld voor de gebruiker rustiger. Ook is de user interface vertaald naar het Nederlands. De boekingsvelden waren al in het Nederlands beschikbaar maar nu zijn ook de buttons zoals Skip (Overslaan) en Delete (Verwijderen) vertaald. Vanaf nu kun je als gebruiker dus, naast het instellen van de taal van je boekingsvelden, ook kiezen of je de buttons in ImageCapture in het Nederlands of Engels wilt gebruiken.

Vanaf versie 9 is ImageCapture een 64-bit applicatie. Een nogal technische term, maar het betekent voor gebruikers van ons hosting platform, ImageCapture Online, onder meer dat hierdoor nieuwe functionaliteit beschikbaar is gekomen. Zo is het vanaf release 9 mogelijk om tijdens het boeken of fiatteren in ImageCapture, bijlages aan de factuur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een pakbon of een PDF-document, een foto of een plaatje.

Ook wordt vanaf onze nieuwste release het gebruik van Internet Explorer 11 niet langer ondersteund. Dit, geheel in lijn met Microsoft die binnenkort ook de ondersteuning op Internet Explorer 11 zal stopzetten.

UBL-facturen

Naast inkoopfacturen in PDF-formaat, ontvangen steeds meer organisaties ook inkoopfacturen in UBL-formaat. Vanaf versie 9 zijn er binnen ImageCapture nóg meer mogelijkheden beschikbaar gekomen voor de verwerking van UBL-facturen. In ImageCapture wordt per inkoopfactuur direct gesignaleerd of er UBL-data beschikbaar is. Deze data kan bijvoorbeeld worden gebruikt om heel snel meerdere boekingsregels aan te maken. Eventuele BTW-verschillen die ontstaan bij afronding, worden in ImageCapture direct gecorrigeerd. Wanneer de ontvangen inkoopfactuur juist alleen op kopbedrag geboekt moet worden, kun je er ook voor kiezen om de UBL-data niet te gebruiken. In ImageCapture kun je het veld “Gebruik UBL-regels” namelijk aan- of uitvinken. Of de inkoopfacturen nu in PDF of UBL worden aangeleverd, met ImageCapture boek én fiatteer je ze allemaal op uniforme wijze!

Zelflerende codering

Een mooie optimalisatie die eveneens in versie 9 beschikbaar is gekomen, is dat de codering van velden zoals kostenplaats of kostendrager zelflerend is geworden. Dat werkt als volgt: Bij facturen met veel regels, vermeldt een leverancier vaak per factuurregel een referentie. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummers op facturen van de telecomprovider, of aan kentekens op de leasenota. Deze referenties kan ImageCapture uit UBL-bestanden overnemen of met behulp van factuurregelherkenning uitlezen. De eerste keer dat de factuur wordt geboekt, selecteer je de kostenplaatsen en/of kostendragers, waarna ImageCapture de relatie tussen de referenties en de kostenplaats en/of drager onthoudt, zodat deze de volgende keer automatisch worden voorgesteld.

ImageCapture 9.2

Tot slot, lichten wij alvast een tipje van de sluier want dit najaar, met de release van ImageCapture 9.2 zal ook de mogelijkheid tot het verwerken van declaraties met ImageCapture workflow beschikbaar komen. Medewerkers kunnen dan eenvoudig een foto maken van hun bonnetjes, waarna ImageCapture hier automatisch een declaratieboeking van maakt. De goedkeuring van declaraties vindt ook volledig binnen ImageCapture plaats. Meer informatie over deze nieuwe oplossing volgt binnenkort!

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over ImageCapture 9 kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via het Scan Sys portal. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met jou de mogelijkheden van deze update en of je deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren.

Vanwege het grote aantal aanvragen om de update door onze support professionals uit te laten voeren, dien je rekening te houden met een doorlooptijd van ca. 1 maand. Hou hier dus rekening mee bij het inplannen van de update van jouw ImageCapture omgeving.

Ben je nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor jouw financiële administratie.