NieuwsberichtCompleet nieuwsoverzicht

Release ImageCapture 8.19

Geplaatst: 8 april 2021

Deze maand is release 8.19 beschikbaar gekomen. In de nieuwste versie van onze software zijn een aantal mooie nieuwe features opgenomen. De meest belangrijke ontwikkelingen zetten wij in dit artikel voor je op een rij. We maken hierbij een onderscheid tussen algemene features en features die applicatie-afhankelijk zijn;

ImageCapture Workflow gebruikers

Om te beginnen is de functionaliteit van het Systeemakkoord verder uitgebreid. Het Systeemakkoord is een standaardfunctie in ImageCapture die kan worden toegepast op het moment dat facturen automatisch goedgekeurd mogen worden in de ImageCapture Workflow. Bijvoorbeeld omdat de inkoopfactuur 100% matcht met de bestelling en geregistreerde ontvangsten. Immers, er is dan meestal geen noodzaak meer om de factuur nog te laten fiatteren. Vanaf release 8.19 kan er aan het systeemakkoord ook een maximumbedrag gekoppeld worden. Inkoopfacturen boven dit vooraf ingestelde bedrag worden dan automatisch aangeboden ter beoordeling aan de fiatteur(s). Zo heb je dus optimaal grip op je kosten en behoud je toch het gemak van een geautomatiseerd goedkeuringsproces.

G-mail gebruikers

Google heeft aangekondigd op termijn te gaan stoppen met de ondersteuning van Basic Authentication als methode om te kunnen inloggen. Basic Authentication wordt dan vervangen door OAuth 2.0. Vanaf release 8.19 wordt O Auth 2.0 ook volledig ondersteund in ImageCapture.

AFAS gebruikers

In AFAS Profit is het mogelijk om ontvangsten te registreren over meerdere inkooporders. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er een verzamellevering binnenkomt. Vanaf versie 8.19 is het mogelijk om ook in ImageCapture de inkoopfactuur te matchen op deze verzamelontvangst.

Ook is het vanaf versie 8.19 mogelijk om bij het uitlezen van contractnummers automatisch de bijbehorende verplichtingsregel uit AFAS Profit op te halen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je regelmatig periodieke facturen moet verwerken zoals de huurnota of abonnementsfacturen.

Exact Globe gebruikers

De mogelijkheid om bestellingen van klanten geautomatiseerd te verwerken tot verkooporder is al enige tijd beschikbaar voor gebruikers van onder andere Exact Globe (hiervoor maak je gebruik van ImageCapture for Invoices & Documents). Nieuw is dat vanaf versie 8.19 ook de externe artikelcodes van de klant automatisch uitgelezen kunnen worden als deze al bekend zijn in de Globe-administratie. Wanneer dit nog niet het geval is, kun je deze direct vanuit ImageCapture verwerken in Exact Globe. Het artikel-stambestand in Exact Globe wordt dan direct bijgewerkt met de externe artikelcode of de EAN-code van de klant.

MultiPress gebruikers

Voor gebruikers van MultiPress wordt vanaf versie 8.19 ook het uitlezen van OGM-nummers op Belgische facturen ondersteund.

Daarnaast zijn in MultiPress de materiaaltarieven nu flexibel instelbaar gemaakt. Vanaf versie 8.19 worden deze materiaaltarieven ook in ImageCapture volledig ondersteund. ImageCapture haalt dan op basis van het materiaaltarief de bijbehorende grootboekrekening automatisch op tijdens het creëren van het boekingsvoorstel.

Softpak gebruikers

Voor gebruikers van het TMS Softpak is het vanaf versie 8.19 mogelijk om transportdossiers te matchen op basis van shipment nummers en outtake ordernummers.

Daarnaast wordt de mogelijkheid ondersteund om in ImageCapture factuurregels op verschillende periodes te boeken.

Multivers gebruikers

Vanaf release 8.19 het deblokkeren van facturen, nadat deze zijn goedgekeurd voor betaling, verder geoptimaliseerd.

Ook ondersteund ImageCapture vanaf versie 8.19 het boeken op subadministraties in Multivers.

Exact Financials gebruikers

Nieuw vanaf deze release is de koppeling met Shopper inkoopmanagementsoftware voor gebruikers van Exact Financials. Meer over deze koppeling lees je in het artikel Nieuwe koppeling Shopper en Exact Financials.

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over ImageCapture 8.19 kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via het Scan Sys portal. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met jou de mogelijkheden van deze update en of je deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren.

Vanwege het grote aantal aanvragen om de update door onze support professionals uit te laten voeren, dien je rekening te houden met een doorlooptijd van ca. 1 maand. Hou hier dus rekening mee bij het inplannen van de update van jouw ImageCapture omgeving.

Ben je nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor jouw financiële administratie.

Compleet nieuwsoverzicht
Laatste nieuwsberichten
Archives
Top