Release ImageCapture 8.13

Geplaatst: 2 september 2020

Vanaf vandaag is ImageCapture 8.13 beschikbaar gekomen. In de nieuwste release van onze software zijn een aantal mooie features en optimalisaties opgenomen. In dit artikel lichten wij deze kort toe. Voor een uitgebreidere uitleg over de nieuwe release kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van ImageCapture 8.13 voor uw administratie!

Vanaf deze release ondersteunt ImageCapture nu ook de herkenning van Portugese facturen. Met voorgaande releases was het al mogelijk om Deense, Vlaamse, Duitse, Franse, Engelse (UK), Poolse, Roemeense, Spaanse en Zweedse facturen te herkennen. Daarnaast ondersteunt ImageCapture de herkenning van ruim 20 buitenlandse IBAN-nummers, waaronder nu dus ook de Portugese variant.

Ook is in versie 8.13 de look and feel van de desktop client (en manager) opgefrist. Gebruikers die dagelijks met onze software werken zal dit waarschijnlijk opvallen vanwege het frisse kleurgebruik.

In release 8.13 is de mogelijkheid opgenomen om uit het ImageCapture archief snel data uit de regels in het zoekscherm te kopiëren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld snel een vraag wilt stellen over een factuur en het factuurnummer nodig heeft.

CERM-gebruikers
Speciaal voor CERM-gebruikers is vanaf release 8.13 nieuwe functionaliteit beschikbaar gekomen, namelijk het verwerken van verkooporders*. Labeldrukkerijen die veel zaken doen met vaste klanten ontvangen regelmatig inkooporders in PDF of papieren vorm. Deze inkooporders moeten handmatig ingevoerd en verwerkt worden tot verkooporder. De verkooporder vormt de basis voor het productieproces of leveringen uit voorraad. Het verwerken van de inkoopopdrachten is een tijdrovend en foutgevoelig proces. ImageCapture automatiseert dit proces door de inkooporder op kop- en regelniveau uit te lezen en automatisch orderregels te genereren. Na controle en eventuele verrijking van de orderregels wordt automatisch een verkooporderboeking aangemaakt in CERM. Meer informatie over deze nieuwe oplossing vindt u ook op onze pagina: Verkooporderverwerking met CERM.

* Voor deze functionaliteit zijn de modules ImageCapture for Invoices en ImageCapture for Documents benodigd.

Ook is vanaf release 8.13 de mogelijkheid om BTW op regelniveau te boeken toegevoegd aan de actuele standaardinrichting van CERM. Dit maakt het boeken van gemengde BTW-facturen met ImageCapture nu nog eenvoudiger!

SAP Business One-gebruikers
Naast de ondersteuning op MS SQL wordt vanaf versie 8.13 ook het gebruik van SAP Business One op HANA ondersteund.

Syntess Atrium-gebruikers
Voor gebruikers van Syntess Atrium wordt naast het inlezen van UBL-facturen ook de verwerking van sales facturen vanaf deze release ondersteund in ImageCapture.

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over ImageCapture 8.13 kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via het Scan Sys portal. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met u de mogelijkheden van deze update en of u deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren.

Vanwege een bovengemiddeld aantal aanvragen om de update door onze support professionals uit te laten voeren, dient u rekening te houden met een doorlooptijd van ca. 1 maand. Hou hier dus rekening mee bij het inplannen van de update van uw ImageCapture omgeving.

Bent u nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor uw financiële administratie.