factuurverwerking met sap business one

Pakbonverwerking in SAP Business One

Geplaatst: 10 oktober 2019

Vanaf deze maand is het voor gebruikers van SAP Business One mogelijk om pakbonnen geautomatiseerd te verwerking in ImageCapture;

Pakbonnen worden meegeleverd bij de ontvangst van bestelde goederen. Op de pakbon worden aantallen en artikelen vermeld en op basis van deze gegevens worden de goederen geregistreerd in de administratie als ontvangst. De pakbon wordt vervolgens bewaard in een fysiek archief zodat deze geraadpleegd kan worden als de inkoopfactuur ontvangen is. Bij handelsbedrijven komen soms wel duizenden pakbonnen per jaar binnen. De handmatige verwerking hiervan neemt veel kostbare tijd en archiefruimte in beslag.

Door de pakbonnen in ImageCapture te scannen of te importeren uit de mail, worden de documenten op kop-of regelniveau gematcht met de bestelling in SAP Business One. Verschillen in aantallen worden op deze wijze direct zichtbaar. ImageCapture genereert een automatische boeking van de ontvangst die na goedkeuring wordt geregistreerd in SAP Business One. Het digitale document wordt gekoppeld aan de ontvangstregistratie zodat deze altijd snel opvraagbaar is wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn over de inkoopfactuur.

Meer informatie?

Op onze landingpage Pakbonverwerking met SAP Business One vindt u meer informatie over deze nieuwe functionaliteit.