NieuwsberichtCompleet nieuwsoverzicht

Release ImageCapture 6.12

Geplaatst: 26 september 2017

Voor veel organisaties komen de drukste maanden van het jaar er weer aan en ook bij Scan Sys draait de ontwikkeling van onze software op volle toeren! Zo wordt er op dit moment hard gewerkt aan de verdere uitbreiding van onze fiatteringsoplossing in de ImageCapture Web client. In versie 6.12 zijn een aantal algemene en applicatie-afhankelijke verbeteringen en nieuwe functionaliteiten beschikbaar gekomen. In dit artikel benoemen wij de belangrijkste features. 

Algemene features versie 6.12

De economische ontwikkelingen brengen ons steeds vaker over de Nederlandse en Europese grenzen. Dit levert een groot aantal nieuwe business opportunities maar ook uitdagingen op IT vlak op. Een van die uitdagingen is de tijd- en datumverschillen die ontstaan als de software over de grens wordt gebruikt. Als voorbeeld: Wanneer een factuur in Los Angeles om 17.00 uur lokale tijd wordt ingeboekt, is het in Nederland al 2 september 2.00 uur lokale tijd. Er ontstaat dus een afwijking in de datum door dit tijdsverschil. Versie 6.12 is zodanig ontwikkeld dat er moeiteloos over alle tijdzones heen gewerkt kan worden waarbij de documenten altijd van de juiste datum worden voorzien. Daarnaast is in versie 6.12 de herkenning van buitenlandse BTW en IBAN nummers verder uitgebreid waardoor ook Noorse IBAN- en BTW nummers automatisch worden uitgelezen. Inmiddels herkent ImageCapture al meer dan 15 buitenlandse IBAN- en meer dan 20 buitenlandse BTW nummers.

ImageCapture Web features

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling en uitbreiding van ImageCapture Web waardoor in de komende maanden de fiatteringsfunctionaliteit in ImageCapture niet alleen geoptimaliseerd, maar ook sterk uitgebreid zal worden. In versie 6.12 zijn al een aantal mogelijkheden toegevoegd die het werken met de Web client nog gebruiksvriendelijker maken; Zo ondersteunt de Web client altijd de nieuwste versies van Internet Explorer, Chrome en Safari (ook bij gebruik van tablets) en is het nu mogelijk om UBL bestanden te importeren in de Web client. De weergave van de achtergrondprocessen is in deze versie ook sterk verbeterd en hierdoor overzichtelijker geworden. Ook automatische documentscheiding kan vanaf versie 6.12 in de Web client plaatsvinden én het is vanaf deze release mogelijk om externe URL links te openen vanuit ImageCapture Web. Handig tijdens de controle op dubbele facturen bijvoorbeeld, waardoor je bij melding van een dubbele boeking direct de digitale factuurbijlage in kwestie kunt raadplegen.

 

ImageCapture applicatie afhankelijke features

ImageCapture software integreert met een groot aantal ERP, TMS, CRM en HRM applicaties. Een overzicht van de verschillende standaardkoppelingen kunt u terugvinden op onze pagina Koppelingen. Inmiddels zijn er al meer dan 60 standaardkoppelingen beschikbaar en dit aantal groeit nog steeds! Een koppeling met ImageCapture betekent een integratie met de achterliggende applicatie waarbij data opgehaald en weggeschreven kan worden van en naar deze applicatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse communicatieprotocollen zoals SDK, Entity Services, Connectoren en Web Services. Afhankelijk van de aanwezige functionaliteit in de achterliggende applicatie, én de mogelijkheden om data te kunnen ophalen en terugschrijven, kunnen bepaalde features per applicatiekoppelingen van elkaar verschillen. 

ROBOTIC ACCOUNTING VOOR EXACT FINANCIALS ENTERPRISE EN TRIMERGO T2

Het volautomatisch verwerken van facturen is al in eerdere versies beschikbaar gekomen voor gebruikers van Exact Globe, Exact Online, AFAS, AccountView en Ridder iQ. Deze feature maakt het mogelijk om facturen op basis van crediteur, op basis van 100% match met een inkooporder of op basis van UBL, geheel zonder menselijke interactie te verwerken. De robotfunctionaliteit is nu ook beschikbaar voor gebruikers van Exact Financials Enterprise en Trimergo T2. Meer informatie over robotic accounting met ImageCapture kunt u ook vinden in het artikel Een software robot als medewerker op uw administratie? en het artikel Factuurverwerking met UBL of Robotic Accounting?.

TRIMERGO T2

Vanaf versie 6.12 is het voor gebruikers van Trimergo T2 mogelijk om geautomatiseerd pakbonnen te verwerken met regelherkenningsfunctionaliteit. Wanneer een bestelling wordt geleverd kan de bijgeleverde pakbon eenvoudig worden gescand in ImageCapture waarna de aantallen direct worden uitgelezen en geregistreerd in Trimergo T2. Het digitale document wordt als bijlage opgeslagen bij de boeking in Trimergo. Er wordt dus niet alleen kostbare tijd bespaart op het registreren van de goederen, ook de digitale archivering maakt het terugvinden van de documenten een stuk eenvoudiger en sneller!

EXACT ONLINE

Door een recente uitbreiding van de webservices van Exact Online is het nu mogelijk om gebruik te maken van de functionaliteit in ImageCapture om transitorisch te boeken. Deze zelfde uitbreiding van de webservices maakt het daarnaast mogelijk om als gebruiker van Exact Online ook gebruik te maken van de functionaliteit in ImageCapture die vaste activa boekingen faciliteert.

RIDDER IQ

Gebruikers van Ridder iQ kunnen nu ook gebruik maken van de toepassing in ImageCapture om geautomatiseerd inkooporderbevestigingen te verwerken. Lees hier meer over in het artikel: Inkooporderbevestigingen verwerken in Ridder iQ.

VISMA ACCOUNTVIEW

Gebruikers van AccountView kunnen vanaf release 6.12 een g-rekening meegeven tijdens het boeken in ImageCapture. Daarnaast is het nu ook mogelijk om transitorische boekingen aan te maken in een toekomstig boekjaar.

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over andere functionaliteiten in combinatie met uw applicatie of de release ImageCapture 6.12 kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling. Zij beoordelen samen met u de mogelijkheden van deze update en of u deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren. Bent u nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor uw financiële administratie.

 

Compleet nieuwsoverzicht
Laatste nieuwsberichten
Archives
Top