Terugblik 2016

Geplaatst: 22 december 2016

Wij kijken terug op een succesvol 2016!

Het einde van het jaar is voor veel ondernemingen bij uitstek een moment om terug te blikken op de resultaten en ontwikkelingen van de afgelopen periode. Tijdens ons jaarlijks kerstdiner worden traditioneel speeches gehouden door directeur Maarten Terlingen en de nieuwe medewerkers waarin er wordt verteld over de afgelopen periode bij Scan Sys. Wat opvalt is dat het aantal speeches en nieuwe collega’s aan tafel ieder jaar toeneemt! Ook uit de groeiende cijfers blijkt dat 2016 voor Scan Sys een uiterst succesvol jaar is geweest. Directeur Maarten Terlingen geeft aan in zijn speech dat de groei van Scan Sys een echte team effort is geweest, samen met onze business partners die Scan Sys vertegenwoordigen in de verkoop en installatie van onze software. In 2017 hopen wij met elkaar verder te bouwen aan het succes van Scan Sys. Dit willen wij bereiken door niet alleen ons product ImageCapture continu te blijven ontwikkelen, maar ook door de organisatie en haar medewerkers mee te nemen in persoonlijke groei en ontwikkeling. 2017 zal ook in het teken staan van verdere internationale groei. Zo zijn de eerste trajecten in Australië al geïmplementeerd en liggen er zowel binnen- als buiten Europa nog een groot aantal business opportunities voor Scan Sys te wachten. Wij bedanken onze trouwe relaties en business partners voor het gestelde vertrouwen in Scan Sys en de fijne samenwerking waardoor wij met elkaar mooie projecten hebben kunnen realiseren.

Hieronder in het kort onze highlights van het afgelopen jaar:

Hoera Scan Sys bestaat 25 jaar!

2016 is voor Scan Sys een bijzonder jaar geweest; Wij mochten dit jaar ons 25 jarig jubileum vieren! Dit deden wij met een groot feest voor vrienden en familie én een geweldige reis naar Lissabon voor onze medewerkers. 25 jaar geleden, op 13 mei 1991 begon directeur Maarten Terlingen vanuit een klein kantoor in Alphen aan den Rijn aan zijn droom; Een eigen onderneming genaamd Scan Sys. Vanaf 2001 werd gestart met de ontwikkeling en verkoop van ons software product ImageCapture. Software die vandaag de dag bij meer dan 1800 klanten dagelijks wordt gebruikt voor de geautomatiseerde verwerking en digitalisering van documenten en facturen, gekoppeld aan het achterliggende (financiële) systeem. Nu, 25 jaar later is Scan Sys uitgegroeid tot een onderneming met een marktleidende positie op het gebied van geautomatiseerde factuurverwerking. Inmiddels telt Scan Sys meer dan 30 medewerkers en dit aantal groeit nog steeds.

 

Gezocht: Nieuwe collega’s

Vanwege de snelle groei van Scan Sys hebben wij dit jaar een groot aantal nieuwe medewerkers aan het Scan Sys team mogen toevoegen! Zo is onze supportafdeling inmiddels uitgebreid met 3 nieuwe medewerkers: Thymen, Faried en Jimmy, en is consultant Robert sinds een paar maanden bij ons aan de slag op de afdeling project. Ook het MT heeft sinds dit jaar 2 nieuwe managers erbij; Jos Zimmerman (afdeling support) en Remco de Vogel (afdeling project). Samen met deze enthousiaste nieuwe medewerkers (en uiteraard ook ons huidige team van enthousiastelingen) hebben wij van 2016 een zakelijk succes weten te maken. Ook nu zijn wij nog op zoek naar nieuwe medewerkers, waarbij wij graag samenwerken met ambitieuze en betrokken mensen die met ons willen bouwen aan de ontwikkeling en verdere professionalisering van Scan Sys. Ben jij op zoek naar een nieuwe, technische uitdaging bij een kleine onderneming met grootse ambities? Dan hebben wij misschien wel een leuke baan voor jou! 

 

Ontwikkeling ImageCapture

De ontwikkeling van onze software heeft in 2016 natuurlijk ook niet stilgestaan; Zo is de release frequentie inmiddels opgevoerd van één keer per kwartaal naar maar liefst 10 keer per jaar. Dit was nodig om de constante ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten, bug fixes en nieuwe koppelingen beter te kunnen stroomlijnen. Het voordeel hiervan is dat updates uitvoeren een stuk eenvoudiger is en de doorlooptijd van nieuwe features en bug fixes korter is geworden. Een andere ontwikkeling die ook voor onze implementerende partners belangrijk is, is de aanpassing van onze standaarden (standaard configuraties op verschillende applicatie-koppelingen). Door verschillende classes samen te voegen in de standaard, is deze beter beheersbaar geworden en kunnen ontwikkelingen en nieuwe functionaliteiten sneller worden doorgevoerd.

Naast optimalisatie van bestaande mogelijkheden, hebben wij dit jaar ook de nodige nieuwe functionaliteit aan de ImageCapture software toegevoegd. Eén van de meest opvallende features van ImageCapture is toch wel de nieuwe GUI met gebruiksvriendelijk dashboard, waarbij classes overzichtelijk getoond worden en weergaven gefilterd kunnen worden. Sommige ontwikkelingen in de software hadden als directe aanleiding de internationale business opportunities die ons steeds vaker over de grens brengen. Zo is de ondersteuning van buitenlandse BTW – en rekeningnummers verder uitgebreid; Australische ABN nummers worden nu automatisch herkend en Roemeense facturen en Italiaanse BTW nummers moeiteloos uitgelezen. In totaal herkent de software inmiddels van ruim 20 landen het BTW nummer en worden meer dan 15 buitenlandse IBAN nummers ondersteund. Onlangs nog is de mogelijkheid geïntroduceerd om vanuit ImageCapture geautomatiseerd verkooporders aan te maken in Exact Globe. Al deze ontwikkelingen dragen eraan bij dat wij de kwaliteit van onze software kunnen blijven waarborgen. Ook in 2017 zal de verdere ontwikkeling en innovatie van ImageCapture hoog op de agenda staan!

 

ubl_ready_liggend_150x51

Misschien heeft u het logo al gezien op onze website? Ook onze software is klaar voor UBL! Zoals u ongetwijfeld al weet, zal de overheid per 1 januari 2017 UBL 2.0 gaan gebruiken als enige standaard voor het ontvangen en verzenden van facturen. Voor veel ondernemers hét moment om de overstap naar UBL facturatie te maken. ImageCapture faciliteert deze mogelijkheid al langere tijd en voert nu ook het keurmerk UBL READY. Wij zien de komst van UBL als een mooie alternatieve wijze van facturatie waarbij onze software als het ware fungeert als een trechter; In ImageCapture kunnen alle facturen, papier, PDF en UBL eenvoudig en uniform verwerkt worden op kop- en regelniveau, met aansluiting op het digitale fiatteringsproces (in ImageCapture of workflow applicaties zoals AFAS Insite of Exact Synergy). Lees ook eens het artikel UBL én geautomatiseerde factuurverwerking voor meer informatie over onze software in combinatie met UBL.

 

Klanten van Scan Sys aan het woord

Last but not least, een nieuw item waar we erg trots op zijn: De klanten van Scan Sys aan het woord. Wij kunnen u uiteraard alles vertellen over onze software en wat voor voordelen het werken met ImageCapture u kan bieden, maar deze woorden hebben zoveel meer betekenis wanneer ze door onze klanten worden uitgesproken. Daarom zijn wij sinds begin dit jaar begonnen met het plaatsen van user stories op onze website. De mensen die dagelijks gebruik maken van onze software vertellen hoe zij dit in de praktijk ervaren. Hoe gevarieerd de organisaties ook zijn; Van GGZ instelling tot transportonderneming, allemaal hebben zij een automatiseringsoplossing in gebruik waar onze software een belangrijk onderdeel van is. Van het geautomatiseerd verwerken van vrachtbrieven en transportdocumenten tot het verwerken en digitaal fiatteren van facturen. Onze klanten kunnen als geen ander uitleggen waar zij in de uitvoering van hun werkzaamheden mee geconfronteerd werden, en hoe ImageCapture hiervoor een oplossing heeft geboden. Op onze referentenpagina vindt u een overzicht van al deze inspirerende verhalen.

 

feestelijk

Op naar 2017

Ook in 2017 staan wij graag voor u klaar met nieuwe software solutions die u en uw medewerkers het leven gemakkelijker maken, zodat u zich kunt focussen op uw core business; Uw klanten en uw onderneming. Namens alle medewerkers van Scan Sys wensen wij u fijne feestdagen en een voorspoedig 2017!