Scan Sys bestaat 25 jaar!

Geplaatst: 13 mei 2016

Op 13 mei 1991 begonnen directeur Maarten Terlingen en zijn toenmalige compagnon op een klein kantoor in Alphen aan den Rijn met het verzorgen van OCR dienstverlening. In 1994 sloot Scan Sys op de Cebit een reseller overeenkomst met Improx, om een, voor die tijd high end OCR programma op de Nederlandse markt te kunnen gaan leveren, waardoor Scan Sys overstapte van dienstverlening naar het leveren van hoogwaardige document imaging en OCR software.

Vanaf 1996 werden applicaties als proClip en newsClip bij een groot aantal (overheid) en corporate organisaties geïmplementeerd, om op gedigitaliseerde wijze knipselkranten te maken, te distribueren en te archiveren.

Veronique

Vanaf 2001 werd gestart met de ontwikkeling en verkoop van de ImageCapture software. Dit werd het begin van de organisatie Scan Sys zoals wij deze vandaag de dag kennen! De software bleek een regelrechte hit en het bedrijf groeide en groeide. Al gauw bleek het kleine kantoor in Alphen aan den Rijn niet meer voldoende ruimte te bieden voor de ambities van Maarten en zijn team. Er werd verhuist naar een groter kantoor aan De Donau in Den Haag. De ImageCapture software maakte inmiddels een enorme ontwikkeling door en kreeg met name in de transportsector en het notariaat voet aan de grond, waar de software werd gebruikt voor de geautomatiseerde verwerking van transportdocumenten en het digitaliseren van notariële stukken.

Vanaf 2008 werd ImageCapture uitgebreid met de mogelijkheid, om geautomatiseerd facturen en standaard formulieren te kunnen verwerken en de (financiële) gegevens plus de onderliggende documenten direct te exporteren naar een groot aantal financiële-  en ERP applicaties. Vanaf deze tijd werden de partnerships met leveranciers van deze ERP en TMS applicaties gevormd die vandaag de dag nog steeds een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de groei van Scan Sys.

Binnen de kortste keren bleek ook het pand aan De Donau niet meer bestand tegen de groei van Scan Sys dus verhuisde Maarten Terlingen zijn organisatie naar een in zijn opdracht gebouwd pand aan de Hofweg 25 in Nootdorp, waar het zich vandaag de dag nog steeds bevindt. Inmiddels telt het bedrijf ruim 30 medewerkers en worden er ieder jaar meer mensen toegevoegd aan de Scan Sys familie!

Tegenwoordig maken meer dan 1800 bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland dagelijks gebruik van onze software voor het zo efficiënt mogelijk verwerken van facturen en uiteenlopende documentstromen, en ziet Scan Sys ieder jaar een forse toename van het aantal ImageCapture gebruikers.

 

foto pand voorkant

Vandaag vieren wij 25 jaar Scan Sys. Wij bedanken onze trouwe relaties en alle medewerkers, familie en vrienden die de afgelopen 25 jaar hebben bijgedragen aan het succes van Scan Sys! Wij hopen met hetzelfde enthousiasme en dezelfde gedrevenheid u nog eens 25 jaar van dienst te kunnen zijn!

logo Scan Sys