Geautomatiseerde pakbonverwerking met SAP Business One

Pakbonnen worden meegeleverd bij de ontvangst van bestelde goederen. Op de pakbon worden aantallen en artikelen vermeld en op basis van deze gegevens worden de goederen geregistreerd in de administratie als ontvangst. De pakbon wordt vervolgens bewaard in een fysiek archief zodat deze geraadpleegd kan worden als de inkoopfactuur ontvangen is. Bij handelsbedrijven komen soms wel duizenden pakbonnen per jaar binnen. De handmatige verwerking hiervan neemt veel kostbare tijd en archiefruimte in beslag.

Door de pakbonnen in ImageCapture te scannen of importeren uit de mail, worden de documenten op kop-of regelniveau gematcht met de bestelling in Trimergo ERP. Verschillen in aantallen worden op deze wijze direct zichtbaar. ImageCapture genereert een automatische boeking van de ontvangst die na goedkeuring wordt geregistreerd in Trimergo. Het digitale document wordt gekoppeld aan de ontvangstregistratie in Trimergo zodat deze altijd snel opvraagbaar is wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn over de inkoopfactuur.

 

Het proces in ImageCapture

Importeren

Matchen

Archiveren

De voordelen op een rij

  • Snellere verwerking van pakbonnen tot ontvangstregistraties
  • Minder fouten dan bij handmatige invoer van data
  • Matching op artikelcodes, verwerking van aantallen
  • Geschikt voor pakbonnen gerelateerd aan bestellingen en pakbonnen van toepassing op geboekte facturen (in het geval van drop shipments) 
  • Digitale archivering van documenten, documenten zijn direct opvraagbaar vanuit de bestelling en ontvangst in SAP Business One
  • Volledige integratie met SAP Business One
Top