NieuwsberichtCompleet nieuwsoverzicht

naamswijziging bij leverancier

Naamswijziging bij leverancier? T-Mobile en Tele2 worden Odido

Geplaatst: 13 september 2023

In de altijd draaiende wereld van factuurverwerking en automatisering, zijn precisie en aanpassingsvermogen van cruciaal belang. In deze blog onderzoeken we de invloed van een naamswijziging bij een leverancier, met een speciale focus op de recente metamorfose van T-Mobile en Tele2 tot Odido. We kijken naar de manieren waarop de Odido-rebranding onze factuurverwerking beïnvloedt en hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op deze wijzigingen.

 

naamswijziging van een leverancier? Geen probleem!

Het is geruststellend om te weten dat voor veel van onze gewaardeerde klanten de recente naamswijziging van T-Mobile en Tele2 naar Odido geen grote kopzorgen met zich meebrengt. Odido heeft bevestigd dat hoewel je nu de naam Odido op je maandelijkse factuur ziet, de facturatieprocedure zelf ongewijzigd blijft. Ook het rekeningnummer verandert niet. Daarnaast kan het nog even duren voordat ‘T-Mobile’ op je rekeningafschriften wordt bijgewerkt naar Odido.

In feite zal voor velen van hen deze transformatie slechts een kleine inspanning vereisen. Bij de eerstvolgende factuur die binnenkomt, zal ImageCapture zijn gebruikelijke werkzaamheden hervatten, wat betekent dat het verschillende stappen zal volgen om toch de juiste crediteur te herkennen, zelfs als er enkele cosmetische wijzigingen zijn.

Een van de geweldige eigenschappen van ImageCapture is het vermogen om zich aan te passen aan veranderingen zonder in paniek te raken. Als bijvoorbeeld het logo en de naam van de ontvanger veranderen, zal ImageCapture niet in de war raken. Het zal zijn aandacht richten op het IBAN-nummer (indien dit ongewijzigd is gebleven tijdens de rebranding).

Deze slimme benadering zorgt ervoor dat factuurverwerking soepel verloopt, zelfs in een omgeving die voortdurend in beweging is. Het is als het hebben van een doorgewinterde detective die, zelfs als de dader van uiterlijk verandert, nog steeds het juiste spoor volgt.

 

Extra aandacht

Sommige klanten van Scan Sys maken gebruik van aangepaste templates met vaste gebieden om gegevens uit complexe facturen te extraheren. Maar wanneer een leverancier van naam verandert, kan dat leiden tot een ‘make-over’ van de factuurlay-out. En zoals iedereen weet, houden templates niet van make-overs. Hierdoor kunnen bestaande templates verouderd raken en niet meer effectief werken, waardoor er handmatige correcties nodig zijn om de benodigde informatie te kunnen blijven uitlezen.

Onze supportmedewerkers kunnen hier service in verlenen! De handmatige correcties kunnen ook door eindgebruikers zelf gedaan worden, als zij getraind zijn in het maken en aanpassen van templates. 

 

Hoe kunnen bedrijven zich voorbereiden?

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun factuurverwerkingssystemen altijd up-to-date zijn met de meest recente leveranciersinformatie in de stamgegevens van het ERP- of financieel systeem, inclusief de nieuwe naam. Dit is als het hebben van de nieuwste versie van een kaart om de juiste route te volgen – het bespaart tijd en moeite.

Naamswijzigingen van leveranciers, zoals de recente transformatie van T-Mobile en Tele2 tot Odido, zijn meer dan alleen een cosmetische verandering. Ze kunnen directe gevolgen hebben voor de factuurverwerking en vereisen een behendige aanpak. Door proactief te blijven, je systemen bij te werken en de flexibele oplossingen van ImageCapture, kun je de impact van dergelijke veranderingen minimaliseren en de efficiëntie in de wereld van factuurverwerking handhaven.

 

MEER INFORMATIE OF AAN DE SLAG?

Kunnen wij je ergens mee helpen of heb je vragen over soortgelijke kwesties? Ook geautomatiseerd voorbereid blijven op een potentiële naamswijziging bij een leverancier? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Compleet nieuwsoverzicht
Laatste nieuwsberichten
Archives
Top