optimaliseren van processen

Het optimaliseren van processen vraagt om flexibele software

Geplaatst: 2 december 2021

Door toenemende concurrentie en een hoge werkdruk zoeken MKB-bedrijven in toenemende mate naar automatiseringsoplossingen om hun bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Zo kunnen zij een betere dienstverlening bieden, de kosten laag houden én kostbare tijd besparen. Een vaak voorkomend probleem bij het automatiseren van bedrijfsprocessen is dat de huidige IT-omgeving onvoldoende flexibiliteit biedt. Deze flexibiliteit blijkt dan ook steeds belangrijker bij de keuze voor nieuwe software. Ook het werken in de cloud neemt onder meer om deze reden in populariteit toe. 

In veel gevallen staat het ERP centraal binnen de (administratieve) bedrijfsvoering. Daarnaast wordt soms ook gebruik gemaakt van branche-specifieke systemen voor het beheren van het productieproces of de projecten. In toenemende mate wordt ook gebruik gemaakt van zogenaamde add on solutions die integreren met een of meerdere van deze kernsystemen. Het vervangen van deze systemen is een ingrijpende organisatieverandering en om deze reden ook erg kostbaar. Daarom wordt bij de keuze voor nieuwe software steeds vaker gelet op de toekomstige inzetbaarheid van het product. Hoe flexibeler het product ingericht en geïntegreerd kan worden, hoe beter de organisatie kan anticiperen op (proces)veranderingen. 

Het optimaliseren van processen op de administratie

ImageCapture software biedt deze flexibiliteit! Als add on solution is ImageCapture inmiddels beschikbaar voor meer dan 50 van de meest gebruikte ERP-systemen. Onze software wordt hierbij ingezet om het verwerken van inkoopfacturen en overige administratieve documenten te automatiseren. Ook kan ImageCapture worden ingezet om meerdere kernsystemen met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan de integratie met een TMS of bouwsoftware en het achterliggende financiële systeem. Daarbij worden facturen niet alleen geboekt maar ook automatisch gematcht met de opdracht of bestelling in het operationele systeem. 

Bij de overstap naar een ander ERP of kernsysteem, kan ImageCapture software in veel gevallen dan ook moeiteloos worden meegenomen. Gebruikers kunnen hierdoor op een voor hun vertrouwde wijze blijven werken, waardoor de overstap naar het nieuwe ERP veel soepeler verloopt. Daarnaast kan ImageCapture uitermate flexibel worden ingericht en aangepast aan de gewenste procesgangen.  

Overstappen naar de cloud?

Wanneer de keuze valt op een online ERP, kun je er voor kiezen om ImageCapture af te nemen via ons hosting platform*. Het voordeel hiervan is dat wij het beheer van de ImageCapture omgeving voor je regelen. Daarbij zorgen we ervoor dat je altijd kunt werken met de nieuwste versie van onze software.

* Hosting is op dit moment mogelijk voor gebruikers van Exact Online, AFAS, Visma.net, Prodin en bouw7. Het aantal koppelingen waarmee hosting op ons platform mogelijk is, wordt continu verder uitgebreid. Hou onze nieuwspagina of social media in de gaten voor updates over ImageCapture Online.

Meer weten over de flexibele inzetbaarheid van ImageCapture?

Bezoek dan ook eens onze koppelingspagina en ontdek met welk systeem jij ImageCapture wilt integreren!