Release ImageCapture 8.11

Geplaatst: 7 mei 2020

In dit artikel leest u alles over de nieuwste release van onze software: ImageCapture 8.11. Ongeveer 10 keer per jaar brengen wij een nieuwe versie van onze software uit. Afhankelijk van de ontwikkelcapaciteit die bepaalde functionaliteit vergt, bevat de ene release meer nieuwe features dan de andere. Release 8.11 staat grotendeels in het teken van een noodzakelijke nieuwe functionaliteit, namelijk een nieuwe integratie met Office 365 voor het ophalen en versturen van e-mails met ImageCapture. Daarbij wordt voor het inloggen gebruik gemaakt van de nieuwe authenticatiemethode van Office 365.

Reden dat wij deze feature hoog op de prioriteitenlijst van onze ontwikkelaars hebben gezet is dat Microsoft eerder aankondigde per 13 oktober a.s. te stoppen met de ondersteuning van Basic Authentication op Office 365. Onze ImageCapture software maakt voor het verbinden met Office 365 en Microsoft Exchange Email servers nu nog gebruik van deze authenticatiemethode.

Inmiddels is de deadline van 13 oktober 2020 verplaatst naar medio 2021.

Om in ImageCapture het importeren en versturen van mails via Office 365 te kunnen blijven ondersteunen, moet uw ImageCapture omgeving in de loop van dit jaar of begin volgend jaar (1e kwartaal) geüpdatet worden.

Eerder is hierover al een mail gestuurd naar alle klanten die geabonneerd zijn op onze nieuwsbrief en eerstelijnssupport via Scan Sys afnemen. Ook heeft u dit bericht al kunnen lezen op onze website of via het Scan Sys portal. Vanaf nu is dus de nieuwe release beschikbaar waarmee u ImageCapture ook na de wijziging van Microsoft kunt blijven gebruiken in combinatie met Office 365.

Naast de nieuwe authenticatiemethode voor Office 365 die wordt ondersteund vanaf deze release zijn er ook een tweetal nieuwe features beschikbaar gekomen:

ImageCapture fiatteurs
Voor gebruikers van de ImageCapture webclient is het nu eenvoudiger om tijdens het fiatteringsproces de opmerkingen en handelingen van voorgaande fiatteurs in te zien, de zogenaamde audit trail. Deze is nu duidelijk herkenbaar gemaakt met behulp van kleurmarkeringen. Het fiatteringsproces verloopt hierdoor nog soepeler omdat de benodigde audit trail informatie nu beter vindbaar is.

Exact Globe gebruikers
Tot slot, voor Exact Globe gebruikers is de feature ontwikkeld die het mogelijk maakt documentbijlages te overschrijven na fiattering. Voorheen werd de digitale bijlage met audit trail achter het reeds gearchiveerde document in Exact Globe geplakt. Hierdoor werd het bestand dus groter. Door het document na fiattering te overschrijven wordt enkel de digitale factuur met de audit trail opgeslagen. Dit levert een directe besparing op de omvang van de Exact Globe database.

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over Release ImageCapture 8.11 kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via het Scan Sys portal. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met u de mogelijkheden van deze update en of u deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren.

Vanwege een bovengemiddeld aantal aanvragen om de update door onze support professionals uit te laten voeren, dient u rekening te houden met een doorlooptijd van ca. 1 maand. Hou hier dus rekening mee bij het inplannen van de update van uw ImageCapture omgeving.

Bent u nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor uw financiële administratie.