Nieuwe standaardoplossing: pakbonverwerking

Geplaatst: 20 februari 2019

ImageCapture software kan worden gebruikt voor de geautomatiseerde verwerking van diverse documentstromen. Zo zijn er onder meer standaardoplossingen voor het verwerken van facturen, vrachtbrieven, poststukken en HR-dossiers. Aan dit portfolio is nu ook de geautomatiseerde verwerking van pakbonnen toegevoegd. Het automatisch verwerken van pakbonnen resulteert in het geautomatiseerd boeken van ontvangsten met het document als digitale bijlage van de inkooporder. Op dit moment is deze toepassing beschikbaar als standaard voor gebruikers van Trimergo T2 en Ridder iQ. Werkt u met een andere ERP applicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij onderzoeken graag de mogelijkheden van pakbonverwerking in combinatie met uw ERP systeem.

Voor wie?

Handelsbedrijven verwerken op jaarbasis duizenden pakbonnen, gerelateerd aan ontvangen goederen uit een inkoopopdracht. Wanneer de goederen geleverd zijn wordt de pakbon overhandigd en worden de ontvangsten geregistreerd. Daarbij worden de aantallen gecontroleerd met de bestelregels in de inkoopadministratie. Daarna wordt de pakbon gearchiveerd in een map om eventueel op een later moment te kunnen raadplegen, bijvoorbeeld wanneer de factuur van de leverancier ontvangen is. De verwerking van de pakbonnen, het registreren van de ontvangsten en het archiveren in een papieren archief neemt veel kostbare tijd en ruimte in beslag.

Pakbonverwerking met ImageCapture for Invoices en Documents

Met ImageCapture software wordt het proces van matching en registratie van de goederen geautomatiseerd. ImageCapture scant of importeert het document en herkent automatisch het ordernummer of de leveranciersgegevens. Daarna matcht de software de pakbongegevens met de eerder geplaatste bestelling op kop- of regelniveau waarbij verschillen in aantallen direct zichtbaar worden. Het resultaat is een automatisch voorstel voor de ontvangstregistratie die na akkoordbevinding wordt aangemaakt in de inkoopadministratie van uw ERP. De digitale pakbon wordt als bijlage gekoppeld aan de ontvangstregistratie en is van daaruit direct opvraagbaar.

Meer weten over pakbonverwerking met ImageCapture?

Op onze oplossingspagina Pakbonverwerking vindt u meer informatie over deze toepassing. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen, wij informeren u graag over de mogelijkheden in combinatie met uw inkoopadministratie.