Release ImageCapture 6.5

Geplaatst: 2 december 2016

Vanaf vandaag is versie 6.5 van onze ImageCapture software beschikbaar. In de nieuwste ImageCapture release zijn een aantal nieuwe features en verbeteringen van bestaande functionaliteit toegevoegd. In dit artikel bespreken wij de meest opvallende items. Voor meer informatie over de release in combinatie met uw eigen processen en applicaties kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling. Zij beoordelen samen met u de mogelijkheden van deze update en of u deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren. Bent u nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor uw financiële administratie.

Australische ABN herkenning

Vanaf de 6.5 release is het mogelijk om Australische crediteuren te herkennen aan de hand van hun Australian Business Number, het Australische equivalent voor BTW of VAT nummer. Ook in Australië groeit het aantal ImageCapture gebruikers gestaag, reden voor ons om ook deze mogelijkheid aan de software toe te voegen! Inmiddels ondersteunt ImageCapture de automatische herkenning van meer dan 20 buitenlandse BTW nummers waaronder; Engels, Duits, Frans, Hongaars, Roemeens, Deens, Zweeds en Italiaans. Ook de herkenning van meer dan 15 buitenlandse IBAN nummers wordt door ImageCapture ondersteund, onder andere in het Pools, Frans, Tsjechisch en Spaans. Neem voor een volledig overzicht van alle beschikbare buitenlandse herkenningsmogelijkheden vrijblijvend contact met ons op. Deze mogelijkheden worden namelijk continue verder door ons uitgebreid en uw input is hierbij altijd welkom!

Optimalisatie ImageCapture

Ogenschijnlijk kleine optimalisaties in de software kunnen zorgen voor een groter gebruiksgemak. Daarom zijn ook in versie 6.5 weer een aantal kleine aanpassingen gedaan, die bijdragen aan een prettiger gebruik van onze software. Een voorbeeld hiervan is het opstarten van ImageCapture; Door classes die niet worden gebruikt ook niet te laden, wordt de opstarttijd van ImageCapture verkort. Als gebruiker kun je dus sneller aan de slag! Een ander voorbeeld van optimalisatie in versie 6.5 is de snellere client service; De client service zorgt voor het uitvoeren van achtergrondprocessen zoals identificatie van de crediteur, import en export van data etc. en is nu stabieler en hierdoor een stuk sneller. Vooral voor organisaties die met meerdere gebruikers tegelijk in ImageCapture werken is dit een mooie optimalisatie van het proces.

Ook in het boekingsscherm is een stuk optimalisatie terug te vinden in de field group (het veld waar de boekingsregels worden aangemaakt). Vanaf versie 6.5 is het namelijk mogelijk om meerdere boekingsregels te selecteren met Shift of Ctrl of Ctrl + A. Dit is bijvoorbeeld handig bij het matchen van facturen die zijn gebaseerd op een verzamelbestelling. Omdat ImageCapture bij het matchen van de factuur alle orderregels ophaalt, is het handig dat je de orderregels die je niet wilt gebruiken bij het boeken van de deelfactuur, in één keer kunt selecteren en verwijderen. Daarnaast is het gebruik van de field group gebruiksvriendelijker en intuïtiever gemaakt, waardoor je sneller en prettiger door de verschillende boekingsvelden navigeert.

UBL READY

Misschien heeft u het al gezien op onze site, ImageCapture is ready voor UBL! Wij voeren dan ook het logo UBL READY op onze website als keurmerk voor leveranciers van automatiseringsoplossingen die UBL ondersteunen. Zoals inmiddels bekend voert de Nederlandse overheid per 1 januari 2017 UBL in als enige standaard voor het versturen van facturen aan overheidsinstanties. Hierdoor wordt het voor veel organisaties noodzakelijk UBL in te voeren als elektronische factureringsmethode. Wordt ImageCapture hiermee overbodig? Nee, wij zien de komst van UBL als nieuwe methode voor het versturen van facturen graag tegemoet! Wanneer u uw UBL, PDF en papieren facturen met ImageCapture verwerkt, zorgen wij voor één standaard proces voor het ontvangen, uitlezen en verwerken van uw facturen. U kunt ImageCapture zien als een trechter die alle informatie op uniforme wijze verwerkt, ongeacht hoe deze data wordt aangeleverd. Daarnaast biedt onze software u geavanceerde technieken, onder meer voor het matchen van inkoopfacturen met bestellingen en factuurherkenning op regelniveau. Ook voor het digitaal fiatteren van uw facturen is ImageCapture het ideale doorgeefluik! Bent u van plan per 1 januari ook uw facturen met UBL te versturen en ontvangen? Informeer dan naar de mogelijkheden van UBL met ImageCapture voor uw administratie!

Meer weten over UBL? Lees ook op onze site het artikel UBL én geautomatiseerde factuurverwerking.

AFAS gebruikers

AFAS gebruikers zullen een positief verschil merken in de synchronisatie van gegevens. Voor het ophalen van data via de GetConnectoren van AFAS wordt vanaf versie 6.5 namelijk een nieuwe techniek gebruikt die dit proces aanzienlijk versnelt.

Exact Online gebruikers

In versie 6.5 van ImageCapture is ook de fiattering met behulp van ImageCapture Web verder geoptimaliseerd. Waar voorheen de boeking in Exact Online werd aangemaakt nadat deze was goedgekeurd, is het vanaf nu mogelijk de boeking aan te maken voordat de factuur gefiatteerd wordt. Omdat Exact Online nog geen mogelijkheid biedt om boekingen achteraf te deblokkeren, hebben wij een andere manier bedacht om de boeking toch te kunnen aanmaken, zonder dat deze direct op de betaallijst verschijnt; ImageCapture geeft een aparte betalingsconditie mee aan de boekingen die gefiatteerd moeten worden waardoor deze niet zichtbaar worden op de betaallijst maar uiteraard wel direct in het kostenoverzicht terug te vinden zijn. Nadat de factuur is goedgekeurd wordt de betalingsconditie door ImageCapture aangepast en wordt de factuur wel zichtbaar op de betaallijst. Wanneer de Exact Online software de mogelijkheid gaat ondersteunen om boekingen te kunnen deblokkeren zal dit uiteraard ook in ImageCapture gebruikt gaan worden voor het fiatteringsproces.

Visma AccountView gebruikers

Om bijlages te kunnen linken aan de boeking in AccountView moest voorheen gebruik gemaakt worden van de VIS module (Verkoop Informatie Systeem). Vanaf versie 9.6 van AccountView is dit niet langer nodig. Wanneer u ImageCapture wilt gaan gebruiken voor de geautomatiseerde verwerking van uw facturen en documenten hoeft de module vanaf versie 9.6 dus niet meer aangeschaft te worden.

Bij nieuwe implementaties van ImageCapture in combinatie met AccountView zal geen gebruik meer worden gemaakt van de zogenaamde ComCal koppeling voor het wegschrijven van gegevens in AccountView. In plaats daarvan wordt voortaan alleen nog maar gebruik gemaakt van de snellere BOS (Back Office Server) koppeling die gegevens op basis van XML exporteert naar AccountView.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons, wij informeren u graag over de mogelijkheden van onze ImageCapture software voor de automatisering van uw administratieve processen.