NieuwsberichtCompleet nieuwsoverzicht

Release ImageCapture 5.10

Geplaatst: 30 oktober 2015

In het laatste kwartaal van 2015 introduceren wij ImageCapture 5.10, de nieuwste versie van onze software. In deze release zijn nieuwe mogelijkheden en verbeteringen in de software toegevoegd die het werken met ImageCapture nog gemakkelijker en eenvoudiger maken! In dit artikel zetten wij de meest opvallende features op een rij:

Algemene features en verbeteringen

ImageCapture herkent vanaf versie 5.10 ook Deense IBAN nummers. Ook wordt het Amerikaanse datum format automatisch toegepast wanneer de landcode US (United States) gebruikt wordt op de relatiekaart.

Versie 5.10 is FIPS compliant en Windows 10 wordt vanaf deze release eveneens ondersteund.

De functie add file is uitgebreid waardoor het mogelijk is meerdere bestanden aan een document te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan meerdere vrachtdocumenten die als bijlage aan de factuur gekoppeld kunnen worden. Ook is importeren vanuit een gedeelde mailbox zoals bijvoorbeeld facturen@scansys.nl vanaf versie 5.10 mogelijk.

Online applicaties

Door slimme aanpassingen in de synchronisatie via webservices is dit proces een stuk sneller geworden. Ook is het vanaf versie 5.10 mogelijk om een document vanuit ImageCapture via een URL te benaderen. Handig, bijvoorbeeld als u bij controle op een dubbele boeking het document vanuit een online applicatie zoals Exact Synergy of PinkWeb wilt raadplegen.

ImageCapture Web

Vanaf versie 5.10 zijn ook een groot aantal aanpassingen ter optimalisatie van de ImageCapture Web client beschikbaar gekomen! Zo is er nu een filteroptie in het datascherm om snel te kunnen zoeken op crediteurnaam. Met behulp van de functie equal names kunt u in de kolom data eenvoudig administraties selecteren met dezelfde naam. Regels zoals in het datascherm of de lijst met crediteuren worden voor meer overzichtelijkheid om en om gearceerd met een kleurtje.De CTRL en Shift toetsen kunnen nu ook in de Web client worden gebruikt voor het maken van een selectie van meerdere regels. Daarnaast kan een document sneller teruggeplaatst worden met de ‘move back’ knop door te dubbelklikken op de gewenste job.

De index job in de Web client is verder uitgebreid met handige tooltips die het gebruik van de verschillende buttons en velden in het boekingsscherm verduidelijken. Ook beschikt de Web client vanaf versie 5.10 over een kalenderfunctie en de mogelijkheid om datum en tijd aan de boeking mee te geven, en wordt de datum tijdens het handmatig invoeren automatisch aangevuld. De schermindeling van het boekingsscherm (de kolombreedte) wordt voortaan onthouden bij het afsluiten van de Web client. Vanaf versie 5.10 beschikt de Web client over een calculator functie en een pop up veld voor het maken van een uitgebreide omschrijving in het memo veld. Tot slot kunnen er vanaf deze release ook handige kleursignaleringen worden gebruikt, bijvoorbeeld op velden die aangeven of aantallen op de factuur overeenkomen met de bestelling of ontvangst. Bij afwijking in aantallen of prijs kleurt het desbetreffende veld waardoor er een duidelijke visuele signalering is.

Last but not least, vanaf versie 5.10 is ImageCapture Web ook volledig compatible met tablets. Lees hierover meer in het artikel: https://www.scansys.eu/2015/10/30/imagecapture-web-client-beschikbaar-voor-tablet/

 

Applicatie afhankelijke features en verbeteringen

afas

AFAS Profit
Vanaf versie 5.10 is het mogelijk om vanuit ImageCapture ook betalingskortingen mee te geven aan een boeking. Gegevens zoals percentage, bedrag en het aantal dagen waarbinnen de korting van toepassing is worden nu standaard onderdeel van de boeking in AFAS. Ook optimaliseert versie 5.10 het maken van valide transitoria boekingen, activa boekingen en het maken van rekening courant boekingen. Daarbij wordt rekening gehouden met de huidige mogelijkheden van de AFAS Update-connector. Daarnaast wordt in versie 5.10 de BIC code automatisch gevuld bij het invoeren van het IBAN nummer en ondersteunt onze software vanaf deze release ook e-factuur.

exact-logo-new

Exact Globe
Vanaf versie 5.10 wordt de trajectfunctie van Globe IFR ook ondersteunt in ImageCapture. Door middel van de functie Register in Exact Globe kan worden aangegeven tot en vanaf welk bedrag een medewerker mag fiatteren, deze gegevens worden door ImageCapture overgenomen bij het bepalen van de juiste fiatteur. In het boekingsscherm van ImageCapture worden bij het selecteren van de fiatteur alleen de relevante medewerkers getoond.

 

exact-logo-new

Exact Financials Enterprise
Vanaf versie 5.10 kunnen documenten vanuit ImageCapture direct worden geëxporteerd naar Exact Financials Enterprise, waarbij het document als bijlage voortaan opvraagbaar is vanuit diverse invalshoeken in Exact Financials. Voorheen verliep het opvragen van bijlages via een link naar Exact Synergy Enterprise maar vanaf versie 5.10 kan dit dus rechtstreeks vanuit Exact Financials. Tot slot kan ook de digitale fiattering van uw facturen vanaf deze release ondergebracht worden in ImageCapture Web.

Multivers Unit4 logo

Unit4 Multivers

Bij een boeking waarbij de BTW verlegd dient te worden, wordt het BTW bedrag op kopniveau automatisch op 0 gezet. Vanaf versie 5.10 is het ook mogelijk om te boeken op projecten en om artikelen te selecteren.

Compleet nieuwsoverzicht
Laatste nieuwsberichten
Archives
Top