Release ImageCapture 5.9

Geplaatst: 3 augustus 2015

Deze zomer introduceren wij release 5.9, de nieuwste versie van onze software ImageCapture! Met het beschikbaar komen van deze versie zijn weer een aantal handige noviteiten en verbeteringen aan de software toegevoegd die het werken met ImageCapture voor u nog makkelijker en efficiënter maken! In dit artikel worden de belangrijkste features en verbeteringen in het algemeen en per applicatie toegelicht.

Algemene features en verbeteringen

Door een slimmer gebruik van de client service hoeft u voortaan niet langer te wachten totdat voorliggende, automatische stappen in het verwerkingsproces van uw facturen door de client service zijn voltooid. Denk bijvoorbeeld aan het importeren en de beeldverbetering van documenten die de client service automatisch voor u uitvoert. Voortaan kunt u direct aan de slag met de controle en codering van de facturen of documenten die de voorgaande stappen al hebben doorlopen. 

In de ImageCapture manager is vanaf versie 5.9 een nieuwe help-functie toegevoegd: Check for updates. De nieuwe versie van ImageCapture maakt het mogelijk om zelf te controleren of er nieuwere versies van de software beschikbaar zijn, en deze direct te downloaden. Wanneer u de optie selecteert, ziet u in één oogopslag welke wijzigingen in de update zijn doorgevoerd en kunt u de download starten.

ImageCapture 5.9 herkent ook Zwitserse BTW nummers en de herkenning van Poolse BTW nummers is vanaf deze release nog verder geoptimaliseerd.

ImageCapture Web client

Ook de mogelijkheden van de ImageCapture Web client zijn sinds de laatste release uitgebreid en verder verbeterd. Zo is het inmiddels ook vanuit de web client mogelijk om een document op te slaan als Tiff bestand, is de kalenderfunctie voor het selecteren van factuurdata toegevoegd en is het mogelijk om op het document in te zoomen en gelijktijdig een selectielijst open te laten staan. Dit is bijvoorbeeld handig als u meerdere crediteuren met vergelijkbare namen in uw administratie heeft en u op het document wilt zoeken naar de exacte crediteurengegevens.

Fiattering in ImageCapture

Het goedkeuren van facturen in ImageCapture Web is verder geoptimaliseerd. Vanaf versie 5.9 wordt het opgeslagen plaatje van de factuur na verwerking verwijderd uit de goedkeuringsdatabase, zodat er geen onnodige ruimte in beslag wordt genomen. 

Fiatteurs kunnen de optie Inactief voor nieuwe facturen kiezen zodat zij, bijvoorbeeld tijdens hun vakantie of afwezigheid, geen nieuwe documenten ter goedkeuring krijgen aangeboden.

Tot slot is het nu ook mogelijk om in ImageCapture Web een vraag over een factuur uit te zetten naar een andere fiatteur.

 

Applicatie afhankelijke features en verbeteringen

afas logo_cashweb_software exact-logo-new Twinfield

Gebruikers van online applicaties AFAS Online, CASH Web, Exact Online en Twinfield kunnen vanaf versie 5.9 zelf het tijdstip voor de synchronisatie van hun omgevingen instellen in ImageCapture.

exact-logo-new

Exact Globe
Het verwerken van inkooporder gerelateerde facturen is vanaf versie 5.9 sterk verbeterd door toepassing van een filter voor het bestelnummer. Ideaal wanneer u facturen verwerkt van leveranciers met een groot aantal bestelopdrachten en /of een groot aantal regels per opdracht. Met behulp van het filter worden alleen de orderregels opgehaald die bij het opgegeven bestelnummer horen. Het ophalen en vinden van de juiste bestelregels werkt hierdoor efficiënter en sneller. Gebruik van het filter is per crediteur instelbaar. Vanaf deze release wordt op regelniveau ook de besteldatum en ontvangstdatum van uw bestellingen getoond.

exact-logo-new

Exact AEC
Vanaf versie 5.9 wordt ook de hoofdgroep en boekingscode vanuit ImageCapture meegegeven aan een boeking. Ook ondersteunt ImageCapture vanaf de nieuwste release de mogelijkheid van door-factureren vanuit Exact AEC.

SnelStar_logo

ImageCapture 5.9 is volledig compatible met versie 12.7

 

ImageCapture 5.9 aanvragen?

Relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst kunnen contact opnemen met onze supportafdeling. (Relaties waarvan de support via een van onze gecertificeerde partners verloopt, dienen contact op te nemen met de supportafdeling of hun contactpersoon aldaar).

Onze supportmedewerkers zullen samen met u de mogelijkheden van versie 5.9 voor uw eigen ImageCapture omgeving bespreken en beoordelen of de update aansluit bij uw huidige situatie. Nieuwe gewenste functionaliteiten zullen wellicht on site, op betaalde consultancy basis toegevoegd moeten worden. Bepaalde nieuwe functies in versie 5.9 zullen namelijk na conversie nog niet automatisch deel uitmaken van uw inrichting.

U kunt ervoor kiezen om de nieuwste versie door onze supportafdeling te laten installeren. Hiervoor zal remote consultancy in rekening worden gebracht. Uiteraard is het ook mogelijk de versie zelf te installeren met behulp van de installatie handleiding.