Blijf flexibel in je softwarekeuze met ImageCapture

Geplaatst: 15 augustus 2022

Van klanten krijgen wij regelmatig de vraag of zij ImageCapture software kunnen blijven gebruiken wanneer er wordt besloten om te gaan werken met een ander ERP systeem. In dit artikel leggen wij uit hoe ImageCapture jouw onderneming flexibiliteit biedt in de overstap naar een ander ERP, of wanneer je van on-premise naar de cloud gaat!

 

Het begint bij het ERP

Bedrijven die de (administratieve) processen willen automatiseren, investeren in (of leasen tegenwoordig) software om hen hierbij te ondersteunen. Vaak begint dit met de investering in een ERP, of branche-gerelateerd softwarepakket, waarin financiële en operationele data wordt vastgelegd. Het ERP vormt dan ook de basis voor verdere automatisering van de administratieve processen. Denk bijvoorbeeld aan de automatische verwerking en digitale goedkeuring van inkoopfacturen en overige administratieve documenten. Voor dit doeleind worden veelal de zogenaamde add-on solutions of partneroplossingen ingezet, die een integratie of koppeling hebben met het gekozen ERP pakket. Je vindt deze meestal terug op de website van de ERP-leverancier.

 

overstappen naar een ander ERP

Maar wat als het ERP na een tijd niet meer voldoet aan de behoeftes van de organisatie? Bijvoorbeeld omdat de bedrijfsprocessen veranderen of omdat er in de cloud gewerkt gaat worden en de huidige applicatie hier niet geschikt voor is. Dan wordt er verder gezocht naar een nieuw systeem dat beter aansluit bij de huidige behoeftes. Hoe fijn is het dan, dat de huidige add-on solution ook kan worden ingezet in combinatie met het nieuwe ERP? Met ImageCapture software blijf je flexibel in je softwarekeuze voor een nieuw ERP (of branche-gerelateerd) systeem. ImageCapture integreert namelijk met ruim 50 van de meest gebruikte ERP- en administratieve systemen in het MKB. Gebruikers kunnen met hun vertrouwde ImageCapture software blijven werken en zo hoeft de overstap naar een nieuw systeem niet moeizaam te verlopen!

 

Wanneer je gaat werken in de cloud

Wanneer de keuze valt op een online ERP, biedt ImageCapture eveneens uitkomst! Met de Online-variant van onze software kunnen gebruikers vanaf iedere locatie facturen boeken en goedkeuren op hun smartphone, tablet of laptop. Daarbij kun je er ook voor kiezen om ImageCapture af te nemen via ons hosting platform*. In deze tijd waarin een hybride werkomgeving niet meer weg te denken is, blijf je flexibel in je softwarekeuze met ImageCapture software.

* Hosting is op dit moment mogelijk voor gebruikers van Exact Online, Exact Online Bouw, AFAS, Visma.NET, Pinnacle DMS en Magic4Business. Het aantal koppelingen waarmee hosting op ons platform mogelijk is wordt continu verder uitgebreid. Hou onze nieuwspagina of social media in de gaten voor updates over ImageCapture Online.

 

Meer weten over de koppelingen met ImageCapture en jouw ERP?

ImageCapture heeft ruim 50 standaardkoppelingen, onder andere met de software van Exact, AFAS en Visma. Een overzicht van alle beschikbare koppelingen vind je hier!