Over Scan Sys

De geschiedenis van Scan Sys

13 mei 1991 begonnen directeur Maarten Terlingen en zijn toenmalige compagnon op een klein kantoor in Alphen aan den Rijn met het verzorgen van OCR dienstverlening voor de lokale middenstand. In 1994 ontdekte Maarten op een beurs de, voor die tijd revolutionaire, OCR technologie die het mogelijk maakt om op intelligente wijze documentstromen te digitaliseren en complexe teksten zoals Grieks en Russisch te herkennen, om toe te kunnen passen bij universiteiten en wetenschappelijke organisaties.

Vanaf 1996 werden oplossingen zoals ProClip en NewsClip in combinatie met door Scan Sys ontwikkelde modules bij een groot aantal overheidsinstanties en corporate communication afdelingen geïmplementeerd, om op gedigitaliseerde wijze knipselkranten, thema kranten en persoonlijke nieuwsbulletins te maken, te distribueren en archiveren. Bij media organisaties en documentatie afdelingen werd de software geïmplementeerd om alle relevante informatie snel toegankelijk te maken.

Vanaf 1998 maakten de applicaties Form File en ReadSoft ook onderdeel uit van het productenpalet. Deze applicaties werden in gebruik genomen door marktonderzoeksbedrijven en onderzoeksafdelingen om geautomatiseerd schriftelijke enquêtes en standaard registratieformulieren te verwerken.

Al gauw kon het kleine kantoor in Alphen aan den Rijn niet meer voldoen aan de ambities van Maarten en zijn team en werd er gezocht naar een grotere locatie. Scan Sys verhuisde naar Den Haag in een bedrijvenkantoor aan De Donau.

Ons product ImageCapture

In 2001 werd gestart met de ontwikkeling en verkoop van de software ImageCapture for Documents en Runsheets. Dit werd het begin van de organisatie Scan Sys zoals wij die vandaag de dag kennen. De software bleek een gat in de markt en Scan Sys groeide razendsnel. In 2005 verhuisde Scan Sys dan ook naar een in eigen opdracht gebouwd bedrijfspand in Nootdorp aan de Hofweg 25, waar Scan Sys vandaag de dag nog steeds kantoor houdt.

De ontwikkelingen van de ImageCapture software volgden elkaar in snel tempo op; In de beginperiode werd de ImageCapture software met name geïntroduceerd bij transportbedrijven die de software gebruiken voor de digitalisering en geautomatiseerde verwerking van vrachtbrieven en aftekenlijsten. Dit resulteerde in nauwe samenwerkingen met een groot aantal TMS leveranciers, om de transportbedrijven een naadloos geïntegreerde koppeling te kunnen leveren. Inmiddels maken meer dan 400 internationale wegvervoerders dagelijks gebruik van ImageCapture. 

In het Notariaat werd ImageCapture for Documents gebruikt voor het scannen van dossiers, inkomende stukken, erfdienstbaarheden en andere in die branche veel voorkomende documenten. Ook deze documenten werden digitaal gearchiveerd en op deze manier direct opvraagbaar vanuit het achterliggende Notariële Informatie Systeem.

Vanaf 2008 werd ImageCapture uitgebreid met de Forms module die de mogelijkheid bied om geautomatiseerd standaardformulieren te verwerken en coderen met gebruik van technieken zoals OCR, OMR en handschriftherkenning.

In 2010 werd ImageCapture for Invoices ontwikkeld. Deze module maakt het mogelijk om volledig geautomatiseerd facturen te verwerken. Hierbij wordt met behulp van geavanceerde technologie niet alleen data uitgelezen maar ook opgehaald uit het achterliggende financiële of logistieke systeem en gematcht met daarin geregistreerde bestellingen en ontvangsten. De financiële en logistieke gegevens worden vervolgens geëxporteerd naar een groot aantal ERP- en financiële applicaties. In deze periode ontstonden ook de eerste partnerships met leveranciers van ERP en TMS systemen die tot vandaag de dag nog steeds een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Scan Sys!

Marktleidende positie

Inmiddels telt Scan Sys meer dan 32 medewerkers en worden er ieder jaar nieuwe medewerkers aan de Scan Sys familie toegevoegd!

Meer dan 2400 bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland maken dagelijks gebruik van ImageCapture software voor het automatisch verwerken van facturen en uiteenlopende documentstromen en dit aantal neemt ieder jaar fors toe. Hierdoor heeft Scan Sys sinds enkele jaren een marktleidende positie op het gebied van geautomatiseerde factuurverwerking verworven.

 

Onze missie

Onze organisatie bestaat inmiddels meer dan 25 jaar en is nog lang niet uitgegroeid! Samen met een team van gedreven en enthousiaste medewerkers en onze opgedane kennis en ervaring in de administratieve sector, werken wij continu aan de nieuwste oplossingen om het werken op administraties en financiële afdelingen een stuk gemakkelijker, efficiënter en aangenamer te maken! Dit doen wij door een hoogwaardig software product te leveren en dit volledig aan te laten sluiten op de wensen en processen van onze klanten. Onze dienstverlening bestaat uit het adviseren en informeren van onze klanten zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van onze producten.

 

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Top