Geautomatiseerde pakbonverwerking met Ridder iQ

ImageCapture is gebruiksvriendelijke software voor geautomatiseerde pakbonverwerking met Ridder iQ. Hierbij integreert de software volledig met de software van Ridder Data Systems en maakt bij het verwerken van de documenten gebruik van de stamgegevens, ordergegevens en boekingslogica uit uw administratie, zonder dat periodieke synchronisatie hiervoor benodigd is. U beheert uw gegevens dus uitsluitend in Ridder iQ. Bij gebruik van documentbeheer en workflow in Ridder iQ sluit ImageCapture naadloos op dit proces aan. Ook uw factuurverwerkingsproces kunt u met ImageCapture volledig automatiseren. Op de landingpage factuurverwerking met Ridder iQ vindt u meer informatie over deze producttoepassing.

Geautomatiseerde pakbonverwerking met Ridder iQ en ImageCapture

Pakbonnen worden meegeleverd bij de ontvangst van bestelde goederen. Op de pakbon worden aantallen en artikelen vermeld en op basis van deze gegevens worden de goederen geregistreerd in de administratie als ontvangst. De pakbon wordt vervolgens bewaard in een fysiek archief zodat deze geraadpleegd kan worden als de inkoopfactuur ontvangen is. Bij handelsbedrijven komen soms wel duizenden pakbonnen per jaar binnen. De handmatige verwerking hiervan neemt veel kostbare tijd en archiefruimte in beslag.

Door de pakbonnen in ImageCapture te scannen of importeren uit de mail, worden de documenten op kop-of regelniveau gematcht met de bestelling in Ridder iQ. Verschillen in aantallen worden op deze wijze direct zichtbaar. ImageCapture genereert een automatische boeking van de ontvangst die na goedkeuring wordt geregistreerd in Ridder iQ. Het digitale document wordt gekoppeld aan de ontvangstregistratie in Ridder iQ zodat deze altijd snel opvraagbaar is wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn over de inkoopfactuur.

 

De voordelen van geautomatiseerde pakbonverwerking met Ridder iQ en ImageCapture

  • Snellere verwerking van pakbonnen en ontvangstregistratie
  • Minder fouten dan bij handmatige invoer van data
  • Controle op aantallen, signalering bij afwijkingen
  • Digitale archivering van documenten, documenten zijn snel opvraagbaar vanuit Ridder iQ
  • Volledige integratie met Ridder iQ, gegevens worden in Ridder iQ beheerd

 

Pakbonverwerking met Ridder iQ en ImageCapture

 

Top
Schrijf je in voor onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

De automatiseringswereld staat niet stil. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer van onze laatste ontwikkelingen.

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Lees meer. | Sluiten