Geautomatiseerd verwerken van servicebonnen met Exact Online Bouw

Het geautomatiseerd verwerken van servicebonnen met Exact Online Bouw en ImageCapture

Bedrijven die veel zaken doen met vaste klanten zoals woningcorporaties, hebben niet alleen te maken met inkomende factuurstromen zoals kostenfacturen en inkooporderfacturen, zij ontvangen ook regelmatig serviceorders in PDF of papieren formaat die handmatig moeten worden tot serviceprojecten in Exact Online Bouw. De serviceorder vormt de basis voor de later te versturen verkoopfactuur. Het handmatig verwerken van de servicebonnen en het archiveren van de onderliggende documenten is een foutgevoelig proces dat veel tijd vraagt van de administratie.

ImageCapture automatiseert dit proces door de standaard servicebonnen van de opdrachtgever te scannen of te importeren uit e-mailboxen, deze vervolgens automatisch te koppelen aan de juiste klant in Exact Online Bouw en de gegevens geautomatiseerd te verwerken. Deze gegevens kunnen naar wens verder verrijkt worden, bijvoorbeeld met aanvullende omschrijvingen en informatie.

Aansluitend worden de Exact Online Bouw projecten aangemaakt. Desgewenst stuurt ImageCapture de klant (per debiteur instelbaar) automatisch een notificatiebericht om te bedanken voor de opdrachtverstrekking en de administratieve verwerking hiervan te bevestigen. 

Ook je factuurverwerkingsproces kan volledig geautomatiseerd worden met ImageCapture for Invoices. Op onze pagina Factuurverwerking met Exact Online Bouw vind je meer informatie over deze toepassing.

De voordelen op een rij

  • Geen fouten meer die bij handmatig boeken ontstaan
  • Veel snellere verwerking van inkoopopdrachten
  • Volledige integratie met Exact Online Bouw
  • Vergaande herkenning
  • Geen limiet op aantal administraties of documenten
Top