Geautomatiseerde vrachtbriefverwerking met IXSuite

ImageCapture is intelligente scanning software voor de geautomatiseerde vrachtbriefverwerking met IXSuite. De software digitaliseert het verwerkingsproces van jouw transportdocumenten in één integraal proces; Van het koppelen van de vrachtbrief aan de order tot aan het automatisch verzenden of beschikbaar stellen van de vrachtbrief op het track and trace portal.

ImageCapture integreert hierbij volledig met de software van Ixolution en maakt voor de verwerking van de transportdocumenten gebruik van de gegevens in IXSuite. Vrachtbrieven kun je direct opvragen vanuit de orderadministratie of beschikbaar stellen voor track & trace op jouw website. Met ImageCapture snijd je kostbare tijd uit het verwerkingsproces van de retour komende transportdocumenten.

De voordelen van vrachtbriefverwerking met IXSuite en ImageCapture

  • Snellere ritafhandeling en facturatie
  • Documenten zijn direct opvraagbaar vanuit IXSuite
  • Volledige integratie met IXSuite t.b.v. ordergegevens
  • Modulair uitbreidbaar voor het geautomatiseerd verwerken van operationele facturen

Het proces in ImageCapture

Scannen

Vrachtbriefverwerking met IXSuite -> Scannen of inlezen

Vrachtbrieven, CMR’s en rittenlijsten worden batchmatig gescand met behulp van barcodes en geautomatiseerd gekoppeld aan de openstaande order in CatLogic. Door boordcomputers gescande vrachtbrieven worden automatisch geïmporteerd op basis van het ordernummer.

 

Sorteren

Vrachtbriefverwerking met IXSuite -> sorteren

Naast het geautomatiseerd koppelen van vrachtdocumenten aan orders in IXSuite op basis van barcodescheiding kunnen de vrachtdocumenten ook door de gebruiker worden toegewezen aan de desbetreffende order. Hiertoe haalt ImageCapture automatisch een selectiebestand met openstaande orders op uit IXSuite. Ook kan in ImageCapture (al dan niet batchmatig) een documenttype worden meegegeven aan het vrachtdocument. Aanvullend kan ook het dossier in IXSuite vanuit ImageCapture opgevraagd worden voor verdere verificatie en het doorvoeren van mutaties zoals daadwerkelijk geloste gewichten en overige opmerkingen.

Archiveren

Vrachtbriefverwerking met IXSuite -> Archiveren

De transportdocumenten worden geëxporteerd en digitaal gearchiveerd onder de betreffende order of rit in IXSuite. De documenten zijn vanuit IXSuite opvraagbaar, bijvoorbeeld wanneer er vragen zijn over de verkoopfactuur. Ook kunnen de digitale vrachtdocumenten voor Track & Trace beschikbaar worden gesteld op de website of via FTP geëxporteerd worden.

Verzenden

Vrachtbriefverwerking met IXSuite -> verzenden

De digitale vrachtdocumenten kunnen geautomatiseerd worden meegezonden met de verkoopfactuur of separaat per e-mail aan de klant worden toegezonden.

Top
Schrijf je in voor onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

De automatiseringswereld staat niet stil. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer van onze laatste ontwikkelingen.