Geautomatiseerde factuurverwerking met REMS

Screen +phone -2

Het proces in ImageCapture 

Inlezen

Facturen die per post binnenkomen worden gescand, facturen die per e-mail, e-invoicing of portal binnenkomen worden geïmporteerd en staan klaar om te worden verwerkt in ImageCapture. In deze fase kun je vrije velden zoals administratiecodes en boekingsdatum toekennen. Deze velden halen hun informatie uit jouw REMS administratie waardoor periodieke synchronisatie van stamtabellen niet nodig is.

Met behulp van OCR-herkenning wordt de factuur automatisch gekoppeld aan de juiste crediteur in REMS, waarna de factuurgegevens op basis van free form herkenning worden uitgelezen. Een van de voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking met ImageCapture for Invoices is dat het niet nodig is om op voorhand templates aan te maken alvorens de facturen worden herkend.

Mocht bij de controle van facturen blijken dat bepaalde factuurgegevens onvoldoende worden ingelezen dan volstaat een eenmalige handeling om de herkenning verder te optimaliseren.

Coderen

Wanneer de facturen door ImageCapture ingelezen zijn, kunnen ze direct worden gevalideerd en verrijkt met gegevens uit REMS zoals order- en contractnummers, verhuurbare eenheidsgegevens, kostenplaatsen en eventuele reden van afkeuring.

Registratie

Nadat de facturen in ImageCapture zijn gecontroleerd en verrijkt, kunnen deze direct als factuurregistratie met gekoppeld document worden ingelezen in REMS via de module Pro Crediteuren en zijn deze hierna digitaal opvraagbaar vanuit REMS.

Fiatteren

Voor organisaties die inkoopfacturen voor boeking in REMS een goedkeuringsproces laten ondergaan, biedt REMS een ideale oplossing om de met ImageCapture verwerkte factuur digitaal te fiatteren. De crediteurenadministratie heeft op ieder moment inzicht in de status van fiattering en facturen hoeven niet meer fysiek te worden gedistribueerd en zijn direct zichtbaar op uw overzichten in REMS.

De voordelen op een rij

  • Volledige integratie met REMS
  • Uniforme verwerking van gescande en digitale facturen in PDF
  • Vergaande verwerking op kop- & regelniveau
  • Fiattering via REMS
  • Uitgebreid digitaal archief
Top