Geautomatiseerde factuurverwerking met REMS

ImageCapture for Invoices is gebruiksvriendelijke software voor de geautomatiseerde factuurverwerking met REMS. ImageCapture for Invoices integreert volledig met de software van Aareon CRE en maakt bij het verwerken van uw facturen gebruik van alle stam-, order en contractgegevens uit jouw administratie. Je beheert de  gegevens dus uitsluitend in REMS!

Door de automatische integratie van ImageCapture met REMS is periodieke uitwisseling van stamtabellen niet nodig. Verwerkte facturen worden direct gevalideerd en kunnen met de REMS workflow-functionaliteit digitaal worden gefiatteerd.

De voordelen op een rij

  • Volledige integratie met REMS
  • Uniforme verwerking van gescande facturen en digitaal ontvangen facturen in PDF en UBL formaat
  • Geen fouten meer die bij handmatig boeken ontstaan
  • Veel snellere verwerking van facturen
  • Koppeling aan orders, contracten en overige gegevens uit REMS
  • Documenten direct opvraagbaar vanuit REMS
  • Workflow via REMS, status fiattering direct opvraagbaar vanuit REMS
  • Uitbreidbaar met ImageCapture for Documents voor het batchmatig verwerken en archiveren van overige documenten naar REMS

Het proces in ImageCapture 

Inlezen

Facturen die per post binnenkomen worden gescand, facturen die per e-mail, e-invoicing of portal binnenkomen worden geïmporteerd en staan klaar om te worden verwerkt in ImageCapture. In deze fase kun je vrije velden zoals administratiecodes en boekingsdatum toekennen. Deze velden halen hun informatie uit jouw REMS administratie waardoor periodieke synchronisatie van stamtabellen niet nodig is.

Met behulp van OCR-herkenning of UBL-verwerking wordt de factuur automatisch gekoppeld aan de juiste crediteur in REMS, waarna de factuurgegevens op basis van free form herkenning worden uitgelezen. Een van de voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking met ImageCapture for Invoices is dat het niet nodig is om op voorhand templates aan te maken alvorens de facturen worden herkend. Mocht bij de controle van facturen blijken dat bepaalde factuurgegevens onvoldoende worden ingelezen dan volstaat een eenmalige handeling om de herkenning verder te optimaliseren.

Coderen

Wanneer de facturen door ImageCapture ingelezen zijn, kunnen ze direct worden gevalideerd en verrijkt met gegevens uit REMS zoals order- en contractnummers, verhuurbare eenheidsgegevens, kostenplaatsen en eventuele reden van afkeuring.

Registreren en archiveren

Nadat de facturen in ImageCapture zijn gecontroleerd en verrijkt, kunnen deze direct als factuurregistratie met gekoppeld document worden ingelezen in REMS via de module Pro Crediteuren en zijn deze hierna digitaal opvraagbaar vanuit REMS.

Fiatteren

Voor organisaties die inkoopfacturen voor boeking in REMS een goedkeuringsproces laten ondergaan, biedt REMS een ideale oplossing om de met ImageCapture verwerkte factuur digitaal te fiatteren. De crediteurenadministratie heeft op ieder moment inzicht in de status van fiattering en facturen hoeven niet meer fysiek te worden gedistribueerd en zijn direct zichtbaar op uw overzichten in REMS.

 

 

Top
Schrijf je in voor onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

De automatiseringswereld staat niet stil. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer van onze laatste ontwikkelingen.