ICT Accountancy praktijkdag

Op 17 juni organiseert Onderzoeksbureau GBNED de ICT Accountancy praktijkdag met als thema Scannen, Herkennen en Elektronische factuurverwerking. De praktijkdag vindt plaats in Hoevelaken en onder de aanwezigen zijn accountants, financieel adviseurs en ICT verantwoordelijkheden van accountants en administratiekantoren. Gedurende de dag worden een groot aantal lezingen, seminars en presentaties gegeven en is er een informatiemarkt waar de bezoekers kennis kunnen maken met verschillende aanbieders van ICT oplossingen in de accountancy sector.

Ook Scan Sys is aanwezig om de bezoekers kennis te laten maken met de innovatie oplossingen die onze software ImageCapture biedt voor de verwerking en digitalisering van facturen en overige documenten, specifiek voor de accountancy branche.

 

Programma

13.00 uur
Ontvangst met koffie op informatiemarkt

13.30 uur
Inleiding en conclusies rapport ‘scannen en herkennen van boekingsdocumenten en
elektronische factuurverwerking’;
Naast een overview van beschikbare toepassingen wordt ingegaan op de combinatie van scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. Ook passeren aandachtspunten de revu.
Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.

14.00 uur
Ervaring en visie vanuit Deloitte
’Deloitte biedt via ctrl voor een vast bedrag per maand administratieve dienstverlening aan, onder andere voor het mkb. Via de portal van ctrl hebben de ondernemers real-time inzicht in financiële cijfers en toegang tot (online) applicaties. Middels ketenoptimalisatie stelt Deloitte ctrl ondernemers in staat om te besparen in tijd en dus geld. Omdat de bedrijfsprocessen zoveel mogelijk worden geautomatiseerd, neemt de kans op fouten af en kwaliteit toe. In het kader van deze zaken heeft Deloitte ruime ervaring met een proces als scannen en herkennen van boekingsdocumenten. 
Job Lammers, Manager | Online Business SME – ctrl, deelt zijn ervaring en visie met u.

14.40 uur
Elektronische factuurverwerking bij Incluzio;
Incluzio is een snel groeiend bedrijf in de zorg en een 100% dochteronderneming van Facilicom. Binnen de nieuwe deelnemingen Magis 010, Magis 020 en Stichting Buurtzorg Utrecht was een sterkte behoefte om facturen digitaal te registreren en het proces van het goedkeuren van facturen geautomatiseerd te laten verlopen over de vele locaties. Met behulp van de diensten van GO2UBL is een passende oplossing gecreëerd.
Door Dino Rasmijn, Projectmanager Incluzio en Controller Magis 010 deelt zijn ervaring met u.

15.15 uur
Korte pauze op informatiemarkt

15.45 uur
Leveranciers en hun visie naar de toekomst
Tijdens de pauzes kunt u uitgebreid het aanbod van leveranciers bekijken. Maar wat is de visie naar de toekomst toe van deze leveranciers en hoe spelen zij hierop in? En welke boodschap hebben leveranciers voor de deelnemers aan deze bijeenkomst?
Tijdens deze sessie delen leveranciers hun visie met de deelnemers.

17.00 uur
Pauze met broodjeslunch en bezoek informatiemarkt

18.00 uur
Elektronisch factureren met UBL

 

UBL Facturen in de praktijk
MK administratie adviseert haar klanten zoveel mogelijk te factureren op basis van UBL. Om op deze wijze bij te dragen tot verspreiding van elekronisch factureren. Vanuit MK administratie is een duidelijke visie over elektronisch factureren en de rol van de intermediair.
Door Meindert Kramer, MK administratie.

De UBL Ketentest
De UBL Ketentest is de werktitel van een initiatief, bedoeld om eventueel interpretatieverschillen en dialecten weg te nemen om zo vlekkeloos elektronisch facturen tussen de verschillende administratietoepassingen (zoals boekhoudpakketten, online factuuroplossingen, factuurverwerking, etc.) te kunnen uitwisselen in UBL-formaat en te zorgen voor automatische boekingen in de administraties. Op dit moment zijn ruim 70 leveranciers deelnemer aan de UBL Ketentest. Vanuit de UBL Ketentest wordt de stand van zaken en opgedane ervaring gedeeld, met name gericht op het gebruik van elektronisch factureren in de praktijk.
Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.

19.00 uur
Napraten op de informatiemarkt

19.30 uur
Einde bijeenkomst