Customer event Trimergo

Op 10 november organiseert softwarepartner Trimergo voor haar klanten een Customer event. Het event vindt plaats op een bijzondere locatie, namelijk de Apenheul in Apeldoorn! Klanten en genodigden van Trimergo komen deze middag alles te weten over de nieuwste ontwikkelingen in de Trimergo software. Ook kunnen zij meestemmen over nieuwe functionaliteit en andere klanten uit de branche ontmoeten. Ook de partners van Trimergo zijn aanwezig om aan Trimergo gerelateerde, softwareproducten en diensten te demonstreren. Zo zijn wij aanwezig tijdens de klantendag van Trimergo om de bezoekers kennis te laten maken met de mogelijkheden van geautomatiseerde factuur- en documentverwerking in Trimergo T2. Met deze volledig geïntegreerde koppeling bespaart u kostbare tijd op het verwerkingsproces van uw facturen en financiële documenten.

Programma

Om 12.00 uur worden de bezoekers ontvangen met een uitgebreide lunch.

Het middagprogramma bestaat uit een aantal interessante sessies met onderwerpen zoals Cashflow-rapportages, Mobile apps, Automatisch bestellen via EDI en andere processen en vraagstukken waarmee de medewerkers op een administratie dagelijks geconfronteerd worden. Ontdek hoe deze processen beter, efficiënter en sneller kunnen!

De dag wordt afgesloten met een borrel en is rond 18.00 uur afgelopen.

Bent u tijdens de klantendag op 10 november aanwezig? Bezoek dan zeker onze stand en ontdek alle mogelijkheden van geautomatiseerde factuur- en documentverwerking met ImageCapture en Trimergo T2!