Optimaliseer je AFAS administratie met ImageCapture

Geplaatst: 11 maart 2024

Neem jouw scan & herken-functionaliteit een stap verder met ImageCapture en pak alle uitdagingen van jouw administratie in één keer aan! In deze blogpost duiken we dieper in de geavanceerde mogelijkheden van onze krachtige software voor financiële administraties en laten we zien hoe het jouw factuurverwerking in AFAS kan transformeren. Met ImageCapture bieden wij al meer dan 30 jaar expertise op het gebied van scan en herken software, en onze gecertificeerde koppeling met AFAS sinds 2012 zorgt ervoor dat je verzekerd bent van de beste integratie en gebruikservaring. 

Lees verder om te ontdekken hoe ImageCapture jou kan helpen om het beste uit jouw scan & herken proces te halen en meer tijd vrij te maken voor groei en strategie.

 

Ga een stap verder en ontdek de ware kracht van ImageCapture

Met ImageCapture benut je geavanceerde regelherkenning voor een nog efficiënter boekhoudproces. Onze software stelt je in staat om facturen die regelmatig naar meerdere boekingsregels worden uitgesplitst, moeiteloos te verwerken. Hierdoor wordt een ingelezen factuur direct als boekingsvoorstel met meerdere coderingsregels aangeboden, wat de efficiëntie van jouw boekhoudproces aanzienlijk verbetert.

Dankzij de geavanceerde regelherkenning van ImageCapture kun je alle beschikbare stamgegevens en boekingslogica uit AFAS benutten voor een automatisch boekingsvoorstel. Dit betekent dat alle administratieve velden, zoals grootboekrekeningen, verbijzonderingsassen en projectcodes, worden ondersteund.

Ontdek het gehele proces, lees over de successen van onze klanten of boek direct een demo!

 

 

Nieuwe oplossing in ontwikkeling: geautomatiseerde verkooporderverwerking i.c.m. AFAS

Herken je de uitdaging van terugkerende klantopdrachten die handmatig verwerkt moeten worden? Het controleren op prijsafspraken, het archiveren van documenten, en het bewaren van ontvangen inkoopopdrachten voor latere referentie kunnen een behoorlijk tijdrovend en foutgevoelig proces zijn.

Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat ImageCapture later dit jaar deze oplossing gaat realiseren, geïntegreerd met AFAS. Met deze nieuwe functionaliteit wordt het hele proces van ontvangst tot archivering van inkoopopdrachten geautomatiseerd, waardoor je kostbare tijd bespaart en de kans op fouten minimaliseert.

Met ImageCapture importeren we inkoopformulieren van klanten rechtstreeks uit e-mailboxen en koppelen deze aan de juiste debiteur in AFAS. Daarna lezen we op zowel kop- als regelniveau de ordergegevens in. Na acceptatie van het boekingsvoorstel genereert ImageCapture automatisch orderregels in AFAS, die desgewenst verder kunnen worden verrijkt. Ook kopgegevens, zoals afwijkende factuur- of leveradressen, kunnen direct worden toegevoegd.

 

Orderbevestigingen, 3-way matching en het volledige inkoopproces 

Onze oplossing biedt een snelle en gebruiksvriendelijke manier om orderbevestigingen automatisch te matchen met AFAS. Leveranciersbevestigingen kunnen moeiteloos worden gekoppeld aan bestellingen in AFAS, met de flexibiliteit om aanpassingen en toevoegingen direct vanuit ImageCapture te maken.

 

Voordelen van geautomatiseerde verwerking van het inkooporderproces:

  • Snellere verwerking van orderbevestigingen: Door automatische matching wordt de verwerkingstijd aanzienlijk verkort, waardoor jouw bedrijf efficiënter kan werken en sneller kan reageren op veranderingen in de markt.

  • Digitale archivering voor snelle toegang tot documenten: Met ImageCapture worden alle documenten digitaal gearchiveerd, waardoor je snel en eenvoudig toegang hebt tot alle relevante informatie, zonder te hoeven zoeken naar papieren documenten.

  • Verbeterde efficiëntie in het planningsproces: Door real-time inzage in verwachte leverdata kun je jouw planning nauwkeuriger afstemmen op de behoeften van jouw bedrijf, wat leidt tot een hogere efficiëntie en lagere kosten.

Met ImageCapture haal je het maximale uit jouw boekhoudproces en verbeter je de efficiëntie van jouw organisatie. Onze geavanceerde regelherkenning en automatische matching met AFAS maken het mogelijk om sneller en nauwkeuriger te werken, zodat je meer tijd overhoudt voor strategische taken en groei van jouw bedrijf.

 

Het verschil maken met scan & herken van ImageCapture in AFAS

In een wereld waarin efficiëntie en precisie van vitaal belang zijn voor het succes van een bedrijf, staan organisaties vaak voor de uitdaging om complexe facturen nauwkeurig en tijdig te verwerken. Deze uitdagingen komen voort uit de toenemende complexiteit van facturen, de druk om te voldoen aan strikte regelgeving en de noodzaak om kostbare tijd en middelen te besparen in administratieve processen.

Hoe ImageCapture deze uitdagingen aanpakt? Met geavanceerde scan en herken functionaliteit biedt ImageCapture een krachtige oplossing waarmee bedrijven deze uitdagingen effectief kunnen aanpakken en hun financiële processen kunnen optimaliseren.

  • Geavanceerde technologie voor nauwkeurige verwerking: ImageCapture maakt gebruik van geavanceerde OCR- en free form herkenningstechnologieën om zelfs de meest complexe facturen nauwkeurig en efficiënt te verwerken, inclusief facturen met meerdere regels en variabele gegevens.

  • Maximale automatisering voor tijdsbesparing: Door het scan & herken-proces volledig te automatiseren, stelt ImageCapture bedrijven in staat om kostbare tijd en middelen te besparen. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering van de operationele efficiëntie en een verkorting van de doorlooptijd van financiële processen.

  • Naleving en compliance: ImageCapture voldoet aan de strengste regelgeving op het gebied van financiële rapportage en naleving. Met ingebouwde controles en validaties zorgt het systeem ervoor dat alle facturen nauwkeurig worden verwerkt en voldoen aan de geldende regelgeving, waardoor bedrijven risico’s op boetes en reputatieschade vermijden.

Door de jarenlange ervaring en samenwerkingen met tal van grote bedrijven en bijbehorende complexe administraties, is ImageCapture over de jaren heen uitgebreid met functionaliteiten om tot in de puntjes het proces te stroomlijnen. Met ImageCapture ben je bijvoorbeeld ook in staat documenten eenvoudig te splitsen, samenvoegen en bewerken, waardoor je meer controle krijgt over het boekingsproces. Daarnaast zorgt ImageCapture ervoor dat je documenten als bijlagen kan toe te voegen, waardoor documenten in volledigheid van details, verwerkt kunnen worden.

Wij gaan continu door met het ontwikkelen om dit proces steeds efficiënter en optimaler te kunnen laten verlopen.

 

Volg Scan Sys op LinkedIn!