Geautomatiseerde vrachtbriefverwerking met NaviTrans

ImageCapture is intelligente scanning software voor de geautomatiseerde vrachtbriefverwerking met NaviTrans. De software digitaliseert het verwerkingsproces van uw transportdocumenten in één integraal proces; Van het koppelen van de vrachtbrief aan de order tot aan het automatisch verzenden of beschikbaar stellen van de vrachtbrief op het track and trace portal.

ImageCapture integreert hierbij volledig met de TMS-software en maakt voor de verwerking van de transportdocumenten gebruik van de gegevens in NaviTrans. Vrachtbrieven kun je direct opvragen vanuit de orderadministratie of beschikbaar stellen voor track & trace. Met ImageCapture snij je kostbare tijd uit het verwerkingsproces van de retour komende transportdocumenten.

De voordelen op een rij

  • Snellere ritafhandeling en facturatie
  • Documenten zijn direct opvraagbaar vanuit NaviTrans
  • Volledige integratie met NaviTrans t.b.v. order- en ritgegevens
  • Modulair uitbreidbaar met de mogelijkheid van geautomatiseerd verwerken en opdelen van aftekenlijsten in losse zendingsregels
  • Modulair uitbreidbaar voor het geautomatiseerd verwerken en digitaal fiatteren van charter- en overige facturen

Het proces in ImageCapture

Scannen

Vrachtbriefverwerking met NaviTrans -> Scannen of inlezen

Vrachtbrieven, CMR’s en rittenlijsten worden batchmatig gescand met behulp van barcodes en geautomatiseerd gekoppeld aan de openstaande order in NaviTrans. Door boordcomputers gescande vrachtbrieven worden automatisch geïmporteerd op basis van het dossier- of ordernummer.  CMR’s kunnen op rit, charter of trailernummer verwerkt worden.

Sorteren

Vrachtbriefverwerking met NaviTrans -> sorteren

Naast het geautomatiseerd koppelen van vrachtdocumenten aan orders in NaviTrans op basis van barcodescheiding kunnen de vrachtdocumenten ook door de gebruiker worden toegewezen aan de desbetreffende order. Hiertoe haalt ImageCapture automatisch een selectiebestand met openstaande orders op uit NaviTrans.

Archiveren

Vrachtbriefverwerking met NaviTrans -> Archiveren

De transportdocumenten worden geëxporteerd en digitaal gearchiveerd onder de betreffende order of rit in NaviTrans. De documenten zijn vanuit NaviTrans opvraagbaar, bijvoorbeeld wanneer er vragen zijn over de verkoopfactuur. Ook kunnen de digitale vrachtdocumenten voor Track & Trace beschikbaar worden gesteld of via FTP geëxporteerd worden.

Verzenden

Vrachtbriefverwerking met NaviTrans -> verzenden

De digitale vrachtdocumenten kunnen geautomatiseerd worden meegezonden met de verkoopfactuur of separaat per e-mail aan de klant worden toegezonden.

Top
Schrijf je in voor onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

De automatiseringswereld staat niet stil. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer van onze laatste ontwikkelingen.