Cloud en on-premise

ImageCapture Web Client: mogelijk via Cloud én On-Premise

Geplaatst: 8 mei 2024

Cloud en On-Premise, twee verschillende benaderingen maar beide beschikbaar op één platform: ImageCapture Web Client. In de complexe wereld van software implementatie zijn keuzes tussen lokale en online toegang vaak cruciaal. Bij Scan Sys bieden we ImageCapture aan met twee benaderingen: ImageCapture On-Premise en ImageCapture Online. Een veelvoorkomend misverstand is dat de Web Client, een functie van ImageCapture, enkel voor Online gebruikers is. Laten we dat misverstand door middel van deze blog uit de weg ruimen.

 

Web Client: de brug tussen Cloud en On-Premise

ImageCapture On-Premise gebruikers hebben vaak om technische redenen voor de lokale client gekozen mede vanwege de vertrouwdheid en directe toegang. Echter, wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat deze gebruikers ook met de nodige configuratie toegang kunnen krijgen tot de Web Client.

De Web Client van ImageCapture biedt meer dan alleen een nieuwe dimensie aan ImageCapture Online gebruikers. Het is een waardevolle troef voor On-Premise gebruikers die mogelijk niet op de hoogte zijn van de verbeteringen die ze missen door vast te houden aan de lokale client.

Verbeterde Interface

ImageCapture 10.1 introduceert een verfijnde gebruikersinterface die het werken met ImageCapture aangenamer maakt, zowel op desktops als mobiele apparaten. Met een rustgevend visueel ontwerp en intuïtieve lay-outs wordt het dagelijkse gebruik van ImageCapture een stuk fijner.

Zelfstandig templates maken op kopniveau

Een andere krachtige toevoeging in ImageCapture 10.1 is het direct kunnen aanmaken van sjablonen vanuit de Web Client. Dit stelt gebruikers in staat om op kopniveau OCR-templates te beheren, wat voorheen alleen mogelijk was via de Manager. Deze nieuwe mogelijkheden om sjablonen te optimaliseren per klantconfiguratie bieden een ongekende flexibiliteit.

 

Hoe dan?

Het kan zijn dat de mogelijkheid om de Web Client te raadplegen, bij implementatie en in overleg, al volledig is geconfigureerd. In sommige gevallen kan het echter ook zijn dat de Web Client nog een technisch redelijk diepgaande installatie vereist alvorens de Web Client gebruikt kan worden. 

De Web Client, toegankelijk via een webbrowser, biedt niet alleen een geavanceerde gebruikerservaring, maar ook gedeelde toegang en extra mogelijkheden die een stap verder gaan dan de lokale client. 

 

Maar het wordt technisch, toch?

Ja, de implementatie ervan is technisch uitdagend, maar het goede nieuws is dat Scan Sys ondersteuning biedt voor deze installatie en configuratie. Dus zelfs als de technische aspecten overweldigend lijken, staan we klaar om te helpen.

 

Wat zijn de voordelen dan?

Met de introductie van ImageCapture 10.1 is een volledig geëvolueerde GUI gelanceerd die het dagelijkse gebruiksgemak naar een hoger niveau tilt. Daarnaast is de krachtige functionaliteit van het zelfstandig en direct aanmaken van templates op kopniveau natuurlijk van onschatbare waarde.

Aanvullend draait de Web Client op Internet Information Services (IIS) op een server. Het biedt gedeelde toegang via een webbrowser, maar belangrijker nog, het zorgt voor een geavanceerdere ervaring met de nieuwste functies en een strakke interface. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om de software te benaderen via cloud en on-premise.

 

Hoe krijg ik toegang?

Hoewel de technische installatieprocedure uitgebreid is, is Scan Sys-support beschikbaar om je door dit proces te begeleiden. Onze experts kunnen helpen bij het installeren en configureren, zodat je het maximale uit de Web Client kunt halen, zelfs als de technische aspecten overweldigend lijken. De implementatie van de Web Client kan zeer technisch uitdagend zijn. We begrijpen dat deze technische aspecten overweldigend kunnen lijken, het goede nieuws is dat Scan Sys ondersteuning biedt voor deze installatie en configuratie om cloud én on-premise te kunnen werken.

Onze experts kunnen helpen bij het installeren en configureren, zodat jij het maximale uit ImageCapture kunt halen. Scan Sys support staat ter beoordeling van jouw situatie en installatie, voor je klaar. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met jou de mogelijkheden en of je deze configuratie zelfstandig, of met behulp van (mogelijk betaalde) consultancy, remote of on-site, kunt uitvoeren.

 

Ik wil zelf eerst onderzoek doen, waar kan ik beginnen?

Wanneer je serieus overweegt om de Web Client van ImageCapture te implementeren, is het slim om de handleiding te raadplegen. In het bijzonder zijn de hoofdstukken 15.2.3 (Web Client) en 16.5.2 (Configuratie IIS) cruciaal voor een diepgaande zelfstudie.

In hoofdstuk 15.2.3 van de handleiding wordt de spotlight geworpen op de specifieke kenmerken en mogelijkheden van de Web Client. Hier vind je details over wat de Web Client biedt, hoe het werkt en waarom het een waardevolle toevoeging is voor ImageCapture gebruikers.

Het technische aspect van het implementeren van de Web Client wordt belicht in hoofdstuk 16.5.2. Hier vind je gedetailleerde instructies over het configureren van Internet Information Services (IIS) om de Web Client te laten draaien. Dit omvat stappen voor installatie, configuratie en optimalisatie van de Web Client op je server.

LET OP: Hoewel deze hoofdstukken waardevolle inzichten bieden, kan de implementatie van de Web Client complex zijn:

Als je niet vertrouwd bent met serverconfiguratie, raden we je sterk af om zelf aan de slag te gaan en vooral contact op te nemen voor een beoordeling met het supportteam van Scan Sys. Zij staan klaar om de situatie van jouw installatie te beoordelen, te begeleiden en eventuele vragen te beantwoorden. 

 

Volg Scan Sys op LinkedIn!