mini enquete workflow

Mini enquête workflow, de uitslag!

Geplaatst: 22 februari 2021

Afgelopen week hebben wij op social media uitgevraagd hoeveel mensen er eigenlijk al gebruik maken van workflow voor de digitale goedkeuring van de inkoopfacturen. In totaal hebben er 214 mensen deelgenomen aan ons onderzoek op Twitter, Facebook en Linkedin. In dit artikel vind je de uitslag van onze enquête.

De ondervraagden zijn voornamelijk financiële professionals die gebruik maken van Exact, AFAS, Visma of andere ERP software. Wij stelden slechts één vraag: Hoe is het goedkeuringsproces van inkoopfacturen binnen jouw organisatie eigenlijk ingeregeld?

Antwoord 1: Digitaal met workflow

Antwoord 2: Handmatig facturen doorsturen

Antwoord 3: Er is geen goedkeuringsproces

Zoals blijkt uit de resultaten maakt bijna 52% van de ondervraagden gebruik van een digitale workflow voor de goedkeuring van inkoopfacturen. 24,3% stuurt facturen nog fysiek of per e-mail rond ter goedkeuring en 23,8% heeft (nog) helemaal geen goedkeuringsproces

Waarom werken bedrijven met digitale workflow voor de goedkeuring van inkoopfacturen?

Het is goed te zien dat een groeiend aantal bedrijven/organisaties gebruikt maakt van de digitale workflow voor het goedkeuren van inkoopfacturen. De belangrijkste reden voor bedrijven om te gaan werken met digitale workflow is omdat het de administratie kostbare tijd oplevert. Tijd, die aan meer rendabele werkzaamheden kan worden besteed. Ga maar eens na hoeveel handelingen er moeten plaatsvinden voordat een factuur betaald kan worden: Sorteren per fiatteur, rondbrengen, achterhalen waar de factuur is en leveranciers te woord staan als de betaling niet op tijd binnen is. Het loont dus al snel om dit proces te automatiseren. Daarnaast geeft het meer inzicht in de actuele kosten van de onderneming omdat de inkoopfacturen bij binnenkomst direct worden geboekt met de status geblokkeerd voor betaling. Ook raken de facturen niet meer zoek en worden menselijke (typ)fouten hiermee voorkomen.

Behoor jij nog tot de 24% die de facturen handmatig rondstuurt of heb je helemaal nog geen goedkeuringsproces in je organisatie? Wij schreven een artikel waarin de 10 belangrijkste redenen voor digitale workflow worden beschreven. Misschien is automatisering van dit proces ook wel iets voor jou! Je kunt uiteraard ook vrijblijvend contact met ons opnemen of direct een demo aanvragen!