Factuurverwerking met Reflecta

Nieuwe koppeling met Reflecta XL-ENZ

Geplaatst: 6 december 2017

Vanaf vandaag is er een standaardoplossing beschikbaar voor de geautomatiseerde verwerking van facturen in Reflecta XL-ENZ. XL-ENZ is een ERP applicatie, speciaal ontwikkeld voor de Fashion industrie. Scan Sys is de eerste scan-en-herken-leverancier die in samenwerking met Reflecta een koppeling heeft gerealiseerd tussen XL-ENZ en ImageCapture, de scanning software van Scan Sys. Door de integratie tussen de twee pakketten is het nu mogelijk om het verwerkingsproces van inkoopfacturen volledig te automatiseren.

Reflecta

Reflecta ontwikkelt gespecialiseerde bedrijfssoftware en is al 25 jaar een begrip in Fashionland. Door de ruime kennis en ervaring die over de jaren heen zijn opgedaan, heeft Reflecta een software oplossing kunnen ontwikkelen die aansluit op de specifieke eisen van deze markt. De ERP-applicatie XL-ENZ ondersteunt ondernemers op het gebied van logistiek, CRM (relatiebeheer) en Finance. Alle hieraan gerelateerde processen zijn ondergebracht binnen de applicatie, waardoor de ondernemer altijd beschikt over complete managementinformatie. Fashion-specifieke elementen zoals het werken met kleurcodes, dimensies, EAN-barcodes en maten zijn in XL-ENZ standaardfunctionaliteit.

De totstandkoming van een koppeling

Vanuit de klanten van Reflecta kwam steeds vaker vraag naar een oplossing voor het geautomatiseerd verwerken van facturen. De vraag vanuit een gezamenlijke relatie, die de ImageCapture software van Scan Sys al gebruikte in combinatie met een ander ERP-systeem, heeft uiteindelijk de twee partijen doen besluiten tot het realiseren van een koppeling tussen de beide applicaties. Waar de inkomende factuurstroom voorheen nog handmatig ingevoerd en doorgeleid moest worden binnen de organisatie, worden de documenten nu bij binnenkomst gescand of geïmporteerd in de ImageCapture software, waarna automatisch gegevens worden uitgelezen zoals factuurnummer, -datum en bedragen. Op basis van het IBAN-nummer op de factuur herkent de software de juiste crediteur en wordt de factuur automatisch gekoppeld. Hierbij wordt relevante boekingsinformatie zoals de voorkeursrekening en allocatiecode opgehaald uit XL-ENZ en gebruikt voor het genereren van een automatisch boekingsvoorstel. Na goedkeuring wordt de boeking met het digitale document als bijlage geëxporteerd, waarna de boekingsgegevens in XL-ENZ kunnen worden ingelezen. Het digitale document is direct vanuit de boeking in XL-ENZ opvraagbaar. Naast de mogelijkheid tot het geautomatiseerd genereren van boekingsvoorstellen zal vanaf het tweede kwartaal volgend jaar ook de mogelijkheid tot digitale fiattering aan de standaardoplossing worden toegevoegd. Hierdoor kan naast het geautomatiseerde boekingsproces ook het goedkeuren van facturen volledig digitaal verlopen.

Meer informatie?

Op onze productpagina vindt u meer informatie over de koppeling met XL-ENZ. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen, wij informeren u graag over de mogelijkheden van automatische factuurverwerking in uw XL-ENZ administratie.