Release ImageCapture 6.10

Geplaatst: 29 mei 2017

Deze release staat volledig in het teken van Ridder iQ en de nieuwe functionaliteit zoals robotic accounting en het verwerken van inkooporderbevestigingen, die vanaf versie 6.10 is toegevoegd aan onze software. In dit artikel bespreken wij de nieuwste mogelijkheden. Meer informatie over reeds bestaande functionaliteit in koppeling met Ridder iQ kunt u terugvinden op de speciale landingspageNatuurlijk kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen, wij informeren u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw Ridder-administratie!

Robotic accounting

Vanaf deze release is robot functionaliteit beschikbaar voor gebruikers van Ridder iQ! Hierdoor is het mogelijk om facturen volledig automatisch te laten verwerken zonder menselijke interactie. Het eerste moment dat u als gebruiker wordt geconfronteerd met de facturen is bij het fiatteren hiervan. De software robot weet, aan de hand van vooraf bepaalde regels, welke facturen hij automatisch mag verwerken. Dit kan bijvoorbeeld op basis van:

De crediteur: Wanneer u bijvoorbeeld maandelijks facturen ontvangt van een crediteur, zoals bij een abonnement, kunt u ervoor kiezen deze facturen automatisch te laten boeken op de door u bepaalde grootboekrekening. U hoeft de factuur alleen nog maar goed te keuren in Ridder iQ, waarna deze gedeblokkeerd wordt voor betaling.

100% match op geregistreerde ontvangsten: Wanneer een factuur gerelateerd is aan een eerder geplaatste bestelling, matcht ImageCapture deze automatisch met de geregistreerde ontvangst in Ridder iQ. U kunt er dan voor kiezen om de facturen die volledig matchen automatisch te laten verwerken. Immers, wanneer de aantallen en prijzen volledig overeenkomen hoeft u hier geen handelingen meer voor te verrichten, anders dan het goedkeuren voor betaling.

UBL facturen: Wellicht ontvangt u al facturen van uw leveranciers in UBL. Een van de voordelen van UBL is dat het verwerken hiervan doorgaans sneller (want elektronisch) verloopt. Met ImageCapture software profiteert u van het gemak dat al uw facturen, inclusief UBL, op dezelfde generieke wijze worden verwerkt. Indien gewenst, kunt u deze facturen ook automatisch door de software robot laten verwerken zodat het verwerkingsproces zo optimaal en snel mogelijk verloopt. Meer informatie over het verwerken van UBL facturen met ImageCapture vindt u in de artikelen: Factuurverwerking met UBL of Robotic Accounting? en UBL én geautomatiseerde factuurverwerking.

Verwerken van inkooporderbevestigingen

Een andere feature, speciaal voor gebruikers van Ridder iQ, die beschikbaar is gekomen vanaf versie 6.10 is het geautomatiseerd verwerken van inkooporderbevestigingen. Met name in de maak-industrie is het belangrijk om te weten wanneer goederen worden geleverd en uiteraard wilt u ook weten of de verwachtte prijzen kloppen. Wanneer u een bestelling plaatst bij uw leverancier ontvangt u een inkooporderbevestiging met daarop de prijzen en de verwachtte leverdatum. Daarnaast wordt ook het referentienummer vaak al meegegeven. Wanneer de inkooporderbevestiging in ImageCapture wordt verwerkt, controleert de software de bevestiging met de eerder geplaatste bestelling waarbij prijzen en leverdatum direct worden gematcht. Ook kan het referentienummer meegegeven worden aan de bestelling in Ridder iQ. De gegevens worden geëxporteerd naar Ridder iQ en de eerder geplaatste bestelling wordt automatisch bijgewerkt. Zo heeft u altijd real time inzage in de verwachtte kosten en levertijden van uw bestellingen.

Meer informatie of de update aanvragen

Voor meer informatie over ander functionaliteiten in combinatie met Ridder iQ of de release ImageCapture 6.10 kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling. Zij beoordelen samen met u de mogelijkheden van deze update en of u deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren. Bent u nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor uw financiële administratie.