Geautomatiseerde vrachtbriefverwerking met Plan & Go

ImageCapture is intelligente scanning software voor de geautomatiseerde vrachtbriefverwerking met Plan & Go. De software digitaliseert het verwerkingsproces van uw transportdocumenten in één integraal proces; Van het koppelen van de vrachtbrief aan de order en het bijwerken van de emballage-administratie tot aan het automatisch verzenden of beschikbaar stellen van de vrachtbrief op het track and trace portal.

ImageCapture integreert hierbij volledig met de software van Centric en maakt voor de verwerking van de transportdocumenten gebruik van de gegevens in Plan & Go. Vrachtbrieven kunt u direct opvragen vanuit uw orderadministratie of beschikbaar stellen voor track & trace op uw website. Met ImageCapture snijdt u kostbare tijd uit het verwerkingsproces van uw retour komende transportdocumenten.

De voordelen op een rij

  • Snellere ritafhandeling en facturatie
  • Snellere afhandeling van retourladingen, manco’s en schades
  • Documenten zijn direct opvraagbaar vanuit Plan & Go
  • Volledige integratie met Plan & Go t.b.v. order- en ritgegevens
  • Modulair uitbreidbaar met de mogelijkheid van geautomatiseerd verwerken en opdelen van aftekenlijsten in losse zendingsregels
  • Modulair uitbreidbaar voor het geautomatiseerd verwerken en digitaal fiatteren van charter- en overige facturen

Voor Centric Plan & Go bieden wij ook

Factuurverwerking met workflow en archief

Het proces in ImageCapture

Scannen

Vrachtbriefverwerking met Plan & Go -> Scannen of inlezen

Vrachtbrieven, CMR’s en rittenlijsten worden batchmatig gescand met behulp van barcodes en geautomatiseerd gekoppeld aan de openstaande order in Plan & Go. Door boordcomputers gescande vrachtbrieven worden automatisch geïmporteerd op basis van het dossier- of ordernummer.  CMR’s kunnen op rit, charter of trailernummer verwerkt worden. Ook de colli- en emballage mutaties kunnen direct in ImageCapture worden verwerkt.

 

Sorteren

Vrachtbriefverwerking met Plan & Go -> sorteren

Naast het geautomatiseerd koppelen van vrachtdocumenten aan orders in Plan & Goop basis van barcodescheiding kunnen de vrachtdocumenten ook door de gebruiker worden toegewezen aan de desbetreffende order. Hiertoe haalt ImageCapture automatisch een selectiebestand met openstaande orders op uit Plan & Go. Ook kan in ImageCapture (al dan niet batchmatig) een documenttype worden meegegeven aan het vrachtdocument. Aanvullend kan ook het dossier in Plan & Go vanuit ImageCapture opgevraagd worden voor verdere verificatie en het doorvoeren van mutaties zoals daadwerkelijk geloste gewichten en overige opmerkingen.

Archiveren

Vrachtbriefverwerking met Plan & Go -> Archiveren

De transportdocumenten worden geëxporteerd en digitaal gearchiveerd onder de betreffende order of rit in Plan & Go. De documenten zijn vanuit Plan & Go opvraagbaar, bijvoorbeeld wanneer er vragen zijn over de verkoopfactuur. Ook kunnen de digitale vrachtdocumenten voor Track & Trace beschikbaar worden gesteld op uw website of via FTP geëxporteerd worden.

Verzenden

Vrachtbriefverwerking met Plan & Go -> verzenden

De digitale vrachtdocumenten kunnen geautomatiseerd worden meegezonden met de verkoopfactuur of separaat per e-mail aan de klant worden toegezonden.

Top
Schrijf je in voor onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

De automatiseringswereld staat niet stil. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer van onze laatste ontwikkelingen.