Geautomatiseerde vrachtbriefverwerking met Plan & Go

Het proces in ImageCapture

Scannen

Vrachtbrieven, CMR’s en rittenlijsten worden batchmatig gescand met behulp van barcodes en geautomatiseerd gekoppeld aan de openstaande order in Plan & Go.

Door boordcomputers gescande vrachtbrieven worden automatisch geïmporteerd op basis van het dossier- of ordernummer. CMR’s kunnen op rit, charter of trailernummer verwerkt worden. Ook de colli- en emballage mutaties kunnen direct in ImageCapture worden verwerkt.

Sorteren

Naast het geautomatiseerd koppelen van vrachtdocumenten aan orders in Plan & Goop basis van barcodescheiding kunnen de vrachtdocumenten ook door de gebruiker worden toegewezen aan de desbetreffende order. Hiertoe haalt ImageCapture automatisch een selectiebestand met openstaande orders op uit Plan & Go.

Ook kan in ImageCapture (al dan niet batchmatig) een documenttype worden meegegeven aan het vrachtdocument. Aanvullend kan ook het dossier in Plan & Go vanuit ImageCapture opgevraagd worden voor verdere verificatie en het doorvoeren van mutaties zoals daadwerkelijk geloste gewichten en overige opmerkingen.

Archiveren

De transportdocumenten worden geëxporteerd en digitaal gearchiveerd onder de betreffende order of rit in Plan & Go. De documenten zijn vanuit Plan & Go opvraagbaar, bijvoorbeeld wanneer er vragen zijn over de verkoopfactuur.

Ook kunnen de digitale vrachtdocumenten voor Track & Trace beschikbaar worden gesteld of via FTP geëxporteerd worden.

Verzenden

De digitale vrachtdocumenten kunnen geautomatiseerd worden meegezonden met de verkoopfactuur of separaat per e-mail aan de klant worden toegezonden.

Waar kan ik je mee helpen?

Ik vertel je in een persoonlijk gesprek graag meer over alle voordelen van onze integratie. Laat je gegevens hiernaast achter en je wordt teruggebeld voor een datum en tijd waarop het jou schikt.


Stefan Productspecialist

Wil je meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

De voordelen op een rij

  • Snellere ritafhandeling en facturatie
  • Snellere afhandeling van retourladingen, manco’s en schades
  • Documenten zijn direct opvraagbaar vanuit Plan & Go
  • Volledige integratie met Plan & Go t.b.v. order- en ritgegevens
  • Modulair uitbreidbaar met de mogelijkheid van geautomatiseerd verwerken en opdelen van aftekenlijsten in losse zendingsregels
  • Modulair uitbreidbaar voor het geautomatiseerd verwerken en digitaal fiatteren van charter- en overige facturen

Voor Centric Plan & Go bieden wij ook

Factuurverwerking met workflow en archief
Top