Multi-factor authenticatie

Multi-factor authenticatie (MFA): de ultieme beveiliging voor jouw bedrijfsprocessen

Geplaatst: 17 januari 2023

Multi-factor authenticatie (MFA) is een belangrijk onderdeel van de online beveiliging voor bedrijven. Met de toenemende dreiging van cybercrime is het belangrijk om bedrijfsprocessen te beschermen met MFA. ImageCapture is daarom ook standaard uitgerust met meerdere MFA methodes. In dit artikel leggen we uit wat multi-factor authenticatie is, hoe het werkt en waarom het zo belangrijk is voor jouw organisatie.

 

Wat is MFA?

MFA is een technologie die meerdere methoden vereist om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. In plaats van alleen een wachtwoord, vereist MFA ook een tweede factor zoals een token of een sms-code. Echter, de meest veilige en populaire methode is het gebruik van een smartphone-app die een unieke code genereert voor elke inlogpoging. Dit kan bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator zijn.

Bedrijven die gevoelige informatie beheren, zoals financiële gegevens of persoonlijke informatie van klanten, hebben veel baat bij MFA. Het voegt een extra laag van beveiliging toe aan de bedrijfsprocessen, waardoor het voor cybercriminelen veel moeilijker wordt om toegang te krijgen tot jouw systemen. Met MFA is het kennen of kraken van het wachtwoord niet genoeg om toegang te krijgen.

Door het toevoegen van een extra beveiligingslaag, zoals multi-factor authenticatie, kan het bedrijf de kans op succesvolle cyberaanvallen drastisch verminderen. MFA kan bijna 100 procent van de cyberaanvallen voorkomen.

 

Waarom MFA?

Multi-factor authenticatie is een cruciale technologie om cybercrime te bestrijden. Er zijn veel oorzaken waarom cybercrime bij bedrijven plaatsvindt, waaronder onvoldoende beveiliging, gebrekkige beleid en procedures, en onwetendheid van werknemers. MFA kan deze kwetsbaarheden aanpakken door het toevoegen van een extra beveiligingslaag en het verhogen van bewustwording en opleiding van werknemers.

Een gebrekkig beleid en protocol, zoals het ontbreken van een incidentresponseplan of het nalaten van opleidingen voor werknemers over cyberbeveiliging, kan ook leiden tot een ingang voor cybercriminelen.

Maar ook onwetendheid van werknemers kan leiden tot cybercrime. Werknemers kunnen onbewust een groot risico veroorzaken voor jouw organisatie. Onder anderen bij het openen van e-mails van onbekende afzenders, het klikken op links in verdachte e-mails, of het onbewust delen van gevoelige informatie via social media of e-mail.

 

Hoe ImageCapture MFA hanteert

ImageCapture is standaard uitgerust met verschillende authenticatie methodes; standaard Multi-factor Authentication en Windows Authentication. Hierdoor kan jij je concentreren op de core business zonder zorgen te maken over de veiligheid van de bedrijfsprocessen.

In het huidige digitale tijdperk is het belangrijk om de bedrijfsprocessen te beschermen tegen cyberaanvallen. MFA is een krachtige technologie die jouw bedrijf kan beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Door gebruik te maken van ImageCapture kan je jouw leveranciers, personeel en jezelf beschermen tegen cyberdreigingen en de organisatie veilig houden.

 

Meer informatie over hoe jij veilig de bedrijfsprocessen kan automatiseren met ImageCapture?

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren je graag verder over de mogelijkheden van ImageCapture! Schrijf je ook in voor ons aanstaande webinar, hierin vertellen wij tot in de puntjes hoe MFA in ImageCapture plaats vindt.