Extra handjes op de administratie nodig?

Geplaatst: 15 november 2021

Nu de economie weer aantrekt merken veel organisaties dat de werkdruk toeneemt, zo ook op de administratie. Bovendien blijkt het lastig om snel nieuwe medewerkers te vinden door krapte op de arbeidsmarkt. Ook wil de organisatie graag meer focus leggen op kostenbeheersing en dus de huidige productiviteit zien te verhogen.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat bedrijven in rap tempo overgaan tot digitalisering van hun bedrijfsprocessen. Daarbij worden tijdrovende handmatige processen geautomatiseerd. Hierdoor komen kostbare handjes vrij voor meer rendabele werkzaamheden. 

Procesautomatisering op de administratie

Op iedere administratie zijn processen te vinden die zich uitstekend lenen om te digitaliseren. Dit komt omdat er doorgaans veel repeterende handelingen aan te pas komen. Denk bijvoorbeeld aan het handmatig overkloppen van gegevens in de administratie en het archiveren én terugvinden van documenten in een (papieren) archief. Veel van deze processen zijn gebaseerd op het verwerken van documenten. Denk bijvoorbeeld aan de verwerking van inkooporders, bevestigingen van bestellingen, servicebonnen, vrachtdocumenten en inkoopfacturen. Deels komen deze documenten al digitaal binnen maar moeten nog steeds handmatig verwerkt worden in de administratie. 

Documentverwerking automatiseren

Door de documenten niet alleen te digitaliseren maar ook geautomatiseerd te verwerken, wordt kostbare tijd bespaard en kunnen menselijke fouten worden voorkomen. Daarbij is een goede integratie met jouw ERP uiteraard belangrijk voor het ophalen en wegschrijven van de documentdata.

Ook het opzoeken van je documenten wordt een stuk eenvoudiger als deze digitaal zijn gearchiveerd onder de relatiekaart, inkoopboeking of andere locaties in het boekhoudsysteem. Met één druk op de knop heb je al je gegevens inzichtelijk. Ideaal voor naslag of de jaarlijkse accountantscontrole bijvoorbeeld!

 Benieuwd welke processen jij kunt automatiseren op de administratie?

Op onze oplossingspagina vind je een overzicht van alle mogelijkheden! Staat jouw oplossing hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!