Release ImageCapture 8.12

Geplaatst: 19 juni 2020

Deze maand is versie 8.12 van onze ImageCapture software beschikbaar gekomen. In de nieuwste release zijn een aantal features opgenomen waardoor het werken met ImageCapture software nu nog gemakkelijker wordt! In dit artikel leest u over de belangrijkste nieuwe mogelijkheden van onze software;

Tooltips voor nieuwe gebruikers
De ImageCapture Web client toont standaard een aantal handige instructies voor nieuwe gebruikers, de zogenaamde tooltips. Dit zijn opvallende gele tekstblokken die worden getoond wanneer de ImageCapture Web client door de gebruiker voor de eerste keer wordt geopend. Tot voorheen bepaalde ImageCapture dit aan de hand van de browser geschiedenis. Als de web client hier nog niet tussen stond, werd de gebruiker aangemerkt als nieuw en werden de tooltips getoond. In veel gevallen klopt dit ook, behalve wanneer de gebruiker de web client via een andere browser benadert of wanneer de browser geschiedenis regelmatig (automatisch) wordt opgeschoond. Daarom is de herkenning van een nieuwe ImageCapture gebruiker nu verder geoptimaliseerd op basis van het user account. Hierdoor worden tooltips niet langer automatisch getoond bij gebruikers die al vaker met de software hebben gewerkt. Uiteraard is het voor deze gebruikers nog steeds mogelijk om de tooltips in ImageCapture te raadplegen met één druk op de knop.

Snel toevoegen van fiatteurs tijdens het controleren en coderen
Alhoewel het merendeel van de factuur fiatteurs in ImageCapture automatisch wordt geselecteerd, kan het in sommige gevallen ook nodig zijn om handmatig een fiatteur toe te voegen aan een factuur. Bijvoorbeeld wanneer de factuur niet overeenkomt met de eerder geplaatste bestelling en er dus navraag gedaan moet worden bij de inkoper. In dit soort gevallen wordt via een pull down menu de fiatteur geselecteerd en ontvangt hij of zij na verdere verwerking automatisch bericht dat er een factuur klaar staat om te beoordelen. Voor organisaties die werken met een groot aantal fiatteurs binnen ImageCapture is de zoekfunctie vanaf versie 8.12 verder geoptimaliseerd. Hierdoor hoeft er niet meer gezocht te worden in een lijst met namen maar kan simpelweg de naam of een deel daarvan worden ingevoerd. ImageCapture toont dan direct alle actieve fiatteurs met de gewenste lettercombinatie waardoor het vinden van de juiste fiatteur veel sneller gaat!

Reject Message bij wijzigen of opnieuw boeken factuur
Wanneer een fiatteur besluit een factuur af te keuren kan hij of zij een reden opgeven aan de administratie in de vorm van een zogenaamde Reject Message. Bijvoorbeeld omdat de boeking moet worden aangepast of omdat de factuur in een andere administratie moet worden geboekt en dus verwijderd en opnieuw geboekt moet worden. Wanneer de administratie de factuur opnieuw in behandeling neemt wordt vanaf versie 8.12 de eerdere Reject Message getoond tijdens het wijzigen of opnieuw inboeken. Handig, zo weet de medewerker van de administratie precies waarom de factuur eerder niet werd goedgekeurd en waar men op moet letten bij het opnieuw inboeken.

Sorteren van facturen in fiatteringsoverzicht
Wanneer een gebruiker een groot aantal facturen moet fiatteren kan het zijn dat hij of zij deze in een bepaalde volgorde wil verwerken, bijvoorbeeld op volgorde van factuurdatum. Voorheen moest de sortering van de facturen in het fiatteringsoverzicht per gebruik worden ingesteld. Vanaf versie 8.12 wordt de sortering in het fiatteringsoverzicht door ImageCapture onthouden. Zo kan de gebruiker nog sneller fiatteren zoals hij of zij dat gewend is.

Nieuw BTW nummer voor ZZP-ers
Vanaf versie 8.12 worden ook de nieuwe BTW nummers ten behoeve van ZZP-ers door ImageCapture ondersteund.

Ridder iQ gebruikers
Met de release van ImageCapture 8.12 is voor gebruikers van Ridder iQ de mogelijkheid tot het matchen op orderregels beschikbaar gekomen. Daarnaast wordt de dynamische selectie van grootboekrekeningen op basis van vooraf in Ridder iQ ingestelde logica, nu ook in ImageCapture getoond.

AFAS gebruikers
Eind mei heeft AFAS een mailing verstuurd waarin een wijziging in de GetConnectoren werd aangekondigd in Profit 15. ImageCapture is uitvoerig getest in combinatie met Profit 15 en deze versie wordt volledig ondersteund.

Meer informatie of de update aanvragen?

Voor meer informatie over Release ImageCapture 8.12 kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst wordt de update kosteloos beschikbaar gesteld. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling via het Scan Sys portal. Onze supportmedewerkers beoordelen samen met u de mogelijkheden van deze update en of u deze zelf, of met behulp van betaalde consultancy (remote of onsite) kunt uitvoeren.

Vanwege een bovengemiddeld aantal aanvragen om de update door onze support professionals uit te laten voeren, dient u rekening te houden met een doorlooptijd van ca. 1 maand. Hou hier dus rekening mee bij het inplannen van de update van uw ImageCapture omgeving.

Bent u nog geen klant van Scan Sys? Vul dan ons contactformulier in. Onze sales medewerkers kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze software voor uw financiële administratie.